واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: خردادسال 96، اولین وبزرگترین گردهمایی متخصصان پارینه سنگی جهان درسمنان سرپرست هیأت کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک گفت: همایش بین المللی 110 سال باستان شناسی پارینه سنگی ایران سال آینده در سمنان برگزار می شود.
۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ساعت 08:51
به گزارش پانا از سمنان، حامد وحدتی نسب افزود: این همایش خرداد ماه سال آینده و با همكاری اداره كل میراث فرهنگی استان سمنان و استانداری سمنان با حضور بیش از 50 باستان شناس مطرح بین المللی برگزار میشود.
وی با بیان اینكه این همایش اولین و بزرگترین گردهمایی متخصصان پارینه سنگی جهان كه در ایران فعالیت كرده اند، است، گفت: از تمام محققان داخلی و خارجی كه در ایران مستقیما كار كرده اند و یا با مواد فرهنگی به دست آمده از ایران تحقیق كرده اند، برای شركت در این گردهمایی دعوت می شود.
سرپرست هیأت کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک با بیان اینكه مقدمات برگزاری این همایش فراهم شده است، افزود: دبیرخانه همایش، مهرماه امسال در سمنان فعال می شود و وب سایت دو زبانه همایش به زبان های انگلیسی و فارسی نیز به زودی بارگذاری می شود.
وحدتی نسب گفت: در این گردهمایی باستان شناسانی از ژاپن و كره تا روسیه، فرانسه، انگلیس، دانمارك، ایالات متحده و ... حضور خواهند داشت و در رایزنیهای اولیه، استقبال خوبی از همایش شده است.
این باستان شناس افزود: پرفسور "فرانك هول" ایران شناس، باستان شناس و دیرینه شناس مطرح آمریكایی و پرفسور "جو هانسون" انسان شناس برجسته، تاكنون برای شركت در این گردهمایی بین المللی اعلام آمادگی كرده اند.
سرپرست هیأت کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک، انجام بازدیدهای میدانی از مناطق پارینه سنگی به خصوص منطقه میرك را از جمله برنامه های این گردهمایی عنوان كرد و گفت: برگزاری این همایش می تواند نقش موثری در معرفی ایران، تاریخ عصر پارینه سنگی كشور و استان سمنان داشته باشد.
محوطه میرک دلازیان بیشتر منتسب به ادوار پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی است. این محوطه فاقد معماری، ابزارهای سفالی و فلزی و ... است و تنها یافتههای قابل بررسی، دست ابزارهای سنگی انسان های نئاندرتال است.
محوطه های میرک و دلازیان که بنام تپه های میرک و دلازیان نیز خوانده شده اند، نخستین بار در خلال بررسی های باستان شناختی استان سمنان توسط مهریار و کبیری از کارشناسان استان سمنان در سال 1364 خورشیدی شناسایی و معرفی شدند.
فنظر از شکل تپهها، مهم ترین ویژگی این دو محوطه، وجود پراکنش بسیار گسترده دست افزارهای سنگی بر روی سطح محوطه بود که مورد توجه هیات بررسی کننده قرار گرفت و با دعوت از مرحوم عنایت الله امیرلو تصمیم به مطالعه دست افزارهای سنگی گرفته شد.
با فوت نابهنگام امیرلو، اهمیت میرک و دلازیان از نقطه نظر باستان شناسی پارینه سنگی مغفول ماند و تنها با گمانه زنی در یکی از تپههای دلازیان سازه ای منتسب به دوره ماد به دست آمد.
در سال 1387 برای نخستین بار نمونه برداری تصادفی توسط وحدتی نسب و روستایی از سطح محوطه دلازیان انجام گرفت و نتایج این پژوهش مقدماتی در کنگره باستان شناسی خاورمیانه کهن در دانشگاه ساپیانزای رم ارائه گردید. متعاقبا در سال 1388 با صدور مجوز بررسی کامل این منطقه جغرافیایی، وحدتی نسب و تیم همراه به مدت یک ماه به شناسایی، نمونه برداری روشمند و طبقه بندی آثار به دست آمده از میرک و دلازیان پرداختند.
دومین فصل از طرح پنج ساله بررسیهای پارینه سنگی شمال کویر مرکزی با انجام کاوش در محوطه میرک سمنان با هدف بازسازی اقلیمی، رسوب شناسی، تدوین نحوه شکل گیری محوطه و ارائه گاهنگاری قطعی در سال گذشته به سرپرستی دکتر حامد وحدتی نسب دانشیار گروه باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس و همکاری متخصصین مرکز ملی علوم کشور فرانسه انجام شد.
از منظر گاهنگاری و باتوجه به حضور شاخصهای ادوار مختلف پارینه سنگی، میرک دارای بیشترین استقرار از دوران پارینه سنگی میانی (حدود 250 هزار تا 40 هزار سال پیش) و همچنین پارینه سنگی جدید (حدود 40 هزار تا 18 هزار سال پیش) بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]