تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826140894




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رونمایی از نخستین تاثیرات «دهه هفتادی‌ها» بر هرم جمعیت جوان/ کاهش ازدواج و موالید در سال‌های آینده


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


رونمایی از نخستین تاثیرات «دهه هفتادی‌ها» بر هرم جمعیت جوان/ کاهش ازدواج و موالید در سال‌های آینده جامعه > خانواده - متولدان سال های اخر دهه ۵۰ و سال های دهه ۶۰، در واقع محصول سیاست های افزایش جمعیت در سال های نخست انقلاب اسلامی ایران هستند.

محمدحسین نجاتی: جمعیت شناسان ایرانی، متفق القول به نقش دهه شصتی ها بر هرم جمعیتی ایران و آمارهای حیاتی ایران تاکید دارند. متولدان سال های اخر دهه ۵۰ و سال های دهه ۶۰، در واقع محصول سیاست های افزایش جمعیت در سال های نخست انقلاب اسلامی ایران هستند. نسلی که تغییرات اجتماعی متعددی از خود به جای گذاشت و در بسیار از مقاطع با مسایل خاص خود همراه بودند. در ایام تحصیل در نیمکت های سه نفر می نشستند، پس از آن با غول کنکور دست و پنجه نرم کردند، پسران متولد این دهه توروم سرباز برای خدمت سربازی را ایجاد کردند، در ایام ازدواج با چالش هایی همراه بودند و بخش زیادی از بیکاری جوانان طی سالهای اخیر، مربوط به جوانان این نسل بود. 
حالا دهه شصتی ها از زن ازدواج گذشته اند و نسل جدیدی جای آنها را گرفته. دهه هفتادی ها حالا کیس های هرم سنی ازدواج در ایران هستند آمار ها نشان می دهد، آنها قصد ازدواج به همان اندازه ای که دهه شصتی ها داشتند را ندارند، یا اگر داشته باشند در سن های بالاتر دارند.
این اتفاق در ظاهر گرچه اهمیت چندان ندارد اما می تواند منشا تحولات مهمی در جمعیت شناسی و ساختار های اجتماعی ایران داشته باشد.
به طوریکه سه اتفاق مهم درباره رسیدن دهه هفتادی ها به سن ازدواج را می توان تصور کرد؛ ۱. افزایش سن ازدواج تا مرز ۳۰ سال ۲. کاهش میزان ازدواج
 ۳. کاهش قطعی نرخ موالید در کشور 
مسئله ای که حالا به تایید مسئولان سازمان ثبت احوال کشور نیز رسیده است. بررسی های سازمان ثبت احوال کشور نشان می دهد، ازدواج در کشور در سال ۱۳۹۵ بیش از ۵ درصد کاهش داشته است. در همین رابطه، رئیس سازمان ثبت احوال گفت: باتوجه به آمار ولادت در سال 94 افزایش 2.3 درصدی موالید، خفیف و نسبی است و در سال‌های آینده شاهد کاهش موالید خواهیم بود. علیرضا آوایی افزود: رشد نسبی موالید در سال‌های اخیر به دلیل رسیدن موج متولدین دهه‌های 50 و 60 است که به سنین ازدواج و فرزندآوری رسیده‌اند.
عرض اندام دهه هفتادی حالا بیش از این پیش در این بخش از اظهارات رییس سازمان ثبت احوال به چشم می آید، جایی که آوایی می گوید: با عبور این موج از هرم سنی جمعیت در سن ازدواج و فرزندآوری دوباره کاهش تعداد موالید در سال‌های آینده محتمل است؛ به طوری که کاهش رشد موالید از 4.2 درصد در سال 93 به 2.3 درصد در سال 94 شاهدی بر این مدعاست. آوایی ادامه داد: در راستای بند اول سیاست‌های کلی جمعیت، یعنی افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی در جهت جبران شدید باروری در سال‌های اخیر ضرورت رفع گره‌های ذهنی و اجتماعی موجود در این زمینه بیش از پیش نمایان می‌شود. وی بیان کرد: یکی از آمارهای مهمی که در این سازمان تولید و منتشر می‌شود، آمارهای مربوط به ازدواج است. در سال گذشته حدود 685 هزار ازدواج به ثبت رسید که در بین مردان 86.3 درصد مربوط به آقایان 19 تا 34 ساله و در بین زنان 88.3 درصد آن مربوط به خانم‌های 13 تا 31 ساله است. آوایی ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود، میانگین سن ازدواج برای آقایان 28.5 سال و برای خانم‌ها 23.8 سال رسیده است که در سال‌های اخیر همواره روند افزایشی داشته است.




اختلاف محسوس سن ازدواج در کلانشهر های ایران سبک زندگی حالا علاوه بر مسایلی که مطرح شد، یکی از عوامل تاخیر در سن ازدواج است. آمارهای رسمی سازمان ثبت احوال نشان می دهد در تهران به عنوان مهم ترین کلانشهر کشور، میانگین ازدواج برای آقایان 31.1 سال و برای خانم‌ها 27.2 سال است و حتی در نقاط مختلف تهران نیزتفاوت‌های چشمگیری ملاحظه می‌شود. همچنین آمار مهم دیگری از سازمان ثبت احوال نشان می دهد، در شمال شهر تهران میانگین سن ازدواج برای آقایان 32.4 سال و برای خانم‌ها 29 سال است و این می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله تفاوت در سبک زندگی در شهرهای مختلف و مناطق گوناگون باشد. ۴۷۴۲  

کلید واژه ها: ازدواج - طلاق -




چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 - 14:37:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن