واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عمليات رواني با نام پيت حلبي يا برد پيت ايراني در شوراي رقابت؟
نویسنده : اولاد آدم
اگر به شما بگويم كه هر چيزي پشت و رو دارد، باور ميكنيد؟ يعني از گذشته فقط به ما ميگفتند اين پيت حلبي است كه پشت و رو ندارد! نميدانم پيت بود يا برد پيت! چه فرقي ميكند. شايد همان پيت بوده و ميخواستهاند كه فكر كنيم برد پيت است!
مهم اين است كه اگر شما يك واقعهاي را ميبينيد يا يك بشارتي را ميشنويد، آگاه باشيد كه به همين سادگيها نيست و حتماً پشت پرده هم دارد. يعني سادگي است كه آدم فكر بكند، هر چيزي كه ميبيند، از يك منطق برخوردار است و ميتوان بدون مراجعه به پشت پرده آن، تنها بر اساس ملاك و معيارهاي قانوني و علمي، آن را سنجيد و....
نمي دانم چرا امروز كلامم منعقد نميشود؟ اصلاً بگذاريد برايتان يك مثال بزنم كه يكجوري حالش را ببريد و بگوييد كه خدا پدر اولاد آدم را بيامرزد كه روشنمان كرد. ميخواهيد روشنتان كنم؟ بگذاريد استارت بزنم... مثلاً همين پيت حلبيهاي وطني كه قيمت بردپيت پايمان حسابشان ميكنند را نگاه كنيد! (منظورم همين خودروها و بازار انحصاري خودرو و ضمايمش است با ارزش افزوده!).
شما فكر ميكنيد كه چرا هر چند وقت يكبار، شوراي رقابت به جاي اينكه بكشد پايين، قيمتها را ميكشد بالا؟ مثلاً فكر ميكنيد، قطعات گران شده؟ دلار گران شده؟ حقوق مديران نجوميتر شده ؟ چه؟
به شما بشارت بدهم كه هيچكدام از اينها نيست! قطعات خودرو كه روز به روز بيكيفيتتر و ارزانتر سفارش داده ميشود، دلار هم كه با بستههاي برجام، دارند ثابت نگهش ميدارند كه ارزان نشود، مديران هم كه از قديم خورد و برد و وام ضروري مسكن و ازدواج و جشن تولد و سفر با خانواده قسطي (يا قسطي خانواده) را داشتهاند و اگر چيزي امروز ميگيرند، همان چيزي است كه ديروز ميگرفتهاند! اپس لابد ميپرسيد چرا شوراي رقابت به عوض عيارسنجي و قيمت منصفانه، هميشه كله مشتري را ميچسباند به سقف و اعمال مديريتش، به درد لاي جرز هم نميخورد؟
اولاد آدم به شما بشارت بدهد كه به تازگي پشت پرده تصميمات شوراي رقابت را يكنفر كشف كرده و راپرت داده و از وظيفه جديدي كه آنها براي خودشان تراشيدهاند، رونمايي كرده! يعني اصولا در كشور ما، هر كسي ميتواند وظايف خود را به رشته تحرير دربياورد و عملياتي كند و كسي از او نپرسد كه چرا كار اصلي خودت را نميكني و اين كارها به تو نيامده و...
بلي! يك كارشناس صنعت خودرو به اولاد آدم گفته شوراي رقابت عليرغم ركود بازار خودرو مجوز افزايش قيمت محصولات دو خودروساز بزرگ را صادر كرد تا مصرفكنندگان را تحريك به خريد اين محصولات كند. يعني تحريك كردن، شده است وظيفه شوراي رقابت. هيچ گشت محسوس و نامحسوسي هم در دولت تدبير و اميد نيست كه برود به آنها بگويد كه تحريك كردن كار شما نيست يا اگر ميخواهيد بازار را تحريك كنيد بايد بهعوض اينكه بكشيد بالا، قيمت را بكشيد پايين!
اولاد آدم حالا فهميده كه چقدر ساده بوده و فكر ميكرده همانطور كه برجام و پسا برجام و پيشابرجام و بستههاي توسعه اقتصادي و يارانه دادن ماهيانه و... پشت صحنه ندارد، قيمت خودرو هم نداشته! اولاد آدم پشت گوشهايش سرخ شده از وقتي شنيده تمام جريان صدور مجوز افزايش قيمت خودرو نوعي بازي و هماهنگي بين شوراي رقابت و خودروسازان داخلي بوده است.
در حال حاضر به دليل ركود بازار مشتري چنداني براي محصولات ايران خودرو و سايپا وجود ندارد، در چنين شرايطي اين دو خودروساز درخواست افزايش قيمت محصولاتشان را به شوراي رقابت ارسال و اين موضوع را رسانهاي كردند تا با فرستادن پيام گراني به بازار، مصرفكنندگان را تحريك به خريد كنند. شوراييها هم از خدا خواسته، خوشحال شدند كه يك نفر آنها را آدم حساب كرده و برايشان نامه فرستاده و اتفاقاً اعضاي شورا هم نامه را نخوانده پاره نكردهاند و آستينهايشان را بالا زدهاند و آمدهاند وسط رينگ و... بزن زنگو!
اولاد آدم به شما بشارت بدهد كه همانطور كه اين روزها همه تدبيريون در حال فضاسازي و جنگ رواني براي اثبات بهبود وضع معيشت مردم پس از برجام هستند و هيچكس كار واقعي خودش را انجام نميدهد، شوراي رقابت هم به پيروي از دولتيان، خوشبختانه يا متأسفانه به جاي مقابله با انحصار اين دو شركت خودروسازي، عملا به بخشي از روند فضاسازي اين شركتها تبديل شده و صدور مجوز افزايش قيمت خودرو از سوي اين شورا نيز نوعي عمليات رواني براي فريب افكار عمومي و تحريك آنها به خريد بوده است. اما پيت حلبي را كه نميشود به قيمت بردپيت به مردم انداخت؟ يعني آنها فكر ميكنند در عصر ماهواره و تلگرام و شبكههاي اجتماعي، هنوز هم مردم را ميشود سياه كرد؟ مصرفكنندگان ديگر آگاه شدهاند و فريب چنين بازيها و فضاسازيهايي را نميخورند و به همين دليل شاهديم كه بازار خودرو همچنان راكد است.....
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]