واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کاهش ازدواج و افزایش نرخ ولادت در سال 94
کد خبر: ۵۸۷۳۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۸ - 08 May 2016
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: در سال 94 نسبت به سال 93، 5.4 درصد کاهش ازدواج داشتهایم و 2.3 درصد آمار ولادت افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، محمدابراهیم طریقت در نشست خبری که امروز یکشنبه در سازمان ثبت احوال برگزار شد، با اعلام این خبر اظهار کرد: در سال گذشته 685 هزار و 352 ازدواج ثبت شد که نرخ خام آن 8.7 در هزار بود. بیشترین میزان ازدواج در بین زنان و مردان بین 20 تا 29 سال رخ داده است که این آمار بیشتر در زنان بین 20 تا 24 سال و مردان 25 تا 29 سال است.
وی افزود: در سال 94، 12.1 درصد از زوجین همسن بودهاند و در ازدواجهای ثبت شده 77.5 درصد مردان و 10.4 درصد زنان بزرگتر بودند. 54.6 درصد از ازدواجها در مردان و 95.9 درصد ازدواجها در زنان برای بار اول رخ داده بود. آمار ازدواج دو بار و بیشتر در مردان 5.4 درصد و در زنان 4.1 درصد بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه به صورت میانگین اختلاف سن مردان 5.35 بیشتر از زنان بوده است، اظهارکرد: 24.7 درصد مزدوجین دارای مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی و 13 درصد دارای تحصیلات عالیه بودهاند. در 23.2 درصد تحصیلات مردان و 19.7 درصد تحصیلات زنان بیشتر بوده است.
نرخ طلاق در سال 94 تغییری نکرده است
طریقت با بیان اینکه خوشبختانه میزان طلاق در سال 94 نسبت به سال 93 تغییر چندانی نکرده است، اظهارکرد: در سال گذشته 163 هزار و 765 طلاق رخ داد که 2.1 در هزار است و بیشترین فراوانی طلاق در بین زنان و مردان 25 تا 29 سال ثبت شده است.
وی درباره طول مدت پایداری ازدواجهای منجر به طلاق گفت: 13 درصد از این طلاقها به کمتر از یک سال از آغاز زندگی مشترک و 47.3 درصد ازدواجها در 5 سال اول زندگی مشترک رخ داده است. طول مدت ازدواجهای منجر به طلاق 8.3 سال بوده است. 3.4 از طلاقها نیز در بالای 30 سال زندگی مشترک رخ داده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه میانگین سن طلاق مردان 35 سال و زنان 30 سال بود، بیشترین درصد طلاق ثبت شده را در استانهای البرز، تهران و گیلان و کمترین درصد را در استانهای سیستان و بلوچستان، ایلام و چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.
طریقت افزود: 24.5 درصد از زنان طلاق گرفته دارای مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی و 27.4 درصد مردان نیز دارای همین مدرک بودهاند. 13 درصد مردان و 14.6 درصد زنان طلاق گرفته نیز دارای مدرک لیسانس بودهاند.
وی با اشاره به آمار صدور شناسنامه اظهارکرد: 2 میلیون و 568 هزار شناسنامه در سال گذشته تقدیم مردم کردیم که افراد به دلایل مختلفی مانند مفقود شدن شناسنامه، تغییر اقلام اطلاعاتی و عکس دار کردن آن مراجعه کرده بودند. از این آمار یک میلیون و 570 هزار و 219 شناسنامه مربوط به تازه متولد شدگان، 31 هزار مربوط به تغییر نام، 79 هزار مربوط به تغییر نام خانوادگی و8569 مورد مربوط به تعویض شناسنامه بوده است. شناسنامه برای 12 هزار و 156 ایرانی متولد شده در خارج از کشور نیز صادر شد. 17 هزار و 144 مورد انواع گواهیها برای ایرانیان خارج از کشور نیز صادر شد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به نامها اظهار کرد: ما 974 واژه جدید را به 420 هزارعنوان نام معرفی اضافه کردهایم که از این میان 220 هزار عنوان مربوط به دختران و 200 هزار نام مربوط به پسران است.
طریقت اضافه کرد: در سال 94 بیشترین فراوانی نام پسران مربوط به نامهای امیرعلی، علی، محمد، ابوالفضل و محمدطاها و بیشترین فراوانی نام دختران مربوط به نامهای فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، یسنا، زینب، ریحانه، فاطمهزهرا و باران بوده است.
وی با اشاره به ارائه خدمات ثبت احوال به صورت آنلاین گفت: 132 دستگاه با بیش از 200 هزار ایستگاه کاری به صورت آنلاین به پایگاه ثبتاحوال متصل هستند که از جمله آنها میتوان به بانکها، دفاتر اسناد رسمی و حوزههای مالیاتی اشاره کرد. علاوه بر آن هنگام انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان توانستیم سامانه استعلام شماره ملی را در تمام شعبات اخذ رأی مستقر کنیم.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اظهار کرد: 1094 واحد اجرایی، 774 دفتر پیشخوان و 929 دفترپستی، خدمات را ارائه میدهند. در سال گذشته به بیش از 12 میلیون ایرانی در 32 میلیون نوبت خدمت ارائه دادیم البته مشکلاتی بود که امیدواریم رفع شود. مردم میتوانند از طریق تلفن گویای 1510 اطلاعات لازم را کسب کنند، در تهران نیز شماره تلفن 60902633 آماده دریافت شکایات است.
طریقت با تاکید بر اهمیت «نشانی» گفت: مردم میتوانند با مراجعه به پورتال سازمان ثبت احوال نشانی خود را به روز کنند. تدابیری نیز اندیشیده شده که نشانی به اسناد منتقل و اظهاری نباشد.
وی افزود: برای دارندگان کارت هوشمند ملی آدرس ایمیلی پیشبینی شده که افراد پس از دریافت کارت هوشمند، میتوانند رمز عبور آن را تغییر دهند. این ایمیل ظرفیتی به منظور تسهیل اطلاع رسانی به مردم است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به جمعیت کشور در سال 94 گفت: 23.4 درصد (17.5 میلیون نفر) زیر 15 سال، 31.5 درصد (بین 15 تا 29 سال)، 39.3 درصد (بین 30 تا 64 سال) و 5.7 درصد از 65 سال به بالا هستند.
کارت شناسایی ملی تا پایان سال 96 اعتبار دارد
طریقت در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم تا پیش از سه ماهه اول سال جاری نخستین گروههای سنی که باید برای دریافت کارت هوشمند ملی مراجعه کنند را اعلام کنیم، چراکه کارت شناسایی ملی تا پایان سال 96 اعتبار دارد.
وی با اشاره به وضعیت بودجه سازمان ثبت احوال گفت: هنوز اعتبارات سال جاری ابلاغ نشده است و امیدواریم هرچه زودتر تکلیف بودجه سال 95 اعلام شود تا بهتر بتوانیم به مردم خدمات ارائه کنیم.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با ابراز امیدواری نسبت به صدور کارت هوشمند ملی در کمتر از 40 روز گفت: در حال حاضر رقمی که ما بابت صدور کارت هوشمند ملی دریافت میکنیم نیمی از هزینههای بدنه کارت است. در سال 94 طبق قانون این مبلغ 17 هزار و 200 تومان بود که با ابلاغ بودجه سال 95 به 20 هزار تومان میرسد. دفاتر پست و پیشخوان دولت نیز بابت انجام مراحل مربوط به کارت هوشمند، تنها باید 9000 تومان از مراجعهکنندگان دریافت کنند. البته به استانها این اختیار داده شده است که در برخی نقاط مختلف هزینه کمتری را از مردم دریافت کنند، اما دریافت مبلغ بیشتر خلاف قانون است.
طریقت اضافه کرد: افرادی که به هیچ عنوان کارت هویتی دریافت نکرده بودند، پیش از این 2.5 میلیون نفر بودند که با اطلاعرسانیهای انجام شده یک میلیون نفر از آنها کارت دریافت کردند.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره علت نپذیرفتن کارت شناسایی ملی از سوی برخی از سفارتخانهها برای انجام امور مهاجرت افراد اظهار کرد: براساس مصوبه هیات وزیران کارت شناسایی ملی تا سال 96 اعتبار دارد، وزارت خارجه نیز از این موضوع مطلع است و افراد در صورت مواجهه با مشکلی در این زمینه میتوانند به وزارت خارجه مراجعه کنند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره ممانعت از صدور شناسنامه برای برخی افراد گفت: برای صدور شناسنامه اولویتی را اعلام نکردهایم و افراد به دلایلی مانند مفقودی و تغییر اقلام هویتی برای تعویض مراجعه میکنند.
طریقت در زمینه امکان صدور یک کارت هویتی به جای شناسنامه و کارت ملی برای افراد گفت: در برنامه ششم توسعه تلاش میکنیم در این جهت عمل کنیم. البته برخی اقلام مانند نام همسر و فرزندان در شناسنامه ثبت میشود که قابل انتقال به کارت هوشمند ملی نیست. علاوه بر آن در برخی از قوانین به برخورداری از شناسنامه تاکید میشود، مانند قانون انتخابات.
وی با اشاره به 30 اردیبهشت به عنوان روز ملی جمعیت اظهار کرد: این روز مصادف با ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری است و در این زمینه برنامههایی داریم و قرار است همایشهایی برگزار شود. در استانها نیز به منظور رصد موضوعات جمعیتی و شاخصها، شورای راهبردی تشکیل میشود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به نامگذاری روزهای هفته جمعیت گفت: 25 اردیبهشتماه به نام جمعیت، خانواده سالم، آرامش و نشاط، 26 اردیبهشت به نام جمعیت، باروری و حمایت از زوجین نابارور، 27 اردیبهشت به نام جمعیت، حفظ و کرامت سالمندان، 28 اردیبهشتماه به نام جمعیت، باروری، 29 به نام جمعیت، سلامت باروری، 30 اردیبهشت به نام جمعیت و نسل پویا و 31 اردیبهشتماه به نام جمعیت، فرزندپروری و خانواده نامگذاری شده است.
طریقت در پایان درباره صدور کارت هوشمند ملی اظهار کرد: تاکنون 7.5 کارت هوشمند ملی تقدیم کردهایم. در سال جاری قصد داریم این آمار به بیش از 20 میلیون کارت هوشمند ملی برسد و مهمترین مأموریت این کار احراز و تصدیق هویت در فضای مجازی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]