واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: درد و دلهای ْآقای وزیر در یک جمع نیمه خصوصی
وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی در جمع نیمه خصوصی از مسلح بودن عدهای از روسا خبر داد که برای جامعه ما مشکل ساز شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش تعاونیهای اعتباری فرصتها و چالشها که امروز برگزار شد در خصوص اهمیت تعاونیها اظهار داشت: تعاونیهای که امروز ما دور برچسبدار ترین نوع تعاونیها با بیشترین لیبل منفی جمع شدهایم، زیرا در این ایام موفق ترین تعاونیهای دنیا همانها هستند و بخش عظیمی از تامین سرمایه در دنیا توسط آنها صورت میگیرد و حتی در جوار کلیساها این تعاونیهای مالی در حال فعالیت هستند.
ربیعی گفت: چند وقت پیش شنیدم که تعاونیهای مالی توسط کلیساها در حال فعالیت هستند به طوریکه بعد از صندوقهای بازنشستگیها کلیساها بیشترین صندوقها را دارند و به نوعی تعاونیها در جوار کلیساها تشکیل شدهاند که این موارد نشان میدهد تجارب موفق در این زمینه وجود دارد، البته ما نگران این موضوع هستیم الگوی خصوصی سازی ما هم نتوانسته است به یک الگوی مسلط فراگیر و بی نقص شود.
وی تصریح کرد: البته تولیت این کار به عنوان یک وزارت خانه بر عهده ماست هرچند که ما برای تولیت و اجرا را تفکیک قائل هستیم یعنی فقط تولیت کار با وزارت خانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تعاونیها از ابتدای کار روند درستی را آغاز کردهاند اما در میانه راه انحرافی در کار آنها پیش آمد که امروز این انحراف بیشترین نگرانی و ضربه را ایجاد کرده است به عنوان مثال آقایی پیدا شده است که 400 تا 500 هزار میلیارد از سرمایه مردم در قالب تعاونی جمع آوری کرده و در سال 92 وزارت خانهای دستور انحلال این تعاونی را اعلام میکند.
ربیعی گفت: بنده به عنوان وزیر زمانی که کاری فوری برایم پیش میآید خیلی راحت با ماشین رفت و آمد میکنم اما این آقا کلت حمل میکند، رئیس یک تعاونی که باید مظهر عدالت باشد با کلت رفت و آمد میکند و همین موضوع به ما لطمه زده است.
وی افزود: بنده عضو شورای پول و اعتبار هستم و در جلسات آن شرکت میکنم برای رسیدن به موفقیت باید در حرکت خود انضباط کاری را رعایت کنیم و کارهای را که بنده بارها به آن تاکید کردهام از خود دور کنیم و در این موارد وزارت خانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: این وزارت در سال 92 آژیر خطر را در مورد برخی تعاونیها کشیده است اما بانک مرکزی عنوان کرد که این کار به شما مربوط نمیشود اما ما کار خودمان را انجام دادهایم و آن را سند افتخار خود میدانیم.
ربیعی گفت: بازار پول و سرمایه بسیار حساس است و بحرانهای اجتماعی تولید میکند در سال 93 که شروع به کار کردیم بیش 215 فرد متخلف را تا مرحله انحلال پیش بردیم و در کنار آن به همین میزان مجوز تعاونی صادر شد و در حال حاضر 610 تعاونی نیز در شرف دریافت مجوز هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بنده عنوان سیاست گذار تنظیم بازار کار را دارا هستم و اگرچه ایجاد شغل مستقیم در اختیار ما نیست اما تنظیم بازار کار در اختیار این وزارت خانه است بنده با همه فهم کارشناسی خود به این نتیجه رسیدهام راه ایجاد شغل تشکیل بنگاههای و سرمایهبزرگ نیست نه اینکه به آنها نیاز نداریم بلکه مسیر ایجاد شغل پاسخگو به جامع این مسیر نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بنده فکر میکنم اگر ما سرمایه گذاری زیادی کردیم و موسسات بزرگ ایجاد کنیم شغل پاسخگو به جامع ایجاد نمیشود.
وی بیان داشت: علت شکستهای صنایع خرد و کوچک این است که به یکدیگر زنجیر نشدهاند پس در این زمینه جهت گیری اشتغال ما مشخص است.
ربیعی یادآور شد: بیش از 50 درصد ایرانی ها یک بار هم وام نگرفتهاند و بانکها آمادگی برای حل اشتغال فراگیر ندارند و ده درصد جمعیت کشور که 6 تا 7 میلیون نفر را تشکیل میدهند درصد بالایی از منابع مالی را استفاده میکنند یعنی یک دهک جامعه بیشترین منابع مالی را استفاده میکنند که رقم بسیار بالایی است و باید این نابرابری و بیعدالتی را تحمل کنیم.
وی افزود: بنابراین تنها راه امکان دسترسی عمومی به منابع مالی ایجاد بانکهای قرض الحسنهای چون بانک قرض الحسنه رسالت است و ما به دنبال این هستیم که برای بنگاههای کوچک و متوسط یارانه تسهیلات بگیریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید به جهتی برسیم که برای شرکتهای کوچک و متوسط خدمت رسانی کنیم زیرا این شرکتها کوچک توانایی دادن ضمانتهای بزرگ را ندارد و باید ضمانتهای زنجیرهای برای آنها ایجاد کنیم که اگر این کار را انجام دهیم کافی است.
ربیعی افزرود: از آقای کلانتری درخواست دارم تعاونیهای گروههای شغلی را که در سازمانهای دولتی وجود دارند برای حرفهها نیز تشکیل دهند.
وی تصریح کرد: عدهای با سو استفاده از نام بزرگان دین موسسات مالی ایجاد کرده و پول مردم را جمع آوری کرده که این مسیر فساد و روندی نامطلوب است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: با ایجاد تعاونیهای گروههای شغلی برای حرفهها کار سالمی انجام دادهایم و میتوانیم آن را به دولت برده و برایش منابع مالی بگیریم و یک سقف مجازی برای حرفهها ایجاد کنیم که باعث احیای سنت حسنه قرض الحسنه میشود.
ربیعی گفت: بانکهای مالی و اعتباری موفق ترین موسسات در تجمیع سرمایههای خود، فقر زدایی و احیای سنت قرض الحسنه هستند و ما باید در مسیر آن حرکت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: باید نقش تعاونیها در سیاستها و برنامههای دولت افزایش دهیم و اگر بخواهیم از این مسیر به اعتبار برسیم موفق نمیشویم اما اگر از مسیر سرمایه، دانش، آبرو و عقل وارد کار شویم موفق میشویم ، ما باید خودمان برنامه ارائه دهیم و به الگوهای موفق برسیم و آنها را به اشتراک نظر بگذاریم.
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]