واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 50 جزيره ايراني در آستانه نابودي اكوسيستمي
50 جزيره كه داراي اكوسيستم زيستي حساس بالايي هستند در صورت رعايت نكردن مسائل زيست محيطي ...
نویسنده : بیژن یانچشمه
50 جزيره كه داراي اكوسيستم زيستي حساس بالايي هستند در صورت رعايت نكردن مسائل زيست محيطي و بهرهبرداري اقتصادي بيرويه و بدون ضابطه در معرض تهديد و نابودي قرارخواهند گرفت و منابع غني آبزيان و زيستگاههاي با ارزش و تنوعزيستي منحصر به فرد آن كه از ويژگيهاي محدوده دريايي كشور ما محسوب ميشود از بين خواهد رفت. در اين مورد معاون دريايي سازمان حفاظت از محيطزيست هشدار داد.
اكوسيستم حساس درياي نيمهبسته خليجفارس و درياي عمان داراي شرايط ويژهاي است كه با كوچكترين تعرض و دخالت بدون توجه به اكوسيستم آن در معرض نابودي قرار خواهد گرفت. ورود فاضلاب شهري از استانهاي ساحلي با توجه به آنكه 25 درصد زباله توليدي در اين استانها توليد ميشود از يك سو و صيد بيرويه آبزيان و بهرهبرداري بدون ضابطه بدون در نظرگرفتن مسائل زيست محيطي علاوه بر آلوده ساختن سواحل و تهديد جدي براي نابودي اكوسيستم جزاير اين دريا به حساب ميآيد.
در اين زمينه معاون محيطزيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه از 88 جزيره موجود در خليج فارس حدود 50 جزيره متعلق به ايران است، گفت: در سال 2008 خليج فارس و درياي عمان به عنوان منطقه ويژه دنيا از سوي سازمان دريانوردي بينالمللي معرفي شد كه منابع غني آبزيان و زيستگاههاي با ارزش و تنوع زيستي منحصر به فرد، از ويژگيهاي محدوده دريايي كشور ما محسوب ميشود.
وي با اشاره به نيمه بسته بودن خليج فارس و درياي عمان اظهار كرد: اين مسئله باعث كاهش خودپالايي منطقه شده است. شوري بالاي خليج فارس و درياي عمان نيز از ويژگيهاي اين منطقه است. پروين فرشچي با انتقاد از سپردن جزاير به سازمان مناطق آزاد گفت: در اين صورت امكان نظارت و اعمالنظر سازمان حفاظت محيطزيست در مورد زيستگاههاي مرجاني و لاكپشتها وجود ندارد و اگر از همه جزاير بدون توجه به مسائل محيط زيست براي توسعه اقتصادي استفاده كنيم، باعث از بين رفتن آنها ميشود.
بر اين اساس، اين مسئول در سازمان محيطزيست گفت: برگزاري رزمايشهاي دريايي مشكلاتي را براي محيط زيست دريايي ايجاد ميكند. بر اين اساس قرار شد از اين پس مانورها با هماهنگي و حضور سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شود و در اجراي طرحهاي توسعهاي هزينههاي زيستمحيطي ديده نميشود، در حالي كه بايد براي اكوسيستمهاي خود ارزشگذاري كنيم كه جزو برنامههاي مهم سازمان محيط زيست است.
ساخت و ساز جزاير مصنوعي زنگ خطر دريايي
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ساخت و ساز جزاير مصنوعي در كشورهاي حاشيه خليج فارس نيز مطرح است كه البته ايران نيز اين كار را آغاز كرده است كه زنگ خطري براي اكوسيستمهاي دريايي است. وي افزود: به علت نزديك بودن كشورها به همديگر، هر كشوري كه هر اقدامي در آبهاي خود انجام ميدهد روي كشور ديگر نيز تأثير ميگذارد.
وي گفت: 18 نهاد دريايي در كنار هم سند توسعه دريايي را تهيه و تدوين كردند و شوراي انقلاب فرهنگي آن را تصويب كرده است كه زير نظر رئيسجمهوري فعاليت خواهد كرد. همچنين سند توسعه فناوريهاي دريايي و سند توسعه گردشگري دريايي نيز تهيه شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]