واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نکتهای خطرناک درباره غذاهای شور
یک فوق تخصص گوارش گفت: سرطان معده از شایعترین و کشندهترین نوع سرطان گوارشی است که ﺁﻣﺎﺭ ﻣﺮﮒ ﻭ ﻣﯿﺮ آن ﺑﺎﻻست و شایعترین نوع سرطان میان مردان است.
آفتاب : دکتر محمدجعفر مشفع با بیان اینکه ﻧﻮﻉ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻣﻌﺪﻩ ﻣﻮﺛﺮ ﻭ ﺷﯿﻮﻉ آﻥ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺍﺳﺖ، گفت: میزان بروز این بیماری در نواحی مختلف ایران متفاوت است. همچنین احتمال بروز این سرطان در مردان بیشتر از زنان است.
به گزارش آفتاب به نقل از ایسنا، این فوق تخصص دستگاه گوارش، عوامل ژنتیک و محیطی را در سرطان معده دخیل دانست و عنوان کرد: در صدر عوامل محیطی ابتلا به این سرطان میتوان به غذاهای شور و پرنمک و همچنین غذاهای دودی اشاره کرد. البته نگهدارندههای غذا که حاوی نیتریت هستند یکی از مواد سمی است که نیتروز آمین تولید میکند که مادهای سرطانزاست.
وی همچنین اضافه کرد: استفاده از نیتراتها به عنوان کود شیمیایی که در کشاورزی استفاده میشود و در نتیجه در محصول کشاورزی ذخیره شده و وارد بدن میشود نیز سرطانز است.
وی، وجود میکروب هلیکوباکترپیلوری در معده را از دیگر علل سرطان دانست و گفت: عامل دیگر سرطان معده، میکروب هلیکوباکترپیلوری است که ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ۷۰ ﺩﺭﺻﺪ مردم کشورمان به آن مبتلا هستند. این میکروب ارتباط نزدیکی با بهداشت مواد غذایی دارد. ﻭﺿﻌﯿﺖ ﺑﺪ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻭ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ، احتمال بروز این عفونت را در مردم افزایش میدهد. همچنین عواملی مانند تراکم جمعیت، زندگی در شرایط غیر بهداشتی، غذا یا آب آلوده هم در بروز آن نقش دارند.
وی افزود: استعمال دخانیات، مصرف غذاهای نمک سود شده و دودی، افزایش مصرف غذاهای سرخ کردنی همگی از عوامل پرخطر برای ابتلا به سرطان معده هستند.
مشفع، چاقی مفرط را یکی ﺍﺯ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺧﻄﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺑﺘﻼ به سرطان معده معرفی کرد و افزود: شیوه زندگی و بیتوجهی به مسائل بهداشتی از جمله نوع تغذیه در افزایش خطر ابتلا به سرطان معده نقش زیادی دارد.
وی با اشاره به علائم سرطان معده بیان کرد: از علائم شایع سرطان معده میتوان به کاهش اشتها، کاهش وزن، کمخونی، درد معده، علائم مبهم سوءهاضمه مانند استفراغ، احساس پری معده حتی پس از خوردن مقادیر اندک غذا، تهوع و استفراغ، درد بالای شکم و سوزش سردل اشاره کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در بیشتر موارد، سرطان معده بسیار دیر تشخیص داده میشود، افزود: بیشتر بیمارانی که در مراحل اولیه سرطان معده هستند، نشانهای از بیماری ندارند در دیگر موارد، شخصی که سرطان معده دارد، ممکن است نشانههای این بیماری را ﺑﺎ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯼ ﻣﺘﺪﺍﻭﻝ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻣﻌﺪﻩ اشتباه بگیرد.
مشفع با تاکید بر اینکه سرطان معده بیشتر در سنین بالا شایع است گفت: سرطان معده به طور معمول در دهه ششم و هفتم زندگی افراد بروز میکند و اکثر افراد در زمان تشخیص، در اواخر دهه ششم زندگی یا حتی مسنتر هستند.
وی با اشاره به اینکه اندوسکوپی بهترین راه تشخیص و درمان بیماریهای گوارش است، خاطرنشان کرد: انجام روشهای اندوسکوپی برای تشخیص سرطان معده استفاده میشود.
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]