تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب از فکر (در گناهان)، برتر از روزه شکم از طعام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805557098




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

5میلیون ایرانی در آستانه سوءتغذیه قرار دارند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 5میلیون ایرانی در آستانه سوءتغذیه قرار دارند
روز گذشته وزير تعاون در شرايطي از وجود ۴ تا ۵ ميليون ايراني در آستانه سوء تغذيه خبر داد كه در همين رابطه معاون آموزشي وزارت بهداشت نيز تأكيد كرد ايران بدترين نوع تغذيه را در منطقه دارد. البته با توجه به آمارها نزديك به يك ميليون نفر از سوءتغذيه‌اي‌ها را كودكان زير شش سال تشكيل مي‌دهند. رقمي كه حدود يك‌چهارم كل كودكان ايراني را دربرگرفته و همين مسئله حساسيت در اين زمينه را به شدت بالا مي‌برد.
نویسنده : محمدرضا هاديلو 
بي‌شك فقر يكي از عوامل مهم ايجاد سوء تغذيه و در عين حال يكي از عواقب آن است. به سخن ديگر، فقر سبب ايجاد سوء تغذيه و ناتواني جسمي و ذهني مي‌شود كه به نوبه خود فقر بيشتري را به دنبال خواهد داشت. با اين حال نبايد فراموش كرد كه عوامل فرهنگي، اجتماعي و بهداشت و سلامت عمومي جامعه نيز در ايجاد سوء تغذيه نقش دارند.
با در نظر گرفتن وضع اقتصادي جامعه و ركود حاكم بر بازار و تورم موجود، مي‌توان به راحتي متوجه شد اولين فشار به سفره مردم و خالي شدن آن از غذاهاي مقوي وارد مي‌شود.  برآوردها حاكي از آن است كه نيمي از يك ميليون كودك زير شش سال كه دچار سوء تغذيه هستند، بر اثر عواملي مانند بيماري و فقر فرهنگي درگير اين مسئله شده‌اند و نيمي ديگر از اين كودكان، فقط و فقط به اين خاطر دچار سوء تغذيه و رشد ناكامل مغزي هستند كه در خانواده‌هاي تهيدست به دنيا آمده‌اند.
پزشكان مي‌گويند ۹۰ درصد رشد مغزي انسان‌ها، تا شش سالگي آنها شكل مي‌گيرد. بنابراين اگر رشد مغزي كودكي در اين سنين تكامل نيابد، او تا آخر عمر، با ذهني تكامل‌نيافته زندگي خواهد كرد.
اطلاعاتي كه نتايج تأسفباري را به همراه دارد و بر اساس آن مي‌توان گفت تا ۲۰ سال آينده، يك‌چهارم جمعيت جوان ايران عقب‌ماندگي‌هاي ذهني خواهند داشت.
علي ربيعي، وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به وضعيت دهك‌هاي جامعه از نظر اقتصادي و تغيير جايگاه آنها با كوچك‌ترين اتفاقات مي‌گويد: «طبق نموداري كه از پراكندگي ثروت در كشور وجود داشت درصدي از مردم در سمت راست اين نمودار بسيار ثروتمند بوده و رفتارهاي اقتصادي غيرمتعارفي در اين دهك وجود دارد اما در طرف ديگر اين نمودار درصدي از مردم بسيار فقيرند و 4 تا 5 ميليون نفر آنها در آستانه سوءتغذيه قرار دارند. در ميانه اين نمودار نيز مي‌بينيم كه با ۲۰۰ هزار تومان دهك‌ها جابه‌جا مي‌شوند. طبق مطالعه‌اي كه انجام شده حتي در ميانه اين نمودار يك بيماري باعث مي‌شد كه دهك‌ها جابه‌جا شود.»
سوء تغذيه عوارضي دارد كه بخشي از آن در كوتاه‌زمان و بخشي در دراز‌مدت نمايان مي‌شود.
گزارش‌هاي موجود حاكي از آن است كه حداقل 6‌ميليون نفر از جمعيت كشور دچار پوكي استخوان هستند. شيوع كم‌خوني در كودكان زير دو سال كشور كه به 40 درصد رسيده است، قابل‌ملاحظه است. 11 درصد كودكان زير پنج سال كشور دچار كم وزني متوسط و شديد و 15 درصد آنان دچار كوتاه‌قدي تغذيه‌اي متوسط و شديد هستند.
درست 20سال پيش يعني در سال 1996رهبران ممالك و سران دول جهان به دعوت سازمان خواربار و كشاورزي به منظور تشكيل «اجلاس جهاني سران در زمينه غذا» در شهر رم گرد آمدند و عنوان كردند كه دسترسي به غذاي سالم و مغذي، دريافت غذاي كافي و ضرورتاً رهايي از گرسنگي حق هر فرد است و تأكيد نمودند كه ريشه‌كني گرسنگي بايد در تمامي كشورها در اولويت قرار گيرد. در سياست‌ها و برنامه‌هاي بهبود وضع تغذيه اولويت بايد به گروه‌هاي محروم، آسيب‌پذير و كم‌درآمد داده شود و به رفاه تغذيه‌اي به صورت پيش شرطي براي توسعه اقتصادي ـ اجتماعي نگريسته شود. حال مي‌توان پرسيد بعد از 20 سال چرا ما در حال پسرفت هستيم؟ آيا اين موضوع با تقسيم ناعادلانه ثروت و بي‌توجهي به قشر متوسط و ضعيف جامعه ارتباطي ندارد؟



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن