واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چند شهر کشور کتابخانه عمومی ندارند؟
مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور از نبود کتابخانه عمومی در 200 شهر و 6 هزار روستای دارای جمعیت بالای یکهزارو 500 نفری در کشور خبرداد.
کد خبر: ۵۹۵۲۷۱
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۰ - 07 June 2016
مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور از نبود کتابخانه عمومی در 200 شهر و 6 هزار روستای دارای جمعیت بالای یکهزارو 500 نفری در کشور خبرداد.
سیامک محبوب روز دوشنبه در حاشیه نشست مسئولان و کتابداران کتابخانه های عمومی استان البرز که در کتابخانه عمومی امیرکبیر کرج برگزار شد، به خبرنگار ایرنا گفت: همچنین 50 هزار روستای زیر یکهزارو500 نفر جمعیت در کشور وجود دارد که باید خدمات کتابخانه ای از طریق کتابخانه های سیار، کتابخانه های تلفیقی با کتابخانه مساجد و مدارس درآنها ارائه شود.
وی به تدوین سند ملی،" خواندن" در سال جاری در نهاد کتابخانه های عمومی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش اول سند به تعادل سازی کتابخانه ها یعنی ایجاد کتابخانه در مناطق محروم و بهتر کردن فضای کتابخانه های موجود برای ارائه خدمات بهتر می پردازد.
وی گفت: در دسترس بودن کتابخانه، شاخص بسیار مهمی برای مطالعه است براین اساس فعالیت کتابخانهها دارای دو بخش درون کتابخانهای و فعالیتهای فرهنگی و ترویجی مربوط به بیرون از کتابخانه است.
*** 20 درصد مردم کشور به کتابخانه های عمومی دسترسی دارند
وی همچنین دسترسی به منابع و کتابخانه را از نکات اساسی سند سیاستهای سال 95 نهاد دانست و افزود: 20 درصد از مردم کشور به کتابخانه های عمومی دسترسی دارند ولی به عنوان یکی از اولویت های ملی درصدد هستیم سرانه مطالعه را بالا برده که با ساخت و ساز کتابخانه ها میسر است.
وی تاکید کرد: سند سیاست هایی که تدوین شده برای سال 95 این دوگانه را در نظر می گیرد که در شهرها و روستاهایی که کتابخانه وجود ندارد حداقل باید یک کتابخانه احداث شود.
محبوب گفت: در تقسیم وظایف مشخص شده که در فعالیت های فرهنگی، تنوع خدمات در کتابخانه های عمومی بیشتر شود تا اعضای بیشتری جذب شوند و اعضای جذب شده نیز با کسب رضایتمندی از خدمات، حاضر به تمدید عضویت شوند.
مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه با اشاره به اینکه بیش از سه هزارو 200 کتابخانه ی عمومی در کشور وجود دارد، افزود: در این کتابخانه ها حدود 2 میلیون نفر عضو داریم که در فصول مختلف تعداد آنان متغیر است.
وی اظهار داشت: این در حالی است که فقط 30 درصد از ظرفیت کتابخانه های عمومی را پوشش می دهیم که می توانیم به عددی بین 12 تا 15 میلیون نفر سرویس دهی کنیم.
در این نشست سیاست های ملی خواندن برای مسئولان کتابخانه های عمومی تبیین شد و مسئولان به پرسش هایی در خصوص مطالعه و جایگاه کتابخانه ها، رسالت کتابخانه ها، اهداف، برش های کلان استانی و وضعیت کتابخانه های عمومی براساس درجه و عضویت پاسخ دادند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]