واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نشان افتخاري ديگر براي نيروي انتظامي
يكي از پايههاي اصلي امنيت ملي در نظام جمهوري اسلامي ايران، امنيت انتظامي است كه تأمين آن براساس قانون بر عهده نيروي انتظامي گذاشته شده است...
نویسنده : عباس حاجينجاري
يكي از پايههاي اصلي امنيت ملي در نظام جمهوري اسلامي ايران، امنيت انتظامي است كه تأمين آن براساس قانون بر عهده نيروي انتظامي گذاشته شده است و اين نيرو طي 25 سال گذشته از زمان تأسيس خود در سال 1370 تاكنون توانسته است اعتماد و جايگاه شايستهاي را در نظام جمهوري اسلامي ايران كسب كند، به گونهاي كه كاركنان اين نيرو به لقب «مجاهدان فيسبيلالله» مفتخر شده و توفيق آن را دارند كه به عنوان يار مهربان و مقتدر در كنار مردم ايران انجام وظيفه كنند.
اگرچه موضوع امنيت از گذشته دور به عنوان يكي از اساسيترين نيازهاي انساني مطرح بوده و هست، به گونهاي كه در كلام رسول گرامي اسلام، امنيت، عدل، صحت و سلامتي قرار داده شده كه تا انسانها از آن برخوردار نباشند، اهميت و جايگاه آن را درك نميكنند، اما پيشرفتهاي سريع علمي و تحولاتي كه در زندگي انسان عصر جديد ايجاد شده، در عين گسترش عرصههايي كه امنيت رواني و اخلاقي جامعه را تهديد ميكند، در نقطه مقابل اهميت شرايطي كه طي آن مردم بتوانند از آرامش و امنيت بيشتري برخوردار باشند را مضاعف ساخته است.
مقام معظم رهبري در بيانات خود در روز گذشته در جمع فرماندهان و مسئولان نيروي انتظامي در عين تقدير از زحمات و تلاشهاي كاركنان آن نيرو در عرصههاي مختلف و به ويژه خدمات ارزشمندي كه كاركنان آن نيرو در سال گذشته در تأمين امنيت انتخابات، با حضور مسئولانه در راههاي مواصلاتي كشور در ايام نوروزي يا تأمين امنيت مراسم دهه فجر و... داشتهاند، بر يكي از مهمترين مأموريتهاي نيرو، يعني موضوع امنيت اخلاقي جامعه تأكيد و با اشاره به دغدغههاي مردم در اين عرصه يادآور ميشوند كه موضوع امنيت اخلاقي و دغدغههاي مردم در اين زمينه يكي از موضوعات مهمي است كه بايد مورد توجه نيروي انتظامي قرار گيرد.
ايشان يادآور ميشوند كه: اعتياد، شرارتها و هنجارشكنيها موجب تهديد امنيت جسمي، جاني و اخلاقي جامعه ميشود. بنابراين بايد با استفاده از ديدگاههاي كارشناسانه انسانهاي متفكر و صاحبنظر به خصوص در درون نيروي انتظامي براي مقابله با اين مسائل برنامهريزي دقيق صورت گيرد. اما نكته مهم تأكيد مقام معظم رهبري بر اجراي اين مأموريت مهم است، آنگاه كه ميفرمايند: در موضوعات مربوط به امنيت اخلاقي، بعد از برنامهريزي دقيق، مستحكم، عقلاني و صحيح ديگر نبايد به مخالفت برخي افراد يا فضاسازي رسانهاي توجه شود، بلكه بايد با توكل بر خدا كار را پيش ببرد.
فارغ از برخي فضاسازيها و بعضاً تشكيك در مباني قانوني كه در مقابله با ناهنجاريهاي اجتماعي در مسير اجراي مأموريت نيروي انتظامي در تحقق «امنيت اخلاقي» ميشود، نكته مهم و اساسي اين است كه تحقق اين امر از مأموريتها و وظايف اصلي دولت جمهوري اسلامي است چراكه در بند اول اصل سوم قانون اساسي، دولت جمهوري اسلامي ايران موظف شده كه براي نيل به اهداف مذكور در اصل دوم، همه امكانات خود را براي ايجاد محيط مساعد براي رشد فضايل اخلاقي براساس ايمان و تقوي و مبارزه با كليه مظاهر فساد و تباهي به كار گيرد يا اينكه براساس اصل هشتم قانون اساسي، در جمهوري اسلامي ايران دعوت به خير، امر به معروف و نهي از منكر وظيفهاي است همگاني و متقابل برعهده مردم نسبت به يكديگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت كه البته شرايط و حدود آن را قانون معين ميكند.
بر اين اساس در شرايطي كه تمركز اصلي دشمنان نظام اسلامي در مقابله با نظام بر رشد و گسترش مفاسد اخلاقي و اجتماعي با بهرهگيري از تمامي ظرفيتهاي رسانهاي تمركز يافته است، نقش بيبديل نيروي انتظامي در دفاع از ارزشهاي نظام و صيانت جامعه در اين عرصه بيش از پيش آشكار ميشود، اميد است اين مطالبه و تأكيد رهبر معظم انقلاب كه در اصل مطالبه مردم مسلمان ايران است، از يكسو حجتي باشد بر دولتمردان كه زمينهها و مقدمات آن را فراهم و نيروي محركهاي باشد براي كاركنان نيروي انتظامي كه با عزمي جزم زمينههاي تحقق آن را در جامعه فراهم كنند كه اين هم البته خود توفيق و نشان افتخاري ديگر براي اين نيروي خدوم است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]