تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846524774




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا گاهی اوقات موفق به کنترل اشتهایمان نمی شویم!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: چرا گاهی اوقات موفق به کنترل اشتهایمان نمی شویم علل مهم برای بروز این امر چیست چه نکاتی را لازم است رعایت کنیم تا بتوانیم ولع خود را برای خوردن غذا کاهش دهیم
کنترل اشتهاآیا همیشه گرسنه اید؟ خوب شما تنها کسی نیستید که این مشکل را دارد. تقریبا همه ما دوره هایی را تجربه می کنیم که در آنها حس می کنیم انگار شکممان هیچ گاه نمی خواهد پر شود و تبدیل به یک چاه بی انتها شده است. این مسئله دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که در اینجا به اصلی ترین دلیل های ممکن اشاره خواهیم کرد. ببینید چندتا از آنها ممکن است این مشکل را در شما به وجود آورده باشند؟
1. بهم زدن تعادل سطح قند خون
زمانی که احساس خستگی مفرط می کنیم یکی از عکس العمل های طبیعی ما این است که به سراغ خوراکی هایی با میزان قند بالا می رویم که به ما انرژی کاذب می دهند ولی دیری نمی گذرد که باعث احساس گرسنگی بیشتر شما می شوند. بلافاصله بعد از مصرف یک میان وعده حاوی قند شما احساس می کنید که سطح انرژیتان بالا رفته است، ولی این انرژی خیلی سریع و به شدت کاهش پیدا می کند و باعث می شود حس کنید که حتی از قبل هم گرسنه تر شده اید. پس آن بیسکوییت و شکلات ها را کنار بگذارید.
2. تشنگی
ما خیلی وقت ها حس تشنگی و گرسنگی را با هم اشتباه می گیریم! خوردن خوراکی های خوشمزه خیلی راحت تر و لذت بخش تر از این به نظر می رسد که بخواهیم شکم خودمان را با آب پر کنیم، به همین دلیل هم تا بدنمان احساس کمبود می کند فورا به سراغ خوراکی های جورواجور و پر کالری می رویم، غافل از این که با یک لیوان آب می توانیم این احساس خود را برطرف کنیم. همه ما می دانیم که در روز باید 8 لیوان آب بنوشیم، ولی خیلی از ما شاید بیش از یکی دو لیوان آب نمی نوشیم. اگر در طول روز به میزان کافی به بدن خود آب برسانید خواهید دید که خیلی کمتر به غذا تمایل پیدا می کنید.
3. خستگی
این همه ساعتی که بیدار می مانید قطعا تاثیر انکار ناپذیری روی حس گرسنگی شما دارند. وقتی که شما احساس خستگی می کنید می خواهید کمبود انرژی خود را به طریقی جبران کنید و غذا خوردن، آن هم غذاهای بسته بندی شده یا فست فود، یکی از راحت ترین روش های ممکن برای تأمین این انرژی است. این خوراکی ها که معمولا سرشار از قند و چربی هم هستند را می توان بمب کالری نامید، در حالی که احساس سیری که ایجاد می کنند خیلی پایدار نیست و این یک فاجعه است. بهتر است به اندازه کافی استراحت داشته باشید، اگر هم احساس خستگی کردید و امکان استراحت نداشتید به سراغ غذاهای سالم بروید که شما را برای مدت بیشتری سیر نگه می دارند و یا قهوه بدون شکر بنوشید.
4. سر رفتن حوصله
بله، گاهی وقت ها موضوع به همین سادگی است! خوردن به شما این احساس را می دهد که دارید کاری انجام می دهید، کاری که هم لذت بخش است و هم در تنهایی و بیکاری به شما کمک می کند. وقتی که بی دلیل می خواهید چیزی بخورید راهی برای پرت کردن حواس خودتان پیدا کرده و برای خود ایجاد سرگرمی کنید. کتاب بخوانید، تلویزیون ببینید، یا حتی به پیاده روی بروید. خیلی زود این احساس گرسنگی دروغین را فراموش خواهید کرد.
5. نداشتن برنامه غذایی منظم
اگر شما از آن دسته آدم هایی نیستید که تعداد وعده های غذایی مشخصی دارند، به احتمال خیلی زیاد جزء آن دسته ای قرار می گیرید که بیش از حد نیازشان غذا می خورند. شاید فکر کنید اگر تنها وقت هایی که احساس گرسنگی می کنید چیزی بخورید کمتر غذا خواهید خورد، ولی در واقع در اشتباه هستید. حتی اگر پنج وعده غذایی در روز غذا بخورید ولی سر برنامه و با میزان مشخص باشد بهتر از این است که هر وقت حس کردید گرسنه اید به سراغ یخچال بروید. زیرا نداشتن برنامه غذایی مشخص حس کمبود غیر قابل جبرانی را در شما ایجاد کرده و باعث می شود بیشتر بخورید. به خصوص وعده صبحانه را به هیچ عنوان نباید حذف نکنید.
6. یک هفته مشخص در ماه
این قسمت به خانم ها مربوط می شود و هر چند آزار دهنده است ولی حقیقت دارد. احساس گرسنگی بیشتر در دوره قاعدگی اجتناب ناپذیر است. در واقع از لحاظ علمی ثابت شده است که اشتهای خانم ها در نیمه دوم از سیکل قاعدگیشان افزایش پیدا می کند. ولی چطور باید با این معضل مواجه شد؟ به این موضوع توجه داشته باشید و بدانید افزایش اشتهایتان به این دلیل است و سعی کنید میزان غذایتان را کمی بیشتر کنید و از مواد غذایی مغذی استفاده کرده و از خوردن میان وعده های پرکالری در زمان گرسنگی پرهیز کنید. این تصور که در این دوره باید خوراکی های حاوی قند بیشتری بخورید کاملا اشتباه است و تنها حس گرسنگی را در شما بیشتر می کند.
7. حواس پرتی
خیلی از ما زمانی که داریم کار دیگری انجام می دهیم همزمان مشغول خوردن نیز می شویم. خواه خوردن ناهار سر میز کارتان به دلیل مشغله کاری باشد، خواه شام خوردن در حالی که محو تماشای تلویزیون هستید، در هر صورت شما در اشتباهید. برای غذا خوردن وقت بگذارید و روی کاری که دارید می کنید تمرکز کنید. شاید این کار به نظرتان زمان بر و بیهوده برسد، ولی هرچقدر آرامتر و با دقت بیشتری غذا بخورید مغزتان از میزان غذایی که خورده اید بیشتر و سریعتر آگاه می شود و در نتیجه حس سیری زودتر ایجاد شده و پایدارتر نیز خواهد بود.
8. نیاز احساسی
برای خیلی از مردم احساساتی مانند استرس، ناراحتی و نگرانی مستقیما روی حس گرسنگی اثر می گذارند. اشتهای بعضی ها کاهش یافته و اشتهای برخی دیگر سر به فلک می کشد. اگر گزینه دوم در مورد شما صدق می کند راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارند. احساساتی که گرسنگیتان را تحریک می کنند بشناسید و هر وقت در آن موقعیت ها خواستید به سراغ خوردن بروید به خودتان یادآوری کنید که گرسنه نیستید و فقط نیاز به حس آرامش دارید. برنامه سه وعده غذا در روز و میان وعده های سالم را حفظ کرده و خارج از آن چیزی نخورید، اگر احساس نیاز شدیدی به خوردن داشتید به سراغ یک لیوان آب، چای یا قهوه بدون شکر بروید.برترین ها اخبار مرتبط :راههایی برای کم کردن و کنترل اشتها!کنترل اشتها با تخم‌مرغروش هایی مناسب برای کنترل اشتهای خود!


پنجشنبه 16 اردیبهشت 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن