واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
روح الله؛ بهترین شاگرد مدرسه اراده امام(ره) می فرمود: کارنامه شما در گرو تلاش و مجاهدت های شماست. زندگی در دنیای امروز، زندگی در مدرسه اراده است. و سعادت وشقاوت هر انسانی به اراده همان انسان رقم می خورد.
به گزارش فرهنگ نیوز،کارنامه هرفرد در گروی مجاهدت و کوشش اوست و این از مسلّمات عالم است که نابرده رنج گنج میسّر نمی شود. تمام کارشناسان و متخصصان روح وروان بشر، انگیزه و اراده را از مهمترین عوامل رشد و تعالی می دانند و این مهم کاملا در زنگانی مادی و معنوی روح خدا محسوس ونمایان است. دوران حیات امام خمینی پر است از اراده های قوی و مستحکم که او را تا سرمنزل مقصود بالا کشید. آن هنگام که پس از دستگیری وی در شب پانزده خرداد، ایشان را به تهران بردند مدّت نوزده روز او را در یک محل نگاه داشتند و سپس به مدت بیست و چهار ساعت به یک سلول انفرادی بردند، خود امام می فرمودند: طول و عرض آن سلول چهار قدم و نیم بود و من سه بار و هریک به مدت نیم ساعت طبق روال هر روزه ام و طبق دستور پزشکان در آنجا قدم می زدم و نظم امورم بهم نخورد و این اراده است که نظم را حتی در سلول انفرادی پابرجا نگاه می دارد.
تنها داشتن اراده ای قوی می تواند آدمی را چنان فعّال و پویا و در عین حال مقید به زمان و نظم نماید که مانند حضرت خمینی کارکنان و اطرافیان وی از حرکت و سکون و خواب و بیداری و نشست و برخاست ایشان دریابند که چه ساعتی از شبانه روز می باشد.
اگر پیر مراد ایرانیان فردی سست و بی اراده بود حتما پانزده سال تبعید و دوری کمر نهضت او را می شکست، اگر بی اراده بودن جایگزین همّت و انگیزه حضرت امام می شد، حتما داغ فرزندی چون مصطفی که عالمی بی بدیل بود ایشان را از مسیر خارج می نمود، اما همانند جبلی راسخ و با اراده ای پولادین تمام قد در راه نیل به اهداف عالی، اسلامی، انسانی خویش ایستاد و آنگونه که نقل کرده اند در چهره نورانی امام امّت پس از شهادت مرحوم حاج آقا مصطفی آثاری از شکست روحی نمایان نشد که بلکه مصمّم تر نشان می دادند. حتّی علمای اعلام آن روزگار که برای تسلیت می آمدند گریان بودند ولی امام ساکت و باوقار و درکمال طمانینه و آرامش خاطر با حاضران برخورد می کردند و اینها همه از آیات عزم راسخ آن مرد خدا بود.
و چون با تمام وجود اهمیّت و کابرد اراده را می دانستند، همیشه جوانی را که فصل رویش اراده ها ست بهار خودسازی در تحصیل و معنویت دانسته و این در اغلب سخنان منوّرشان متبلور است که می فرمودند: پسرم ! تا نعمت جوانی را از دست ندادی فکر اصلاح خود باش که در پیری همه چیز را از دست می دهی!
اما باید این نکته را متذکّر شد که برد سلاح اراده او تنها در نظم و استواری های روحی اخلاقی خلاصه نمی شود بلکه تمام ابعاد و شئونات شخصیتی آن یار سفر کرده را در بر می گیرد، اکنون برای نمونه و از باب مشت که نمونه ای است از خروار به بعضی از مسائل قابل توجه در حیطه سیره علم آموزی ایشان اشاره می نمائیم:
یکی از ارکان مهم هویتی حضرت امام بحث پرکاری ایشان در مطالعات علمی و غیر علمی می باشد و همچنین پی گیری های بسیاری که در زمینه ی مطالعه انواع کتب انجام می دادند تا آنجا که مرحوم جلال آل احمد در یکی از خاطرات دیدارش با امام می نویسد: با کمال تعجب مشاهده کردم کتاب غرب زدگی ام که تازه چاپ شده بود نزد ایشان است که آن را مطالعه می نمودند و از دخت مکرّم ایشان نقل است «که امام را از موقعی که به یاد دارم میان کتاب هایشان دیدم، کتاب های زیادی را نیمه باز در اطرافشان چیده و مشغول مطالعه می شدند و کتاب ها به قدری زیاد بود که خودشان پشت کتاب ها دیده نمی شدند» و این ها همه و همه نشانی از فردی می دهد که حتی استوارترین کوه ها نیز در مقابل این عزم و اراده سرتعظیم فرود می آورند. و او خود فرمود:
«کارنامه شما در گرو تلاش و مجاهدت های شماست. زندگی در دنیای امروز، زندگی در مدرسه اراده است و سعادت وشقاوت هر انسانی به اراده همان انسان رقم می خورد. اگر بخواهید عزیز و سربلند باشید باید از سرمایه های عمر و استعدادهای جوانی استفاده کنید. با اراده و عزم راسخ خود بطرف علم و عمل و کسب دانش و بینش حرکت نمایید که زندگی زیر چتر علم و آگاهی آن قدر شیرین و انس با کتاب و قلخم و اندوخته ها آنقدر خاطره آفرین و پاتیدار است که همه تلخی ها وناکامی های دیگر را از یاد می برد. بشریت با همه پیشرفت هایش در علوم و فنون هنوز در گهواره طفولیت دانش است و تا رسیدن به بلوغ کامل راه طولانی ای درپیش است.»
صحیفه امام مجلدات ۲۱ و ۱۸/ برداشت هایی از سیره امام ج ۲/درس هایی از بهار جوانی)
منبع: مهر
95/3/13 - 09:16 - 2016-6-2 09:16:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]