واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: واگن های تولید داخل ۸ درصد ارزان تر از واگن مشابه خارجی
مدیر عامل یک شرکت واگن سازی داخلی گفت: سال ۹۴ پس از ۴ سال که قطعات و تجهیزات شرکت ایریکو به دلایل مختلف از جمله تحریم ها در گمرک مانده بود آزاد و به کارخانه منتقل شد که این موضوع موجب فعال شدن کارخانه و آماده سازی ۱۶ واگن ریل باس در سال گذشته شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ مرتضی مقدمی مدیرعامل شرکت توسعه صنایع ریلی ایران ( ایریکو) در حاشیه سومین روز از چهارمین نمایشگاه حمل و نقل ریلی صنایع و خدمات وابسته در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به مشکلات شرکت های واگن ساز گفت: سال 94 پس از 4 سال که قطعات و تجهیزات شرکت ایریکو به دلایل مختلف از جمله تحریم ها در گمرک مانده بود آزاد و به کارخانه منتقل شد که این موضوع موجب فعال شدن کارخانه و آماده سازی 16 واگن ریل باس در سال گذشته شد.
وی با بیان اینکه 12 واگن از این 16 واگن در حال حاضر در شبکه حومه ای فعال است گفت: قرارداد تحویل این ریل باس ها ابتدا با شرکت رجا بود که پس از واگذاری رجا، کارفرما از رجا به راه آهن تغییر کرد و همین مساله موجب پدیدار شدن مشکلات عمده ای در اجرای قرارداد 150 واگن ریل باس شد.
مدیر عامل ایریکو با بیان اینکه اگر این مشکلات ایجاد نمی شد، قرارداد مذکور نهایتا تا 5 سال از سال 84 که زمان عقد قرارداد بود به اتمام می رسید .
وی ابراز تاسف کرد که همواره از این مساله به عنوان یک نقطه ضعف برای سازندگان واگن مطرح می شود در حالی که ایراد اصلی از تغییر کارفرما و تحریم های یک طرفه علیه کشور بود.
مقدمی با اشاره به اینکه در حال حاضر از قرارداد تحویل 150 واگن ریل باس، 72 واگن تحویل شده است، افزود: رقم این قرارداد حدود 260 میلیون یورو بود که از سوی شرکت مشارکتی « هیوندای روتم» به صورت فاینانس تامین شده است.
وی اظهار کرد: در شرایطی که تجهیزات و قطعات ما در گمرک متوقف بود با پروژه های بازسازی ناوگان، کارخانه سرپا نگه داشته شد و پس از آن با آزادسازی قطعات، ظرفیت بیشتری از کارخانه فعال شد.
مدیر عامل ایریکو تاکید کرد: سال گذشته 25 درصد ظرفیت این کارخانه فعال بود و این شرکت قابلیت این را دارد که درسال به صورت تک شیفت 100 واگن مسافری و دوشیفت با همین امکانات موجود 200 واگن مسافری تولید کند.
وی به قرارداد 105 واگن باری لبه بلند با شرکت نورالرضا ( ع) و 30 واگن باری لبه کوتاه با شرکت ذوب آهن اشاره و عنوان کرد: بسته به میزانی که بودجه در اختیار شرکت قرار بگیرد زمان تحویل واگن ها نیز مشخص می شود .
مقدمی به قرارداد جدید 150 دستگاه واگن ریل باس با شرکت راه آهن اشاره و خاطرنشان کرد: این 150 دستگاه واگن قرار است در مسیرهای حومه ای بهره برداری شود.
وی به بدهی کلان دولت به شرکت ایریکو اشاره کرد و گفت: مطالباتی که از دولت داریم حدود 9 میلیارد تومان به صورت ریالی و 5 میلیون یورو به صورت ارزی است که این بدهی جدای از بدهی دولت به شرکت هیوندای روتم (شرکت مشارکتی ساخت واگن ها با شرکت ایریکو در ایران) است.
مدیر عامل ایریکو با تعرفه ناعادلانه واردات واگن در قیاس با واردات خودرو اشاره و تاکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید برای زنده نگه داشتن صنعت واگن سازی سیاست گذاری درستی داشته باشد و این مساله قابل درک نیست که واردات واگن با افزایشی که اخیراً داشته حدود 15 درصد، ولی تعرفه واردات خودرو 90 درصد باشد.
وی ظرفیت اشتغال شرکت ایریکو را حدود 1000 نفر به صورت مستقیم برشمرد و درباره قیمت تمام شده واگن در ایران نسبت به خارج از کشور ادامه داد: بصورت متوسط این تضمین داده می شود که قیمت واگن های ایرانی حدود 8 درصد پایین تر از قیمت های مشابه خارجی تمام می شود.
سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]