تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833185094




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کتاب دزدی...! / دزدان دریای فرهنگ را بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کتاب دزدی...! / دزدان دریای فرهنگ را بشناسید
سودجویان فرهنگ را فدای اقتصاد میکنند و به نوعی دزدان دریای فرهنگ هستند.


به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  تا آنجا که به یاد دارم و در لغتنامه ها و فرهنگنامه ها دیده ام "ساختن" همواره مفهومی زیبا و باری مثبت داشته اما این روزها آنچه با عنوان کتابسازی در عالم کتاب و کتابخوانی شناخته شده و ریشه دوانده است نه تنها بار مثبتی را به همراه ندارد بلکه کمر به قطع درخت فرهنگ بسته و درصدد این امر برآمده که همه هنرهایی را که ریشه در فرهنگ مکتوب دارند را به زانو درآورد.

در این میان آنچه از فضای حاکم بر حوزه کتاب دیده و شنیده است حکایتی از سرقت هایی است که خواب را از چشم اهالی قلم گرفته و کاری کرده است که آنها همچون شخصی که احتمال سرقت خانه اش را میدهد هر آن در کمین سارقی بنشینند که قصد شومی برای میوه های زندگی حرفه ایشان دارند البته اگر چه برخی از صاحبنظران کتاب دزدی را نتیجه انتشار متون ادبی به دست نویسنده ها و مالکان اصلیشان در فضای مجازی میدانند اما باید به تأثیر نبود قانون مدونی برای جلوگیری از سرقت های ادبی نیز توجه کرد زیرا آنچه امروز به عنوان معضل ادبیات کشورمان شناخته شده هنر،علم،اقتصاد و هر آنچه در کتاب منعکس میشود را تهدید میکند یعنی با توجه به اینکه هم اکنون هیچ کدام از مبانی تعریف شده برای پیشرفت یک کشور از کتاب و کتابت بی نیاز نیستند.

اگر بدون توجه به آنچه که سودجویان را به سمت تولید کتابهایی با محتوای تکراری میکشاند چشم بر افزایش آمار کمی کتابهایی که در طول یک سال منتشر میشوند بدوزیم و از بابت افزایش تصاعدی آن به خودمان افتخار کنیم نه تنها کشور را به سوی پیشرفت رهنمون نمیشویم بلکه آن را بیش از پیش به باتلاق سودجویانه سارقان فرهنگ میکشانیم و با این کار هم گذشته و هم آینده خودمان را تباه میکنیم و به معنای دیگر چنان در جای میزنیم که به مرور زمان در چاله ای که هر روز در زیر پایمان بزرگتر و عمیق تر میشود فرو میرویم.

حال این سؤال مطرح میشود که آیا کتاب دزدی با پدیده شوم کتابسازی در ارتباط است؟

در یک کلام باید گفت کتابسازان همان سارقان فرهنگ مکتوب کشور هستند که به ولع دستیابی به سودی کلان دست به جراحی آثار چهره های شناخته شده زده و تکه تکه های آن را زیر چرخهای اقتصاد له میکنند،آنها اگرچه در مدت کوتاهی موفق به فریب دادن مخاطبان ناآگاه کتاب میشوند اما در دراز مدت اصل خودشان را نشان میدهند و مخاطبان یک شبه شان را در آنی از دست میدهند.
این افراد همان کسانی هستند که به طور مثال در حوزه شعر سره را با ناسره ترکیب کرده و آنچنان در حلق مخاطب میریزند که در مدت کوتاهی موسیقی نیز درگیر این به هم آمیختگی میشود یعنی اگر باور کنیم که اکثر اشعاری که در آثار سنتی موسیقیمان جلوه گر شده انعکاسی از آن چیزی است که در کتاب ها و دیوان های شاعران کلاسیک و معاصر کشورمان آورده شده باید به این امر اعتراف کنیم که با توجه به ناخالصی اغلب این مجموعه ها و دیوان ها موسیقی نیز به بیراهه رفته و هر روز بیشتر از روز قبل در باتلاق سرقت های ادبی فرو میرود.

به طور مثال و با استناد بر آنچه که سید علی میر افضلی،شاعر،پژوهشگر ادبیات و طنزنویس به مناسبت فرارسیدن بزرگداشت حکیم خیام نیشابوری نوشته با توجه به اینکه نزدیک به یک قرن بعد ازشکوفایی خیام ،شهرت شعری این شاعر بر جایگاه علمی اش چربید و رباعی سرایی وی که در زمان حیاتش امری ناشناخته بوده است برای اولین بار در رساله ای از فخر رازی دیده شده به نظر میرسد که رباعیات معدود و پراکنده خیام با رباعیاتی که ما امروزه به اسم او میشناسیم از زمین تا آسمان تفاوت لفظی و ماهوی دارد و ساخته و پرداخته ذهن ادبای خوش ذوق است،نه آن حکیم فرزانه.

این قبیل رباعیات که توسط خوانندگان نامدار و شاعران خوش صدا خوانده شده،با همه شور و احساسی که در آنها هست،به گواهی منابع متقن،محصول200تا300سال بعد از مرگ خیام است.
در پایان باید گفت با توجه به نتیجه نامناسب و به اصطلاح مخرب کتابسازی و کتاب دزدی به نظر میرسد که اگر بنابر گفته مسئولان فرهنگی کشور طرحی برای حمایت از حقوق مؤلف و مالک فکری آثار هنری و ادبی تدوین شده بهتر است که در رسمیت بخشیدن به آن کمی عجله کنیم زیرا سودجویان آرام نمینشینند.






۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن