واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قيمت دنا و تندر اتوماتيك در بازار گران شد
شوراي رقابت به بهانه وجود رقباي چيني دنا و تندر اتوماتيك در بازار با آزادسازي قيمت اين خودروها موافقت كرد ودر شرايط ركود بازار و نبود تقاضا، به شوراي رفاقتي با خودروسازان تبديل شد و برخلاف تصورش ، قيمت اين دو خودرو در بازار بين ۵۰۰ هزار تا 5/ 1 ميليون تومان گران شد.
به دنبال تلاش خودروسازان، وزارت صنعت و شوراي رقابت براي آزادسازي قيمت خودرو، در اولين اقدام قيمت دو محصول ايران خودرو آزاد شد و شوراي رقابت در دويستوچهلونهمين جلسه خود تصميم گرفت دو خودروی دنا و تندر 90 اتوماتيك را از كالاهاي انحصاري خارج و تعیین قیمت آنها را به حاشیه بازار واگذار کند. از اين به بعد خودروسازان ميتوانند به دلخواه خود براي اين دو محصول تعيين قيمت كنند. دليل اين اقدام، وجود رقيب براي دنا و تندر 90 اتوماتيك در بازار اعلام شده است.
در مورد رقباي تندر90 اتوماتيك ميتوان به ساندرو كه در واقع همان هاچبك تندر است اشاره كرد اما به جز اين خودرو، بايد به محصولات چيني موجود در بازار مانند برليانس اتومات و ولكس اشاره كنيم كه البته تفاوت كيفي زيادي با تندر دارند. در خصوص دنا هم ميتوان به آريو دندهاي سايپا و خودروي چيني برليانس دندهاي اشاره كرد. خودروهاي چيني ديگر نيز مانند برخي مدلهاي جك و امويام را ميتوان در زمره رقباي اين خودروها به حساب آورد. ميل خودروسازان به افزايش دوباره قيمتها و استقبال شوراي رقابت از اين مسئله با آزادسازي قيمت خودروها در شرايطي صورت ميگيرد كه برخي كارشناسان معتقدند مديريت ناكارآمد در صنعت خودرو باعث چنين روندي شده است. علي عليلو، عضو كميسيون صنايع مجلس در اين مورد با بيان اينكه برخي صحبتها به منظور انحراف اذهان عمومي اعلام ميشود، معتقد است: قيمت تمام شده خودرو به اضافه حقوق و دستمزد و سود متعارف، قيمت واقعي را ايجاد ميكند، ولي خودروسازان بيش از 16 درصد هزينههاي مالي را در قيمت تمام شده حساب ميكنند. وي با بيان اينكه از شخصِ وزير صنعت، معاونان وي و مديران خودروساز هيچ جواب روشني نگرفتهايم، ميگويد: آنها تمام ضرر و زيانهاي قبلي را جزو هزينههاي مالي حساب ميكنند و ميگويند از كجا پول بياوريم؟ در حالي كه اين يك قيمت تمام شده كاذب است كه به مردم تحميل ميشود. به گفت عليلو، صحبت از هزينههاي مالي خودروسازان مبتني بر وامهاي موجود كنوني نيست و در تحقيق و تفحص ميبينيم آقايان همه وامهاي گذشته كه باز پرداخت نكردهاند را نيز در هزينه مالي و قيمت تمام شده حساب ميكنند. وي با اشاره به اينكه كاهش تورم باعث افزايش قيمت نميشود، ميگويد: تورم و قيمتها با يكديگر ارتباط مستقيم نداشته و رابطه غير مستقيم دارد، يعني اگر كاهش 30 درصدي در تورم باعث كاهش 30 درصدي قيمتها نشود، حتماً بايد تا 10 درصد موجب كاهش قيمت شود.
خيز بلند شوراي رقابت براي رفاقت با خودروسازان
وضعيت قيمتگذاري خودروها در حالي نابسامان است كه تا يكي، دو سال پيش مردم شوراي رقابت را نهادي بيطرف براي قيمتگذاري واقعي و صحيح خودرو ميدانستند، اما عملكرد اين شورا و حركت آشكار آن به سمت آزادسازي قيمت خودرو در شرايط انحصاري بودن بازار، اين ديدگاه را تا حد زيادي تغيير داده است. جالب آنكه شوراي رقابت در هيچ زمينهاي به اندازه مسائل مربوط به خودرو فعال نيست و مصوبه خاصي براي قيمتگذاري يا اعمال نظر در بخشهاي ديگر نداشته است. هم اكنون نيز آزادسازي قيمت خودرو در شرايطي توسط اين شورا صورت گرفته كه دو هفته پيش مصوبه افزايش قيمت خودروها به تصويب اين شورا رسيد.
حركت پلكاني افزايش قيمت تندر90
در حال حاضر قيمت دنا در كارخانه 42 ميليون و 600 هزار تومان و در بازار آزاد 43 ميليون و 400هزار تومان است. تندر اتوماتيك نيز در كارخانه 47 ميليونو350 هزار تومان و در بازار آزاد 49 تا ۵۰ميليون تومان خريد و فروش ميشود كه البته در روزهاي اخير، قيمت اين خودروها بين ۵۰۰ هزار تا 1/5 ميليون تومان در بازار افزايش يافته است. علاوه براين قيمت تندر90 دنده اتوماتيك در حالي آزاد شده كه عرضه اين خودرو از اسفند سال گذشته با روندي كاهشي روبهرو و همين مسئله باعث افزايش قيمت آن در بازار شد. به طوري كه قيمت تندر90 اتومات از 46 ميليون تومان در اواخر سال گذشته، به 50 ميليون تومان رسيده است.
به اين ترتيب خودروسازان در سال جاری به اهداف رشد قيمتي خود دست يافتند و در مقابل شوراي رقابت نيز توانست نظر وزير صنعت و خودروسازان را جلب كند. ممكن است؛ از اين پس شاهد افزايش دوباره قيمت تندر 90 باشيم، در حالي كه در ابتدا قرار بود اين خودرو به عنوان يك خودروي مردمي و ارزان قيمت به ارزش 8ميليون تومان به دست مشتريان ايراني برسد.
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]