واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اظهارات نژادپرستانه آقای بازیگر کار دستش داد
طرحی برای نامگذاری روز 26 می به اسم «جان وین» ستاره فیلمهای وسترنی همچون «جویندگان» در آمریکا، به دلیل اظهارات نژادپرستانه این بازیگر در زمان حیاتش رد شد.
آفتاب :
جان وین بازیگر مشهور فیلمهای وسترن، روز 26 ماه می به دنیا آمد و چندی است آمریکاییها طرح نامگذاری این روز به نام او را مطرح کردهاند اما این طرح پس از بررسی رد شد.
علت این امر هم اظهارات "آزاردهنده" این بازیگر برنده اسکار درباره مسائل نژادی عنوان شده است.
«وین» سال 1979 در سن 72 سالگی درگذشت، اما هشت سال پیش از مرگش در مصاحبهای گفته بود: «تا زمانی که سیاهها از طریق آموزش به مرحله پذیرفتن مسئولیت برسند، من به برتری سفیدها اعتقاد دارم. من به سپردن قدرت و داوری به افراد غیرمسئول باور ندارم.»
این هنرپیشه سرشناس همچنین در جایی دیگر در دفاع از غصب سرزمین سرخپوستان به دست اروپاییها گفته بود: «غصب اصطلاحی این کشور به دست ما فقط یک مساله مربوط به قانون بقا بود. تعداد زیادی از مردم به زمینهای جدید نیاز داشتند و سرخپوستها خودخواهانه میخواستند آن را برای خودشان نگه دارند.»
به گزارش بی.بی.سی، این تصمیم در مورد روز یادبود «جان وین» در حالی گرفته شد که برخی از طرفداران او معتقدند که این اقدام همچون مبارزه با "پای سیب، آتشبازی، بیسبال و جشن استقلال آمریکا در چهارم جولای" است.
یکی از افراد مخالف این تصمیم نیز اذعان داشت: «در گذشته هم افراد دیگری با پیشینه منفی مورد تقدیر قرار گرفتهاند. رییسجمهور «فرانکلین روزولت» هم علیرغم مسائل مربوط به ژاپنی آمریکاییها در زمان جنگ جهانی دوم، گرامی داشته میشود.
رد درخواست نامگذاری روز «جان وین» یک هفته پس از حذف تصویر «اندرو جکسون» رییسجمهور بردهدار آمریکایی از روی اسکناسهای 20 دلاری این کشور و حک تصویر چهره «هریت تابمن» برده آزادشده و از مبارزان با بردهداری به جای آن صورت گرفت.
«ماریو میچل موریسون» معروف به «جان وین» روز 26 می 1907 در ایالت ایووا در شمال شرقی آمریکا به دنیا آمد و روز 11 ژوئن 1979 در سن 72 سالگی بر اثر سرطان در لسآنجلس درگذشت.
به گزارش ایسنا، وی پیش از مرگ در سال 1972 در 200 فیلم نقشآفرینی کرد و در سال 1969 با فیلم «سنگریزه واقعی» موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد شد.
«جان وین» تجسم ایدهآلهای سنتی یا به اصطلاح ارزشهای اصیل آمریکایی بود که شاید امروزه برای بسیاری از مردم جهان ناخوشآیند باشد.
آمریکای «جان وین» جولانگاه آزادمردان است و قلمرو نظم و قانون. نظمی که چه بسا ظالمانه است و قانونی که میتواند طرفدار زورمندان باشد. این آمریکا اعتماد فراوان و اراده قوی دارد و تا حدی هم قلدر و زورگوست. از هرچیز و هرکسی برتر است و چون از دیگران قویتر است، پس به خود حق میدهد که حرف و نظر خود را با زور هم پیش ببرد.
هیچ بازیگری در سینمای آمریکا مانند «جان وین» به سینمای وسترن هویت نداده است. همه بزرگان هالیوود از «گری کوپر» و «کرک داگلاس» تا «برت لنکستر» و «جیمز استوارت» و در سالهای نزدیکتر «پل نیومن»، «رابرت ردفورد»، «استیو مککویین»، «کلینت ایستوود» و «کوین کاستنر» به قهرمانان غرب وحشی جان دادهاند اما هیچ یک از آنها به برازندگی و استواری «جان وین» در دل درههای غریب و دشتهای پهناور و آسمانهای درخشان آن دیار ناآشنا جا نیفتادند.»
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]