واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «خشونت خانگی» افزایش نیافته است
کد خبر: ۵۸۵۹۲۱
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰ - 03 May 2016
یک مشاور خانواده ضمن بیان اینکه خشونت خانگی افزایش نیافته بلکه بیشتر از گذشته گزارش میشود گفت: در حال حاضر استقلال روانی و اجتماعی زنان از قبل بیشتر شده است بنابراین شرایط خشونت پذیری زنان نسبت به گذشته بیشتر نشده است اما به نظر می رسد به علت افزایش رسانهها و شهامت افراد برای بیان خشونت خانگی، این موضوع نسبت به گذشته بیشتر مطرح میشود اگرچه همین میزان خشونت هم زیاد است.
به گزارش ایسنا، دکتر بهمن بهمنی ضمن تاکید بر اینکه خشونت خانگی محصول تعامل میان فرد خشونتکننده و فرد یا افراد خشونتپذیر است افزود: خشونت خانگی تنها به خشونت فیزیکی و جنسی محدود نمیشود. هر وقت از فردی انتظاری داشته باشیم که برآورده کردن آن در ظرفیت و توانایی فعلی او نیست، او متحمل خشونت شده است. بر اساس این تعریف میزان خشونت در کشور زیاد است. وقتی از یک کودک دبستانی انتظار داریم که شاگرد اول شود، چنین توقعی خشونت علیه او محسوب میشود این در حالیست که بیشتر والدین چنین انتظاری دارند ولی تنها یک دانشآموز در یک کلاس میتواند شاگرد اول شود.
این مشاور خانواده ضمن اشاره به فشارهای اجتماعی به عنوان یکی از عوامل اعمال خشونت خانگی اظهارکرد: ضعف آموزههای مذهبی و اخلاقی نیز در این زمینه موثر است. آموزههایی مانند «زن ریحان است» یا «دختر رحمت است و پسر برکت است» به جوانان آموزش داده نمیشود. زمانی که آنان تحت چنین آموزشهایی قرار نمیگیرند اگر در زندگی پاسخ مورد انتظار را دریافت نکنند، احساس ناکامی و در پی آن خشونت اعمال میکنند.
بهمنی از آموزههای غلط رسانهها به عنوان عاملی موثر در افزایش خشونت خانگی گفت: کتک زدن، کشتن، ناسزا گفتن، قهر کردن و انتقام گرفتن جلوههایی از خشونت هستند که تلویزیون به عنوان راههای حل مساله نشان میدهد و افراد در مناسبات خود با همسرشان از آنها استفاده میکنند.
وی افزود: بی بندباری جنسی، مصرف الکل، مواد مخدر و محرک در اعمال خشونتهای خانگی نقش دارد. الکل و موادمخدر از طریق کاهش خودآگاهی و کنترل عمل میکنند و متاسفانه آمار آن زیاد است. علاوه بر آن زمانی که زمینه تحریک پذیری افراد در خانواده فراهم شود یا باید مستقیما از طریق رفتار شهوانی به این تحریکات پاسخ داده شود یا از طریق رفتار جانشین که پرخاشگری یا ورزش است.
بهمنی درباره راههای کاهش خشونت خانگی اظهارکرد: یکی از دلایل خشونت جسمی و جنسی نابسامانی خانوادههاست چراکه نقشها و کارکردهای قبلی خانوادهها را امروزه شاهد نیستیم. در حال حاضر مسوولیت مردان بیشتر شده اما حقوق آنان در خانواده رعایت نمیشود در مقابل انتظارات زنان درباره حقوقشان زیاد شده است.
وی افزود: در حال حاضر نقشهای قبلی خانوادگی از هم پاشیده است. در گذشته مرد انتظار داشت که حرفهایش فصل الخطاب باشد اما اکنون این گونه نیست و روش جانشین و مهارت حل مساله هم آموزش داده نمی شود. در نتیجه افراد از جمله مردان به خشونت روی میآورند.
این مشاور خانواده در ادامه گفت: مردان با پرت کردن اشیاء و محدود کردن اختیارات زن ممکن است خشونت نشان دهند اما خشونتهای زنانه هم کم نیست. زنان بیشتر از مردان ضد فرزند خود خشونت میکنند و با بددهنی اعتماد بنفس همسرشان را ویران می کنند اما این خشونتها دیده نمیشود و پنهان است.
بهمنی در پایان تاکید کرد: ما باید علیه همه مظاهر خشونت خانگی اقدام کنیم. بی توجهی زن به وظایف خودش و بی پاسخ گذاشتن فرزند نوعی خشونت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]