واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «دختر شينا» به سرو حيات دوباره داد
با آغاز اجراي نمايش «دختر شينا» در تماشاخانه «سرو»، اين تماشاخانه بعد از چند ماه بلااستفاده ماندن، دوباره فعال شد. قرار است در دوره جديد فعاليت «سرو»، نمايشهايي با موضوعات مقاومت و دفاع مقدس، مذهبي و آييني در اين تماشاخانه اجرا شود.
نویسنده : محمدصادق عابديني
«سرو» اولين سالن تئاتر در كشور است كه به منظور اجراي آثار نمايشي حوزه مقاومت ايجاد شده است. نخستين تماشاخانه تئاتر مقاومت، سال گذشته فعاليتش را همزمان با جشنواره بينالمللي تئاتر مقاومت آغاز كرد.
سرو از آغاز تا سكوت
در رقابت سالنهاي نمايش براي اجراي تئاترهاي تجاري كه اغلب با هدف سودآوري و جذب مخاطبعام ساخته ميشوند، يكي از مشكلات مهم و حل نشده گروههاي تئاتري كه ميخواستند درباره موضوعاتي مانند تئاتر مقاومت و مفاهيم ارزشي كار كنند، كمبود سالن بود. اين مشكل تا سال گذشته و راهاندازي سالن سرو به همت بنياد فرهنگي روايت ادامه داشت.
تماشاخانه سرو يك بلك باكس مجهز است كه در ضلع شمالي بنياد فرهنگي روايت در خيابان سپهبد قرني، خيابان شهيد فلاح پور واقع شده است. طرح ساخت اين تماشاخانه كمي بيش از يك ماه مانده به برگزاري پانزدهمين جشنواره سراسري تئاتر مقاومت به مرحله اجرا درآمد. قرار بر اين بود كه با ايجاد اين سالن تئاتر بخشي از نمايشهاي جشنواره در آنجا برگزار شود. سرو با 160 صندلي پرتال با قابليت افزايش و يا كاهش تعداد آنها و تغيير در نوع چيدمان صندليها و سن ساخته شد. اين سالن همزمان با افتتاح جشنواره تئاتر مقاومت و با اجراي نمايش «شام آخر» در روز 28 آبان سال گذشته كارش را آغاز كرد. بعد از اين نمايش، «جان گز» از نمايشهاي برگزيده جشنواره مقاومت در سرو روي صحنه رفت. در ادامه ولي اجراي نمايشهايي مانند «سوسمارها هم دوز بازي ميكنند» نتوانست موفقيت جان گز را تكرار كند. در اسفند ماه سال گذشته حسين پارسايي، مدير تماشاخانه سرو از اين مجموعه جدا شد. پارسايي علت انصرافش را از مديريت تئاتر سرو، مشغله كاري عنوان كرد و با رفتن وي اين مجموعه بدون مدير شد. با دستور مديرعامل بنياد فرهنگي روايت، مديريت تماشاخانه سرو به انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس سپرده شد. جابهجايي مديريت و تعطيلات نوروزي باعث شد تا سرو كه شروع خوبي داشت، با يك سكوت ناخواسته روبهرو شود. در هفته آخر سال گذشته انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس فراخوان پذيرش آثار را منتشر كرد كه در آن شرايط اجرا براي گروههاي نمايشي و دانشجويان در تماشاخانه سرو شرح داده شد. اكنون كه دو ماه از آن زمان ميگذرد، «دختر شينا» براي اجرا به سرو آمده است تا بار ديگر چراغ اين مركز هنري را روشن كند.
«دختر شينا» چراغ سرو را روشن كرد
از دوشنبه شب و با اجراي نمايش دختر شينا تماشاخانه سرو باز هم فعال شد. نمايش دختر شينا اقتباسي از رماني پرطرفدار به همين نام به نويسندگي بهناز ضرابيزاده است. اين نمايش به نويسندگي و كارگرداني علي مستعلي به مدت ۲۰ شب از ساعت ۲۰ در تماشاخانه سرو اجرا خواهد داشت. رمان «دختر شينا» با محوريت خاطرات زندهياد قدمخير محمدي كنعان، همسر شهيد حاج ستار ابراهيمي هژير از جمله كتابهاي مربوط به دوران هشت سال دفاع مقدس است كه مورد توجه رهبر معظم انقلاب نيز قرار گرفته است. اين كتاب يكي از پرفروش ترين آثار داستاني در ادبيات دفاع مقدس است كه رهبر انقلاب نيز بر آن تقريظي نگاشتهاند. اجراي اين نمايش بعد از چندماه بلااستفاده ماندن تماشاخانه سرو اتفاق خوبي به شمار ميرود. به گفته روابط عمومي انجمن تئاتر مقاومت قرار است تماشاخانه از اين به بعد فعاليت منظمي را داشته باشد. به نحوي كه در مناسبتهاي مذهبي، نمايشهاي آييني در سرو اجرا خواهد شد و در ديگر ايام نيز نمايشهايي با موضوع دفاع مقدس و مقاومت اجرا خواهد شد.
آينده تماشاخانه سرو
مديريت تماشاخانه سرو بر عهده انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس است. اين انجمن طي فراخواني با عنوان «اجراي عمومي آثار نمايشي تماشاخانه سرو در سال ۱۳۹۵» شرايط پذيرش آثار نمايشي را براي اجرا در تماشاخانه سرو اعلام كرد. در اين فراخوان موضوعاتي مانند«نقش مقاومت، رشادت و ايثارگري ملت شريف ايران در دوران هشت سال دفاع مقدس»، «توليد آثار نمايشي مبتني بر تقويت روحيه ايثار و مقاومت در نسل امروز»، «بازآفريني، تبيين و ارائه تعريف جديد و هنرمندانه از مفهوم مقاومت» و «خلق آثار آييني و نمايشنامههاي مذهبي (ويژه مناسبتهايي چون محرم، صفر، رمضان، فاطميه)» را به عنوان موضوعات مد نظر براي اجرا مطرح كرد. علاقهمندان ميتوانند اطلاعات تكميلي و فهرست كامل موضوعات را در سايت تئاتر مقاومت اجرا كنند. تئاتر مقاومت و هنر مقاومت به دليل رويكرد روشنگرانه و افشاگرانهاش درباره ماهيت نظام سلطه و ايجاد انگيزه براي مقاومت و تقويت محور مقاومت در برابر استكبار از اهميت فراواني برخوردارند. با توجه به اين موضوع فعاليت مستمر تماشاخانه سرو ميتواند اين سالن نمايش را به پايگاه تئاتر مقاومت تبديل كند به نحوي كه در طول سال علاقهمندان به فعاليت در اين حوزه از وجود سرو برخوردار شوند. تماشاخانه تخصصي تئاتر مقاومت ميتواند جريان تئاتر مقاومت را كه تا پيش از اين مختص به برگزاري جشنواره بين المللي تئاتر مقاومت است، به حركت مداوم تبديل كند و باعث شود تا گروههاي تئاتري براي ارائه متن متناسب با موضوع مقاومت و اجراي آن مجاب شوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]