واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: روش بررسی پرونده های قاچاق باعث دلسردی دستگاهها کاشف است
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: متاسفانه بخش اعظمی از کالاهای قاچاق در فرآیند رسیدگی به پرونده ها به صاحبان آنها مسترد می شود که این باعث دلسردی نیروهای عمل کننده و دستگاه های کاشف می شود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر؛ خورشیدی تاکید کرد: حتما باید سازمان تعزیرات حکومتی نسبت به بازنگری در روند رسیدگی اصلاحاتی را انجام دهد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: میزان قاچاق کالا در سال 84 حدود 6 میلیارد دلار بود و تا سال 92 این میزان به 25 میلیارد دلار رسید اما با اقداماتی که انجام شد این رقم در سال 93 به 20 میلیارد دلار رسید و در سال 94 حدود 15 میلیارد دلار ارزش قاچاق برآورد شد و باید گفت 15 تا 20 درصد مجموعه تجارت قانونی کشور را شامل می شود.
خورشیدی افزود: سوخت از حیث حجم و ارزش بیشترین میزان قاچاق را شامل می شود البته با مجموع اقداماتی که انجام شداین میزان از 7 میلیارد دلار در سال 92 به کمتر از 1 میلیارد در سال 94 کاهش یافت.
وی گفت: مجموعه گروه نساجی بعد از سوخت در ردیف بیشترین میزان قاچاق وارداتی به کشور است و موبایل و مواد دخانی در مراتب بعدی قرار دارد.
خورشیدی افزود: در سال 93 مجموع کشفیات قاچاق دستگاههای مرتبط، هزار و 800 میلیارد تومان بود و این رقم در سال 94 به 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
خورشیدی گفت: براساس ماده 16 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ستاد مرکزی مرجع صالح برای اعلام میزان قاچاق در کشور است و سایر دستگاه ها اساسا صلاحیت اعلام میزان قاچاق را ندارند البته می توانند عملکرد خود را اعلام کنند.
وی درباره اختلاف امار ستاد مبارزه با قاجاق و گمرک افزود: گمرک برخی خلاف اظهاری ها و کم اظهاری ها را که قانون گذار قاچاق تلقی کرده است تخلف گمرکی می داند نه قاچاق از جمله اینکه اخیرا 52 کانتینر یخچال وارد کشور شد که کالای تمام شده بود و باید تعرفه کالای تمام شده را می پرداخت که بالغ بر 77 درصد بود ولی اظهار شده بود که فریم یخچال است و به عنوان قطعات منفصل اظهار گردید و ما بالتفاوت تعرفه اصلی و حداقلی را که بیش از 42 میلیارد تومان است باید می پرداخت اما گمرک معتقد است این قاچاق نیست ولی ما به عنوان ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز اعتقاد داریم این قاچاق است و ضربه به تولید داخل می زند البته این از بدترین نوع قاچاق است زیرا ما تولید مشابه داخلی آن را داریم.
سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]