تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829553298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشد 5 درصدی با نفت 40 دلاری


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رشد 5 درصدی با نفت 40 دلاری




همزمان با اعلام نرخ رشد اقتصادی سال ۹۴ توسط مرکز آمار ایران، وزیر امور اقتصادی و دارایی پیش بینی کرد که ایران با نفت ۴۰ دلاری در سال ۹۵ به رشد اقتصادی پنج درصدی می‌رسد. رشد اقتصادی به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی که بر اساس آن میزان توسعه یک کشور اندازه‌گیری می شود، در سال‌های اخیر بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.





روزنامه آرمان- فریبا نهاوندی: همزمان با اعلام نرخ رشد اقتصادی سال ۹۴ توسط مرکز آمار ایران، وزیر امور اقتصادی و دارایی پیش بینی کرد که ایران با نفت ۴۰ دلاری در سال ۹۵ به رشد اقتصادی پنج درصدی می‌رسد. رشد اقتصادی به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی که بر اساس آن میزان توسعه یک کشور اندازه‌گیری می شود، در سال‌های اخیر بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

 این مساله به ویژه زمانی از اهمیت زیادی برخوردار شد که در دولت قبل به دلیل اعمال تحریم‌های و همچنین اتخاذ سیاست‌های غلط اقتصادی، رشد اقتصادی ایران منفی شد. رشد اقتصادی در دوره هشت ساله دولت اصلاحات همواره مثبت و روند رو به رشد داشت، به گونه ای که ایران از نرخ رشد اقتصادی ۸/۲ درصدی در سال ۱۳۷۶ به رشد اقتصادی ۶/۶ درصدی در سال ۱۳۸۴ رسید. این در حالی است که در این هشت سال مواردی از رشد اقتصادی بیشتر نیز ثبت شده است و برای مثال رشد اقتصادی در سال ۱۳۷۷ ،۸/۶ درصد و در سال ۱۳۸۳، ۶/۸ درصد بوده است.

 بلافاصله با روی کار آمدن دولت نهم روند کاهشی نرخ رشد اقتصادی آغاز شد. در سال ۱۳۸۵، رشد اقتصادی ایران با کاهش ۴/۰ درصدی به ۲/۶ درصد رسید. هر چند در سال ۱۳۸۶ نرخ رشد اقتصادی ۶/۰ درصد افزایش داشت، اما سال بعد از آن با کاهش چشمگیر نرخ رشد اقتصادی رو‌به‌رو بودیم، چنانکه نرخ رشد اقتصادی سال ۱۳۸۷، ۵/۴- ثبت شده است.

 تا سال ۹۲ یعنی تا زمانی که دولت اصولگرایان بر راس کار بود، نرخ منفی برای رشد اقتصادی سه بار دیگر هم تکرار شد. با روی کار آمدن دولت یازدهم و به دنبال اتخاذ سیاست‌هایی در راستای تنش‌زدایی بین المللی و همچنین اتخاذ سیاست‌های معقول اقتصادی، وضعیت شاخص‌های اقتصادی از جمله نرخ رشد تا حد زیادی بهبود یافت. با وجود این، میراثی که دولت قبل برای دولت یازدهم به جا گذاشته است، تا حد زیادی روند کار را کند کرده است. دولتمردان اما در پسابرجام وعده می‌دهند ایران بار دیگر نرخ بالای رشد اقتصادی را تجربه کند.

نرخ رشد اقتصادی سال گذشته

آن‌طور که مرکز آمار ایران به تازگی اعلام کرده است، نرخ رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۴ مثبت بوده است، هر چند این رقم آن‌قدر بالا نیست. مرکز آمار در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است: مرکز آمار ایران گزارش داد، بر اساس نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران، نرخ رشد محصول ناخالص داخلی بدون نفت (به‌قیمت بازار) در کل سال ۱۳۹۴، ۹/۰ درصد بوده است. نتایج مذکور حاکی است، رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی ۴/۵، گروه صنعت منفی ۲/۲ و فعالیت‌های گروه خدمات ۲/۰ درصد رشد داشته است. مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی کل سال ۹۴ را با احتساب نفت یک درصد محاسبه کرده است.

پیش بینی رشد ۵ درصدی

روز گذشته وعده‌ها در زمینه تحقق رشد اقتصادی پنج درصدی تکرار شد. در پسابرجام بار‌های مسئولان ارشد کشوری ابراز امیدواری کرده اند که نرخ رشد اقتصادی سال ۱۳۹۵، نرخ بالایی خواهد بود. در ادامه این اظهار نظر‌ها روز گذشته وزیر اقتصاد از اشتیاق خریداران پیشین نفت ایران برای خرید نفت خام با شرایط قبل از تحریم خبر داد و گفت: با نفت ۴۰ دلاری به رشد اقتصادی پنج درصد می‌رسیم. پیش از این در دی سال گذشته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به اینکه رکود یکی از مشکلات کنونی اقتصاد کشورمان است، بر ضرورت سرعت بخشیدن به رشد اقتصاد تاکید کرد و افزوده بود: بر اساس پیش بینی ها رشد اقتصادی در سال ۹۵ حدود پنج درصد خواهد بود که برای رسیدن به این رشد باید منافع کافی مالی را تامین کنیم.

محمد باقر نوبخت گفته بود: برای این منظور حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از سوی دولت و شرکت های دولتی سرمایه گذاری می شود که از این مقدار ۶۰ هزار میلیارد تومان مستقیما در طرح های عمرانی و ۱۴۲هزار میلیارد تومان هم درطرح های تملک دارایی های سرمایه ای سرمایه گذاری می شود.

کاهش وابستگی به نفت

وزیر امور اقتصادی و دارایی هر چند روز گذشته افزایش قیمت نفت را یکی از فرصت‌های ایران برای افزایش رشد اقتصادی قلمداد کرد، اما در عین حال بر کاهش وابستگی دولت بر نفت نیز تاکید کرد. علی طیب نیا در گفت‌و‌گو با شبکه تلویزیونی مترو تی وی اندونزی، درباره ارزیابی خود از وضعیت اقتصاد ایران گفت: ما از مدتها قبل مسائل اقتصاد ایران را آسیب‌شناسی کرده بودیم و به این نتیجه رسیدیم که یکی از مشکلات اساسی ما وابستگی اقتصادمان به درآمدهای نفتی است.

او افزود: سهم بالای درآمدهای نفتی و سهم بالای درآمدهای ارزی دولت حاصل از فروش نفت دو مشکل عمده ای بود که ایران را نسبت به درآمدهای نفتی آسیب پذیر کرده بود. بنابراین ما تصمیم گرفتیم که وابستگی اقتصاد را به نفت کاهش دهیم. طیب‌نیا عنوان کرد: تحریم ها با وجود تمام هزینه ها و آسیب های تحمیلی به مردم ما واقعیت هایی را هم بیش از پیش برایمان آشکار کرد و این واقعیت، ضرورت کاهش وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی بود. وزیر اقتصاد با بیان اینکه در دوران تحریم ها توانستیم میزان وابستگی اقتصاد ایران به نفت را کاهش دهیم، تصریح کرد: در این دوران سهم نفت از بودجه و درآمد دولت کاهش پیدا کرد و تراز تجاری غیرنفتی ایران با مازاد روبه‌رو شد؛ بنابراین تصمیم گرفتیم که در دوران پساتحریم نیز این سیاست‌های اصولی را ادامه دهیم و شاهدیم که میزان وابستگی اقتصاد ما به نفت کم شده و به تبع آن آسیب پذیری مان نیز نسبت به کاهش قیمت نفت تقلیل پیدا کرده است. طیب نیا افزود: به همین سبب بود که در میان کشورهای نفتی، ما کمترین اثر منفی را از کاهش قیمت نفت متحمل شدیم.







تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن