واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فراریان مالیاتی با وزارت اطلاعات طرف میشوند
تقوينژاد در پاسخ به «جوان»: حتي از وزير كارخانهدار هم ماليات ميگيريم / كارخانهداري كه 11 سال ماليات نداده حتماً از پشتيباني خاصي برخوردار بوده است / كارگروههاي ويژه مالياتي فقط حسابهاي بانكي افرادي را كنترل ميكنند كه توسط دستگاههاي ذيربط، به عنوان مؤديان «مشكوك» شناسايي شده باشند...
نویسنده : مهران ابراهيميان
كارگروههاي ويژه مالياتي فقط حسابهاي بانكي افرادي را كنترل ميكنند كه توسط دستگاههاي ذيربط، به عنوان مؤديان «مشكوك» شناسايي شده باشند.
به گزارش «جوان»، سيدكامل تقوينژاد رئيس كل سازمان امور مالياتي ديروز در اولين نشست خبري خود درباره سركشي به همه حسابهاي بانكي مردم توضيح داد و گفت: شفاف ميگويم كه سازمان مالياتي چنين برنامهاي ندارد، البته اين حق به موجب قانون به ما تكليف شده و اگر در مقابل كارمندان و كسبهاي كه ماليات خود را سر موعد و حتي زودتر از دريافت حقوق ميدهند سراغ فراريان مالياتي نرويم و از ابزارهاي مختلف براي شناسايي آنها اقدام نكنيم بايد زير سؤال برويم.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي با تأكيد بر اينكه اطلاعات داراييهاي افراد بايد در سازمان مالياتي تجميع شود، افزود: ما امانت داريم و اگر قرار باشد روزي اطلاعات حسابها به سازمان امور مالياتي منتقل شود، فقط براي تحقق مالياتي خواهد بود و براي انجام اين امر مجاز به استفاده از اين اطلاعات هستيم و اگر غير از اين باشد، ما مجرم خواهيم بود. وي تأكيد كرد: در ادارات كل گروههايي را مأمور كرديم كه تنها حسابهاي فراريان مالياتي را كنترل كنند، ابتدا حسابها با پروندهها تطبيق داده ميشود و اگر ميزان گردش مالي اين افراد با پروندههاي مالياتيشان مغايرت داشته باشد، اين افراد را فرا ميخوانيم.
وي با اشاره به كارخانهاي كه اخيراً با 1500 پرسنل بسته شده است، گفت: مورد مذكور 11 سال ماليات نداده و هر سال در دفاتر خود زيان اعلام كرده است، در حالي كه درآمد چند ميلياردي داشته است و اجازه نخواهيم داد اين افراد ماليات ميلياردي خود را پرداخت نكنند. رئيس كل سازمان امور مالياتي ادامه داد: در نمونهاي ديگر سال گذشته ۶۳۰ ميليارد تومان ماليات از يك حساب مشكوك را كشف و آن را گرفتهايم، لذا اين بررسيها براي جلوگيري از فرار مالياتي افرادي است كه درآمدهاي بالايي دارند اما ماليات نميپردازند.
رقم دقيق مطالبات معوق مالياتي
وي رقم معوقات مالياتي (مطالبات مالياتي) را ۴۲۱ هزار ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: اصل اين معوقات ۱۷۸ هزار ميليارد ريال و جرايم آن ۲۴۳ هزار ميليارد ريال است. تقوينژاد در پاسخ به اين سؤال «جوان» كه چگونه ميخواهيد 87هزار ميليارد تومان درآمد مالياتي مصوب مجلس را با توجه به ركود عميق محقق كنيد، گفت: ما بنا نداريم به كسبه يا اقشار ضعيف فشار بياوريم ولي تمركز امسال سازمان مالياتي بر وصول معوقات مالياتي، شناسايي فراريان مالياتي و تعريف پايههاي جديد مالياتي آن را محقق خواهيم كرد.
وي درباره اخذ ماليات از مؤسسات غيرمجاز بانكي گفت: سازمان مالياتي، ماليات بر ارزش افزوده از بانكها نميگيرد اما از مؤسسات غيرمجاز ماليات دريافت ميكند و آنها مكلف به پرداخت ماليات بر ارزش افزوده هستند. در بحث ارث، افرادي كه نزد بانكها و مؤسسات مجاز سپردهگذاري كرده باشند، لازم است براي آزادسازي ۳ درصد مبلغ سپرده را ماليات بپردازند و اگر سپرده آنها در مؤسسات غيرمجاز باشد، اين رقم به ۱۰ درصد ميرسد.
خط قرمزي در اخذ ماليات نداريم
وي در پاسخ به سؤال ديگر «جوان» مبني بر اينكه در روزهاي اخير يكي از نمايندگان مجلس گفته است يك وزير به همراه دختران و دامادهاي خود كارخانههاي متعددي دارند، آيا اينگونه افراد و افرادي كه داراي سمت هستند، ماليات خود را ميپردازند يا خير؟ گفت: سياست جدي سازمان، اجراي عادلانه قانون مالياتهاست. هر فعال اقتصادي با داشتن هر سمت اجرايي يا مسئوليتي اگر از پرداخت ماليات فرار كند، سازمان مالياتي به طور قطع ماليات حقه را از آنها خواهد گرفت و اگر لازم باشد در اين زمينه به مردم اطلاعرساني خواهد كرد.
وي تأكيد كرد: فرد براي ما مهم نيست، خيلي از افرادي كه فرار مالياتي دارند و دانه درشت هستند، جزو خطوط قرمز ما نيستند.
در واقع سازمان مالياتي حوزه و خط قرمزي براي وصول ماليات در كشور نميشناسد ودر اخذ ماليات از هيچ شخص، نهاد يا ارگاني كوتاه نخواهيم آمد.
تقوينژاد افزود: بايد يادآور شوم كه در اين سالها به طور حتم كساني مانند صاحب كارخانهاي كه يك ميليارد تومان بدهي داشته و 11 سال هم ماليات نداده وجود دارند كه حتماً داراي پشتيباني بودهاند اما به اين پشتيبانيها توجه نميكنيم و حتماً از آنها ماليات خواهيم گرفت.
ماليات كسبه افزايش نمييابد
وي با اشاره به توافق انجام شده ميان رئيس اتاق اصناف و سازمان مالياتي گفت: طبق توافق با اصناف امسال ماليات كسبه افزايش نمييابد.
وي در باره دستگيري اعضاي يك باند ارتشا در سازمان مالياتي كه با شركتهاي كدفروش همكاري ميكردند، گفت: سازمان مالياتي ۱۵۰۰ شركت كدفروش را شناسايي كرده بود اما موردي كه اعلام شده است، باند وسيعي نبوده و تنها يكي از كارمندان سازمان مالياتي با همدستي خواهر خود كه در يكي از شركتهاي كدفروش فعاليت ميكرده، همكاري كرده است. اين موضوع نيز توسط خود سازمان مالياتي كشف و پروندهاي در اين زمينه تشكيل شد و در اختيار وزارت اطلاعات و قوه قضائيه قرار گرفت.
گزارشي براي اخذ ماليات از سپردههاي بانكي
تقوينژاد درباره اخذ ماليات از سپردههاي بانكي گفت: فعلاً تصميمي براي اخذ ماليات از سپردههاي بانكي اتخاذ نشده اما مطالعاتي در اين زمينه صورت گرفته كه اين مطالعات نشان ميدهد اكثر كشورهاي مورد بررسي از سپردههاي بانكي ماليات دريافت ميكنند، حتي برخي كشورها از نرخ سپرده منفي هم ماليات ميگيرند و اين موضوع جزو فعاليتهاي تحقيقاتي سازمان است و در صورت نهايي شدن به وزير امور اقتصادي و دارايي ارائه خواهد شد كه اجراي چنين طرحي به مواردي از قبيل اينكه برخي افراد از محل سپردههاي بانكي خود ارتزاق ميكنند يا تعيين حداقل سپردهها توجه خواهد شد.
بررسي هر پرونده يك ميليون تومان آب ميخورد
وي با بيان اينكه اعتماد، عدالت، سلامت، كارآمدي، شفافسازي و فرهنگسازي در برنامههاي امسال سازمان دردستور كار قرار دارد، گفت: هم اكنون براي رسيدگي به هر پرونده مالياتي حدود يك ميليون تومان هزينه ميشود، در عين حال حجم فرار بالاي مالياتي داريم كه با استقرار نظام جامع مالياتي تا بهمن ماه امسال و شفافيت مالياتي با اطلاعات تجميع شده اين مسائل حل خواهد شد.
وي ادامه داد: از امسال به بعد افرادي كه فرار مالياتي دارند يا تمكين نميكنند يا با زد و بند از پرداخت ماليات امتناع ميكنند، با همكاري وزارت اطلاعات و قوه قضائيه با آنها برخوردهاي جدي صورت ميگيرد. وي نسبت درآمدهاي مالياتي به توليد ناخالص داخلي را حدود 3/6درصد و با احتساب عوارض 98/6 درصد ذكر كرد و اظهارداشت: نسبت درآمد مالياتي به هزينه جاري در پايان سال گذشته، 9/48درصد بوده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]