تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 18 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ابتداى هر كتابى كه از آسمان نازل شده، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم است. هر گاه بس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851611405




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک خودکشی و چند روایت متفاوت؛ چه کسی راست می‌گوید؟!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یک خودکشی و چند روایت متفاوت؛ چه کسی راست می‌گوید؟!
برخی به ما گفتند چیزی نگویید، بروید پیش وزیر شکایت کنید، خودش موضوع را پی گیری می‌کند و خسارت هم می‌دهد. اما مگر من کیسه دوخته‌ام؟ پول می خواهم چه کار؟ برادرم روی تخت بیمارستان افتاده و وضعیتش آن قدر بد است که ما امید نداریم.
کد خبر: ۵۸۵۴۰۰
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۱ - 01 May 2016


در میان خودکشی هایی که متاسفانه شمارشان در صفحات حوادث رسانه های کشورمان رو به ازدیاد به نظر می‌رسد، خودکشی تلخی که دو روز پیش در یکی از بیمارستان های مشهور پایتخت به وقوع پیوست، ابهامات زیادی خلق کرده است؛ آنقدر که نمی‌توان پی برد کدام روایت از ماجرا به واقعیت نزدیک تر است.

1- خودکشی به دلیل نداشتن هزینه پذیرش

به گزارش «تابناک»، نخستین روایت از ماجرا را یکی از روزنامه های کشورمان با عنوانی شبیه به آنچه نوشته‌ایم منتشر کرد و در توضیح آن نوشت: اين حادثه بعدازظهر جمعه در يكي از بيمارستان‌هاي دولتي تهران رخ داد. به گفته شاهدان، مرد ميانسال درحالي‌كه از درد به‌خودش مي‌پيچيد، وارد بيمارستان شد تا پذيرش شود، اما مسئولان پذيرش گفتند كه تاريخ دفترچه‌اش منقضي شده و او بايد 300هزار تومان واريز كند تا پذيرش شود.

مرد اما پولي همراهش نبود و هر چه او و همراهانش اصرار كردند كه تا واريز شدن پول، او را پذيرش كنند، كسي گوشش بدهكار نبود. لحظاتي بعد مرد از درد روي زمين افتاد و در مقابل چشمان ده‌ها شاهد مي‌غلتيد و فرياد مي‌زد اما وقتي ديد كسي به دادش نمي‌رسد، در نهايت خود را از طبقه سوم به پايين پرت كرد.

همشهری در ادامه از زبان برادر این فرد نوشت: «برادرم علي شفيعي نام دارد و در بويين‌زهرا زندگي مي‌كند و راننده نيسان است. او حوالي ظهر جمعه دچار درد شديد شكم شد طوري كه از شدت درد به‌خودش مي‌پيچيد. 2 نفر از آشنايان به كمكش رفتند و او را با ماشين به تهران منتقل كردند تا به بيمارستان ... برود. وقتي به بيمارستان رسيدند، برادرم دفترچه‌اش را داد اما گفتند كه تاريخ دفترچه گذشته و بايد 300هزار تومان پرداخت كند. برادرم گفت كه بيمه است و تنها چند روز از تاريخ دفترچه گذشته و آنها مي‌توانند از سيستم‌شان استعلام بگيرند.»

او در ادامه گفته: «در آن زمان من براي راي‌گيري به روستايي دورافتاده رفته بودم و امكان اين را نداشتم كه اين پول را كارت به كارت كنم. با خواهرم تماس گرفتند و او گفت كه خودش را مي‌رساند و پول را واريز مي‌كند. اما با اين حال برادرم هر چه اصرار كرد كه تا رسيدن خواهرم او را پذيرش كنند، قبول نكردند. ده‌ها نفر ديدند كه چطور برادرم از شدت درد روي زمين مي‌غلتيد و فرياد مي‌زد. آنها حال برادرم را ديدند و كاري نكردند. تحمل درد آنقدر برايش سخت شده بود كه در نهايت تصميم گرفت خودش را از طبقه سوم به پايين پرت كند. درست چند دقيقه بعد از اين حادثه بود كه خواهرم به بيمارستان رسيد اما دير شده بود.»


یک خودکشی و چند روایت متفاوت؛ چه کسی راست می‌گوید؟!



2- شاهدانی که حاضر هستند شهادت بدهند

در پی انتشار این خبر و بازنشر آن در رسانه های دیگر، برخی رسانه ها به سراغ رضا، برادر بیمار خودکشی کرده رفته و با او گفت‌وگو کردند تا مشخص شود که بیمارستان یاد شده «میلاد» نام دارد و فرد خودکشی کرده اکنون زخمی، بی هوش، با دست و پا و سر شکسته در بخش مراقبت‌های ویژه آن بستری شده است؛ احتمالا بی آنکه هزینه‌ای برای بستری وی پرداخت شود!

این در حالی است که به گفته برادر وی، هنوز نمی‌دانند علی در کماست یا مرگ مغزی شده و به بازگشتش امید چندانی نیست. او در ادامه می‌گوید: «ساعت پنج و 47 دقیقه (عصر) فیش صندوق بیمارستان صادر شده اما برادرم و همراهانش که پول همراه نداشتند، خواستار بستری وی تا رسیدن پول شدند که پاسخ منفی شنیدند. این در حالی بود که وضعیت برادرم به حدی وخیم بوده که مردمی که آن جا بودند، اعتراض می‌کنند و حتی حاضر شده بودند 10 هزارتومان، 10 هزارتومان پول جمع کنند تا او بستری شود.»

این در حالی است که علی بیمه تامین اجتماعی داشته و بیمارستان یاد شده، متعلق به سازمان تامین اجتماعی است. شاید همین موضوع موجب شده که بیمار و همراهانش بی آنکه به جیب خود دقت کنند، راهی آنجا شوند و وقتی با مخالفت مسئولان پذیرش مواجه شدند، از ایشان بخواهند که وضعیت بیمه علی را استعلام کرده و بستری اش کنند. درخواستی که مورد موافقت قرار نمی‌گیرد تا اینکه بالاخره کاسه صبر بیمار لبریز شده و در ساعت هفت و 19 دقیقه (عصر) آن رویداد شوم را رقم می‌زند.

رضا اینها را می‌گوید و بعد شروع به خودخوری می‌کند؛ «راهم خیلی دور بود. 50 کیلومتر فقط در جاده خاکی رانندگی کردم اما چند دقیقه ای دیر رسیدم. جایی هم که بودم، روستا بود و به عابر بانک دسترسی نداشتم که پول واریز کنم. برادر من به خاطر 300 هزار تومان الان توی کما است؛ کسی که دو سال در خط مقدم جبهه برای این کشور جنگیده. جانبار هم هست اما حتی کارت جانبازی هم نگرفته بود.»

او در ادامه از تنظیم شکایت علیه بیمارستان خبر می‌دهد و می‌گوید: «از بيمارستان شكايت كرده‌ايم و اميدواريم مسئولان به اين شكايت رسيدگي كنند. شکایت نامه‌ خود را در کلانتری پایین برج میلاد تنظیم کردیم. شاهدان ماجرا با من صحبت کردند و بعضی‌ها حتی شماره تلفن دادند و گفتند هر زمانی به شاهد نیاز داشتید، حاضریم شهادت بدهیم. حتی برخی به ما گفتند چیزی نگویید، بروید پیش وزیر شکایت کنید، خودش موضوع را پی گیری می‌کند و خسارت هم می‌دهد. اما مگر من کیسه دوخته‌ام؟ پول می خواهم چه کار؟ برادرم روی تخت بیمارستان افتاده و وضعیتش آن قدر بد است که ما امید نداریم.»


یک خودکشی و چند روایت متفاوت؛ چه کسی راست می‌گوید؟!



3- خودکشی به خاطر مشکلات مالی منطقی نیست

از جمله نکات جالب توجهی که برادر علی در گفت‌وگو با رسانه ها به آن اشاره کرده، مجهز بودن بیمارستان به دوربین های مدار بسته است. مستنداتی که به باور وی می‌توان با رجوع به آنها، متوجه وضعیت شد و بر اساس آن، توقع دارد قوه قضائیه به ماجرا ورود کرده و به این پرونده رسیدگی کند تا مبادا دیگران به وضعیتی که این خانواده در آن گرفتار شده‌اند، شوند.

این در حالی است که ساعاتی پیش خبری در ارتباط با این پرونده منتشر شده که نشان می‌دهد گفته های تمامی شاهدان عینی ماجرا با سخنان برادر علی همخوانی ندارد چراکه برخی شان روایت متفاوتی از ماجرا تعریف می‌کنند. ازجمله یکی از تکنیسین های بیمارستان که در تشریح ماجرا به ایرنا گفته: «حوالي ساعت 19 روز جمعه 10 ارديبهشت ماه مردي 46 ساله كه به نظر مي آمد از نظر روحي دچار مشكل بود قصد پذيرش در اين بيمارستان داشت. با اينكه تاريخ دفترچه درماني اين بيمار به اتمام رسيده بود، عوامل پذيرش بيمارستان برخلاف قانون و به دليل اصرار بيمار، با پذيرش وی موافقت كردند.»

او در ادامه بی آنکه درباره چرایی اقدام به خودکشی نظر داده یا حدس و گمانی در این باره مطرح کند، گفته: «پس از دقايقي كه از پذيرش بيمار گذشته بود با خبر شديم كه وي از طبقه سوم بيمارستان خود را به پايين پرتاب كرده است. بيمار وضعيت روحي مناسبي نداشته و بيمارستان از وي وجهي دریافت نكرده و او به دلايل نامعلوم خود را از طبقه سوم بيمارستان به پايين پرت كرده است. اصلا اقدام به خاطر مشكلات مالي توجيه منطقي ندارد.»

بدین ترتیب مشخص می‌شود که پذیرش این بیمار، دست کم از دید تکنیسین این بیمارستان خلاف قانون بوده و با اصرار بیمار صورت گرفته است تا با روایتی عجیب تر مواجه باشیم. آنقدر که نمی‌دانیم چه دلیلی دارد بیمار پس از دریافت مجوز پذیرش، دست به چنین اقدامی بزند. هرچند غیرقانونی بودن پذیرش بیمار از این موضوع عجیب تر است.

آن هم در شرایطی که هنوز از یاد نبرده‌ایم که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان پس از ماجرای عجیب و دردناک کشیدن بخیه از چانه کودک مجروح در خمینی شهر، در یک برنامه تلویزیونی گفت: «مریض که آمد، مریض اورژانسی، نبایستی از اسمش پرسید، نه از دینش پرسید، نه از آیینش، ‌نه از پولش، نه از دفترچه اش و... .»


یک خودکشی و چند روایت متفاوت؛ چه کسی راست می‌گوید؟!



4- دلیل خودکشی، ندادن مورفین بود!

روایت های ضد و نقیض در خصوص چگونگی وقوع این رویداد تلخ در بیمارستان میلاد زمانی کامل می‌شود که اظهارات مسئولان این بیمارستان را هم بشنویم. از جمله سخنان رحمتی، مدیرروابط عمومی بیمارستان که تاکید دارد این حادثه در مراجع قانونی و قضایی در دست بررسی قرار دارد و معتقد است ماجرا آنگونه نبوده که در برخی رسانه‌ها منتشر شده و اساسا به اجبار در اخذ هزینه‌های درمانی ارتباطی ندارد.

او در این باره می‌گوید: «روز جمعه این فرد به اورژانس بیمارستان میلاد مراجعه می‌کند و ویزیت اولیه‌اش انجام می‌شود و سپس برای انجام آزمایشات به سونوگرافی بیمارستان ارجاع داده می شود. اما از آنجا که دفترچه اش فاقد اعتبار بوده، از او و همراهش می‌خواهند که به سوپروایزر بیمارستان مراجعه و پشت برگه اش را امضا کند تا درمانش به صورت رایگان ادامه پیدا کند. این فرد به سوپروایزر مراجعه نکرده و خود را از طبقه اول اورژانس به زیرهمکف پرتاب کرده است و اکنون در کماست.»

این توضیحات البته مبهم تر از آن است که بتواند گرهی از ماجرا باز کند چراکه در آن هیچ اشاره ای به چرایی خودکشی بیمار نشده؛ ابهامی که دکتر مرتضی مردانی، رئیس اورژانس بیمارستان تلاش کرده به آن پاسخ بگوید: «مرد 50 ساله ای که در این بیمارستان اقدام به خودکشی کرده چندین بار از پزشک تقاضای مرفین کرده بود.»

او در ادامه می‌گوید: «این فرد روز جمعه به علت دل درد به اورژانش بیمارستان میلاد مراجعه می کند و به محض ورود، پذیرش و معاینه می شود. پزشک معالج بعد از بررسی های انجام شده،‌ دستور انجام رادیولوژی و آزمایش می‌دهد اما بیمار با خارج کردن همراهان خود از اتاق معاینه، درخواست مرفین می‌کند. پزشک تجویز مرفین را منوط به انجام دادن آزمایش اعلام می کند و فرد بعد از خارج شدن از اتاق معاینه بجای رفتن به سوی ‌آزمایشگاه به طبقات فوقانی اورژانش بیمارستان می‌رود و مطابق با آنچه دوربین های مداربسته نشان می‌دهد،‌ حدود یک ساعت بدنبال مکانی برای خودکشی می‌گردد.»

مردانی روایت خود را این گونه ادامه می‌دهد: «سر انجام در بالای راه پله های بخش اطفال بیمارستان محل مناسبی را می یابد ولی انتظامات سر می‌رسد و وی را از اورژانس خارج می‌کند اما او دوباره به همان طبقه می‌رود و خود را پرتاب می‌کند.» روایتی که جای دیگری به نقل از وی با کمی تفاوت منتشر شده و در آن به اذعان علی به اعتیاد نزد پزشک معالج اشاره شده و علت اخراج وی از اورژانس، مشکوک شدن ماموران انتظامات به وی، با این گمان که دنبال جایی برای مصرف مواد می‌گردد، ذکر شده است.

روایتی که در انتهای آن آمده: «برخی از گزارشات مبنی بر اینکه بیمار به علت پرداخت نکردن هزینه، ویزیت نشده است، خلاف واقع و کذب محض و نشر اکاذیب بوده و قبض پذیرش به شماره 30713437 سند 3420374 مبنی بر پرداخت مبلغ سی هزار تومان هزینهویزیت از سوی بیمار موید آن است.»

5- چه کسانی راست می‌گویند و چه کسانی دروغ؟

آنچه واضح است، تمامی این روایت ها نمی‌توانند صحیح باشند و بر این اساس، جا دارد که مسئولان هر چه سریع تر به پرونده ورود کرده و در پی کشف حقیقت برآیند. حقیقتی که ممکن است بخشی از آن در هیچ کدام از این روایت ها نیامده باشد و از آن مهم تر، احتمالا دایره وسعت آن فراتر از این پرونده خواهد بود چراکه بار دیگر شاهد پرونده ای هستیم که در یکی از بیمارستان های کشورمان گشوده شده و گره های کوری که در آن به چشم می‌خورد، به این سادگی ها باز شدنی نیستند.

ماجرایی که به وضوح در پس زمینه آن اشکالات بیمه ای دیده می‌شوند و به این دلیل است که معتقدیم دایره حقیقت یابی در این پرونده از ابعاد محل حادثه فراتر خواهد رفت. به ویژه آنکه می‌دانیم فرد خودکشی کرده ترجیح داده به جای بیمارستانی در شهر نزدیک به روستایشان، ساعت ها رنج و درد را تحمل کرده و پس از طی مسیری طولانی، خود را به تهران برساند. با این باور که هم بیمه تامین اجتماعی دارد و هم بیمه روستایی و احتمالا با اجرای طرح تحول نظام سلامت، لازم نیست هزینه زیادی متقبل شود.

حقایقی که بر تلخی این رویداد می‌افزایند و پذیرش فرض معتاد بودن فرد خودکشی کرده تنها به وسعت یافتن تلخی های آن منجر می‌شود. به ویژه زمانی که از زبان برادر وی می‌شنویم علی دو فرزند زیر 10 سال دارد و حتی این موضوع هم موجب نشده مدیران بیمارستان به دیدار خانواده وی رفته و به ایشان دلگرمی دهند.

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن