واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: سردار شعبانی در گفتوگو با ایلنا: در جریان آزادسازی خرمشهر فرصت عکسالعمل را از عراق گرفته بودیم
جانشین مجتمع دانشگاهی امام حسین (ع) گفت: بیشترین و بزرگترین تعداد اسرار را ما در عملیات آزاد سازی خرمشهر گرفتیم. ۱۹ هزار اسیر از این عملیات بدست آوردیم که این بیسابقه بود. سردار ناصر شعبانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به سالروز آزادسازی خرمشهر عنوان کرد: عملیات سرنوشتساز بیتالمقدس که در مرحله سوم جنگ و آزادسازی مناطق اشغالی رخداد از وقایع مهم جنگ ۸ ساله بود. اگر جنگ را به ۴ مرحله تقسیم کنیم؛ از جمله تجاوز و اشغال توسط نیروی بعث عراق؛ مقاومت توسط مردم؛ آزادسازی مناطق اشغالی و تعقیب و تنبیه متجاوز، در مرحله سوم ۴ عملیات انجام شد که مهمترین آن و اثربخشترین آن عملیات بیتالمقدس بود. او گفت: این عملیات در حالی انجام شد که مناطق اشغالی در خوزستان در منطقه ثامنالائمه آبادن و بعد در منطقه طریق القدس و فتحالمبین دشمن میدانست که عملیات بعدی ما غدهای است که به واسطه آن در خرمشهر جلو آمده است و مرحله چهارم آزادسازی خرمشهر است اما با این وجود قادر نبود هیچ اقدام و عکسالعملی را انجام دهد. سردار شعبانی خاطرنشان کرد: هنر رزمندگان ما همین بود و با این که قوای بعثی میدانستند نقطه چهارم آزادسازی منطقه خرمشهر است، فرصت عکسالعمل نداشتند که این موفقیت رزمندگان ما بود. خرمشهر برای ما اصالت داشت و در افکار عمومی دنیا پرآوازهتر از دیگر شهرها بود چرا که بندرگاه داشت. صدام هم گفته بود اگر ایرانیها موفق شدند خرمشهر را آزاد کنند، من کلید بصره را به آنها خواهم داد.
او افزود: عملیات بیتالمقدس ۴ مرحله داشت که در مرحله سوم کار دشمن به پایان رسید. در مرحله سوم واحدها آماده بودند که دشمن را از منطقه بهمنشیر پس بزنند و دشمن بین رودخانه محاصره شود. در این میان شهید خرازی ابتکار عمل به خرج داد و چند اسیر عراقی را شب مرحله سوم بین رزمندگان ما گرداند و آنها دیدند که نیروهای ما چقدر زیاد است و بعد این اسرا را رها کرد. آنها هم به عراقیها گفتند مقاومت نکنند. این رزمنده دوران دفاع مقدس یادآور شد: در همین راستا آزادسازی خرمشهر دو ویژگی داشت اول اینکه بیشترین و بزرگترین تعداد اسرار را ما در این عملیات گرفتیم. ۱۹ هزار اسیر از این عملیات بدست آوردیم که این بیسابقه بود. همه این اسرا لباسهای سفید خود را در دست گرفته و خواستار امان گرفتن بودند. او ادامه داد: بعد از این عملیات اتفاقی افتاد که خیلی موثر بود. وقتی خرمشهر را گرفتیم صدام گفت پیرمردی از شرق ما را تهدید کرده است؛ منظور او حضرت امام بودند. بعد از فتح خرمشهر دشمن صهیونیستی وحشت کرد. جغرافیای رژیم صهیونیستی هیچ رخنهای را نمیپذیرد، لذا بعد از این ماجرا آمد و بلندیهای جولان را گرفت بنابراین جنگ ما تحولات آن سوی مرزها را داشت. در این میان رژیم عراق که متحد رژیم صهیونیستی بود بعد از عملیات خرمشهر به یکباره به این رژیم کمک کرد و با هلیکوپترهای خود به منطقه قرقروک زاهدان حمله کرد؛ بهانه آنها هم تعقیب مجاهدان افغانی بود و جاده را گلولهباران کردند. شعبانی افزود: پیام حمله آنها روشن بود. آنها خواستار عقبنشینی ایران با جنگ با عراق بودند. در این میان رهبر انقلاب که در آن زمان رئیس جمهور بودند با قاطعیت دستور دادند همزمان با حمله رژیم صهیونیستی دو جنگنده از چابهار بلند شدند و داخل خاک افغانستان هلیکوپترها شوروی را که هنوز موتورشان داغ بود و از عملیات گلولهباران زاهدان آمده بودند بمباران کردند و شوروی فهمید اگرچه ما با صدام در جنگ هستیم اما اگر لازم باشد پاسخ دشمن دیگری مثل شوروی را هم خواهیم داد. او خاطرنشان کرد: عملیات بیتالمقدس ویژ گیهای منطقهای متعددی داشت و اینجا بود که حامیان صدام فهمیدند این رژیم با وجود همه امکانات آسیبپذیر است. تا قبل از عملیات بیتالمقدس عملیات فتحالمبین، ثامنالائمه و طریقالقدس را داشتیم. مرحله سوم جنگ زمانی آغاز شد که بنیصدر که عامل افتراق ارتش و سپاه بود از کشور خارج شده بود و اولین نقش موثر ارتش و سپاه و وحدت این دو نیرو با فرماندهی سردار محسن رضایی و شهید صیاد شیرازی خود را نشان داد.
این رزمنده هشت سال جنگ تحمیلی با اشاره به چهرههای تاثیرگذار عملیات آزادسازی خرمشهر یادآور شد: فرماندهان ارتش و سپاه در این میان و در این وحدت نقش اساسی داشتند مهرههای کلیدی عملیات بیتالمقدس بودند. ابداع و نوآوری شهید خرازی در این عملیات سرآمد بود اما رزمندگان دیگری مثل شهید همت که خطشکن بود نیز در این عملیات تاثیر بسزایی داشتند. او خاطرنشان کرد: در زمان عملیات بیتالمقدس فرمانده سپاه ایلام بودم که طولانیترین مرز را از نظر جنگی با عراق داشت چون فرصتهایی را داشتیم که متوجه میشدیم عملیات نزدیک است، کارهای جاری خود را رها میکردیم و به مناطق عملیاتی میرفتیم. این توفیق را داشتم که یک روز مانده به مرحله سوم عملیات آزادسازی خرمشهر تا انتهای آن در خرمشهر حضور داشتم و صحنه هیجانبخش حضور رزمندگان در کنار مسجد خرمشهر را از نزدیک دیدم. او افزود: وقتی متوجه شدیم عملیات خرمشهر در حال انجام است به این شهر آمدیم در عملیات فتحالمبین هم بنده شرکت کردم و بعد از این عملیاتها به منطقه ایلام برگشتم. هربار که ایلام را ترک میکردم دائم نگران بودم که در این منطقه اتفاقی رخ ندهد. این فرمانده عالیرتبه سپاه گفت: ما به یگانهایی میرفتیم که می دانستیم آنها خطشکن هستند. هنگام ورودم به خرمشهر دیدم که در ورودی شلمچه ۱۱ اسیر عراقی دستهای خود را بالا گرفتند و یک رزمنده اصفهانی روی دوش یکی از آنها نشسته بود و با اسیر کردن آنها همه را به خط کرده بود. آنها با درجات بالا مرعوب نیروهای ما میشدند. دشمن قبل از عملیات میدانست حمله بعدی ما آزادسازی خرمشهر است، اما هیچ ارادهای برای مقابله با رزمندگان ما نداشت. او در مورد تاثیر آزادسازی خرمشهر در ادامه جنگ گفت: بعد از عملیات بیتالمقدس و فرار بنیصدر در جامعه وحدت و همبستگی ایجاد شد با همان تیتر درشتی که روزنامهها نوشتند «شاه رفت» نوشتند «خرمشهر آزاد شد» نشاط، مقاومت و پایدار مردم در آن مقطع سرآمد بود. فرمانده سپاه ایلام در دوران جنگ تحمیلی تاکید کرد: ما در این ۴ عملیات یعنی شکسته شدن حصر آبادان، عملیات خرمشهر و طریقالقدس اعتماد به نفسی که از دست داده بودیم را دوباره به دست آوردیم. در اینجا بود که رزمندگان ما دریافتند دشمن بسیار آسیبپذیر است و عملیات بیتالمقدس نقطه عطفی برای دیگر عملیاتها شد. سردار شعبانی عنوان کرد: رزمندگان ما در این عملیات توانستد خواب دشمن دشمن را به کابوس تبدیل کنند و بعد از این عملیات دنیا پذیرفت که ایران خطشکن است اینقدر تجهیزات به عراقیها دادند که دیگر نفرات عراقی را نمیدیدیم. جنگ تن با تانک بود. عملیات بیتالمقدس دشمن را به این رساند که اگر بخواهند مقابله ایران بایستند نیاز به تجهیزات بیشتر دارند. در مرحله دوم عملیات بیتالمقدس ما ۱۹ تانک جدید عراق را به غنیمت بردیم و این فرصتی برای ما بود که یگانهای خود را تجهیز کنیم.
۱۳۹۵/۰۳/۰۳ ۱۰:۵۲:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]