تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848623837




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رفتار با خانواده همسر


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
588787
با ورود به خانواده همسر چه اتفاقاتی منتظر ماست چه نوع کنترل هایی روی رفتارهایمان باید داشته باشیم نظر روانشناسان در این باره چیست؟ چشم هایش را بست و یاد تمام لحظات خوبش با نگار افتاد؛ تا چند سال پیش نگار بهترین دوستش بود. همیشه با هم بودند و درباره هر موضوعی کلی با هم حرف می زدند؛ اما حالا مدت هاست درست با همدیگر حرف نزده اند و انگار فرسنگ ها از هم فاصله گرفته اند. روزی که نگار، مریم را برای برادرش خواستگاری کرد و او عروس خانواده آن ها شد، کسی به فکر این نگرانی ها نبود. اما انگار به یک باره همه چیز تغییر کرد و دوستی او با نگار هم به تدریج حال و هوای دیگری به خود گرفت؛ به طوری که روزهای خوش دوستی آن ها نیز کم کم رنگ باخت. درست از زمانی که او عروس خانواده دوستش شد، ارتباطش با نگار هم شکل دیگری به خود گرفت و فاصله آن ها از هم بیشتر و بیشتر شد؛ طوری که امروز دیگر هیچ اثری از آن دوستی باقی نمانده است؛ ولی واقعا چرا گاهی وقتی نوع ارتباطی به این شکل تغییر می کند، به جای اینکه دوستی ها پررنگ تر شوند، کم کم از بین می روند؟
متاسفانه سیاست برقراری ارتباط درست با خانواده همسر، امروز به دغدغه ای بسیار مهم برای خانواده ها تبدیل شده است؛ تا جایی که گاهی بروز مشکلاتی در این خصوص حتی باعث جدایی همسران از همدیگر می شود. گاهی افراد بدون هیچ دلیلی نمی توانند ورودی فرد جدید را به خانواده خود بپذیرند. گاهی دلایلی برای خود دارند و گاهی هم فقط نمی توانند به خوبی این رابطه را مدیریت کنند. همین موضوع باعث ایجاد مشکلاتی می شود که بسیاری از زوج ها و خانواده هایشان از آن شاکی هستند و به دنبال یافتن راهی برای بهبود این ارتباط، لحظات خوش خود را تلخ و گاه غیرقابل تحمل می کنند. در این خصوص و برای آگاهی از چگونگی به وجود آمدن موضوعی به نام «خانواده همسر» با دکتر شهربانو قهاری، روان شناس بالینی و عضو انستیتو روان پزشکی تهران، گفت و گو کرده ایم. قصه از کجا شروع شد؟ همه ما با ورود به زندگی شخص دیگری به نام همسر، خواهی نخواهی با جنبه های دیگری از وجود طرف مقابل خود و شکل جدیدی از زندگی آشنا می شویم. درواقع وقتی کسی را به این عنوان می پذیریم، نوع ارتباطمان با آن فرد دیگر مانند قبل نیست؛ هنگامی که عروس یا داماد خانواده ای می شویم، نوع ارتباطمان هم عوض می شود جنبه رسمی به خود می گیرد؛ زیرا علاوه بر طرف مقابل باید به خانواده او هم توجه داشته باشیم. پس بهترین کار این است که با توجه به شناختی که از یکدیگر پیدا می کنیم، رفتار مناسبی با بافت خانوادگی آن ها هم انتخاب کنیم ؛ اما به هر دلیلی نتوانیم ارتباط خوبی با خانواده همسرمان برقرار کنیم، باید منتظر باشیم که سایه این ارتباط غلط وارد زندگی زناشویی ما شود و بدین ترتیب فضای آن را تیره و تار و ناامن بکند، اما بیشتر این قبیل مشکلات ناشی از برداشت های اشتباهی است که ما معمولا از این گونه روابط داریم. عروس شما پسرتان را از شما دور نکرده است! یکی از برداشت های اشتباهی که بسیاری از خانواده ها مرتکب می شوند این است که فکر می کنند با ورود عروس به خانواده شان پسرشان دیگر مانند قبل با آن ها مهربان نیست و توجهش به آن ها کمتر شده است. راهکار اصلی برای مواجه با این نگرش ها این است که توجه داشته باشیم همان گونه که خود ما روزی از پدر و مادرمان جدا شدیم و تشکیل خانواده دادیم، فرزندانمان نیز چنین حقی دارند و بالاخره باید روزی از ما جدا شوند؛ پس چه بهتر که بتوانند در کنار کسی زندگی کنند که علاقه بینشان وجود دارد؛ پس بهترین کار این است به دنبال راهی برای برقرار ارتباط درست با یکدیگر باشیم تا هم خودمان و هم آن ها لذت بیشتری از بودن در کنار یکدیگر ببریم؛ بنابراین تغییرات را بپذیریم و اگر فرزندمان مانند قبل نمی تواند با ما وقت بگذارند، ناراحت و دلگیر نشویم؛ چون قرار نیست همه چیز همیشه مانند قبل باقی بماند. خانواده همسرتان قصد دشمنی با شما را ندارند متاسفانه بعضی افراد با این دید وارد خانواده همسر خود می شوند که در کنار آن ها همیشه یک غریبه محسوب می شوند و نمی توانند نظرشان را جلب کنند؛ البته اینکه ما ابتدا به عنوان غریبه وارد خانواده همسرمان می شویم، امری طبیعی است، ولی ادامه ارتباط به خودمان مربوط می شود که بخواهیم همیشه غریبه باقی بمانیم یا خیر! اگر سعی کنیم رابطه خوبی با خانواده همسرمان داشته باشیم، قطعا زندگی زناشویی مان نیز آرامش بیشتری خواهدداشت.
تغییر نگرش با توجه به اینکه همه ما تجارب و پیشینه ذهنی از نوع ارتباط بین زوج ها و خانواده هایشان داریم، باید بتوانیم بدون هیچ پیش داوری، ارتباطمان را آغاز کنیم. فراموش نکنیم. در پیش گرفتن چنین روشی، قبل از هر چیز به نفع خودمان خواهدبود. اگر می خواهیم همسرمان به خانواده ما احترام بگذارد، قطعا باید خودمان هم رفتار محترمانه ای با خانواده او داشته باشیم. اصول اولیه در ارتباط ما قبل از ورود به ارتباط زناشویی باید یک سری اصول را رعایت کنیم؛ از جمله حفظ احترام متقابل، رعایت حدود شخصی؛ عدم افراط و تفریط یعنی بیش از حد صمیمی یا غیرصمیمی رفتار کردن، رعایت ادب و نگه داشتن حرمت بزرگ ترها و…؛ ولی رعایت این موارد در ارتباط های مهمی مثل ارتباط با خانواده همسر بسیار مهم است؛ زیرا معمولا هر رابطه ای با رعایت نکردن این موارد دچار مشکل می شود و موفقیت آمیز نخواهد بود؛ ضمن اینکه یکی از موارد مهم دیگر، خودخواهی های دو طرف است که حتما باید به نوعی تعدیل شوند؛ چون آسیب بزرگی به خانواده ها وارد می آورند و دیر یا زود پس زده می شوند. فراموش نکنیم وقتی رابطه ای با مشکل مواجه می شود، حتما دلایل بروز آن نیز به خود دو طرف برمی گردد.
همدلی به جای همزبانی اگر افراد توانایی همدلی با یکدیگر را داشته باشند، در برقراری ارتباط بسیار موفق تر خواهند بود؛ مثلا هر کدام از ما اگر خود را به جای خانواده طرف مقابل بگذاریم، می بینیم که گاهی بسیاری از رفتارهایمان درست نیستند و اگر همان رفتارها با ما بشود برایمان بسیار ناراحت کننده خواهدبود؛ علاوه بر اینکه فراموش نکنیم اگر بخواهیم به ما احترام بگذارند باید متقابلا خودمان هم رفتار احترام برانگیزی داشته باشیم. ضمن اینکه حتما باید قوانین حاکم بر خانواده همسرمان را بشناسیم و حتی اگر آن ها را قبول نداشته باشیم، به آن ها بی احترامی نکنیم. گاهی همدلی بسیار موثرتر از ساعت ها حرف زدن با افراد است. انتظارات نامعقول متاسفانه بعضی از خانواده ها انتظارات نامعقولی دارند از عروس یا دامادشان دارند؛ چون هنوز شناخت کافی بینشان وجود ندارد، ولی به تدریج میزان این نوع انتظارات باید تقلیل یابد تا هر دو طرف آرامش بیشتری داشته باشند؛ البته گاهی خود زوجین باید بتوانند سیاست برقراری ارتباط صحیح با خانواده همسرشان را داشته باشند؛ مثلا دختری که از حساسیت های خانواده خود در زمینه های مختلف آگاه است باید همسرش را هم از این مسائل آگاه کند تا مشکلی پیش نیاید.
از مشکلات نترسید! بسیاری از زوج ها با بروز ساده ترین مشکلات با خانواده همسرشان فکر می کنند دیگر دوست داشتنی نیستند و به همین دلیل ناامید می شوند. توجه داشته باشید این خیلی طبیعی است که با توجه به اختلاف سلیقه، آداب و رسوم و نوع نگاه و برداشت خانواده ها نسبت به مسائل مختلف، گاهی اختلافاتی هم بینشان به وجود بیاید؛ همان گونه که گاهی در همین خصوص، مشکلاتی با خانواده خودمان هم داریم؛ بنابراین بهترین راهکار این است که این گونه مشکلات را بیش از حد جدی نگیریم. ضمن اینکه هرکدام از زوجین نیز به عنوان میانجی باید نقش حمایتی بیشتری از همسر خود داشته باشد و در عین حال اجازه ندهد حرمت ها شکسته شده و با گسترش دامنه این اختلافات، رابطه آن ها با همسرشان نیز با مشکل مواجه شود. توجه به این نکته ضروری است که معمولا مشکل بین زوج ها و خانواده همسرشان زمانی بیشتر می شود که خودخواهی و خودبرتربینی، بدبینی، پرتوقعی، انتظارات بیش از حد، باورهای ناسالم و بی اعتمادی پررنگ تر می شوند؟
1 خرداد 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن