واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تجلیل از کشاورز و شیراندامی در جشن کانون کارگردانان تئاتر/ ایرج راد: کشاورز پدر سالار تئاتر ما هستند
مراسم بزرگداشت استاد محمدعلی کشاورز و ولیالله شیراندامی پنجشنبه ۹ اردیبهشت با حضور جمع کثیری از هنرمندان و دوستداران هنر در تالار استاد شهناز خانهی هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگارحوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جشن کانون کارگردانان تئاتر با حضور بهزاد فراهانی، ایرج راد، مجید رجبی معمار، جعفر والی، هرمز هدایت، شکرخدا گودرزی، نصرتالله وحدت، اسدالله یکتا، مریم معترف، محمد جعفر والی، مجید قناد، خسرو احمدی، سیامک صفری و ابراهیم اثباتی در تجلیل از دو هنرمند پیشکسوت محمدعلی کشاورز و ولیالله شیراندامی در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.
محمد بنایی نائب رئيس هيئت مديره كانون كارگردانان و دبیر این جشن در ابتدا بیان کرد: مفتخریم به برگزاری این جشن. جشنی که همزمان با بهار یعنی جشن تحول طبیعت و شکوفایی زمین قصد دارد تا بهار دوباره ای را در فضای تئاتر ایران، این هنر دیرین و ارزشمند که مهد و خاستگاه هنر نمایش این مرز و بوم است، رقم بزند.
وی افزود:کانون کارگردانان خانه تئاتر طبق روال هر ساله خود و به پاس ارج نهادن به سنتی قابل اعتنا جشنی را برای یادبود از هنرمندان خوشنام و دلسوز هنر نمایش این سرزمین تدارک دیده است. این جشن و شادمانگی آن تقدیم به همه آن هایی است که خاک صحنه خورده اند و باز هم مفتخریم به تجلیل و تقدیر از دو بازیگر پیشکسوت و صاحب نام عرصه تئاتر که نه تنها خود در صحنه ماندگار هنر و هنرمندی بالیدند؛ بلکه به صحنه نیز جان تازه ای بخشیدند و اگر تئاتر، امروز همچنان در عرصه نمایش کشور حرف اول را می زند و هنوز برای اهالی اش مقدس و قابل احترام است، مدیون تلاش و زحمات بی دریغ و جانانه اساتیدی چون محمدعلی کشاورز و ولی الله شیراندامی است.
پس از پایان صحبت های مسئولان در قسمت اول برنامه، مستندی از ولیالله شیراندامی پخش شد و سپس مراسم تجلیل و تقدیر از این هنرمند پیشکسوت را به جا آوردند.
شیر اندامی پس از دریافت هدایای خود در وهله اول از اشتباه درج شدن زادگاهش (شاه تپه) در بروشوری که ابتدای جشن به میهمانان داده شده بود، معترض شد و تصحیح کرد که محل تولدش شهر «مرو» در اتحاد جماهیر شوروی است و در وهله دوم از همه کسانی که برای حضورش در این مراسم آن هم بعد از 15 ماه خانه نشینی واسطه شدند، تشکر کرد.
وی همچنین از مردم خواست برایش دعا کنند تا پاهایش را قطع نکنند؛ زیرا علت چندین ماه عزلتنشینی را گرفتاری پاهایش میدانست.
تقدیر از پدر سالار ایران
در قسمت دوم برنامه مستندی از محمدعلی کشاورز پخش شد که یاد و خاطرههای گذشته را زنده کرد. سپس با احترام لوح تقدیر، تندیس و همینطور مدالیوم خانه تئاتر به ایشان تعلق گرفت.
کشاورز بیان کرد: ما باید دعاگوی بزرگانی چون مهدی فروغ و آریانپور باشیم که به ما درس دادند. وی از اینکه در اداره دانشکده هنرهای دراماتیک سهم بسزایی داشتند تشکر کرد و همچنین نقش جعفر والی در جایگاه کنونیاش را بسیار پررنگ توصیف کرد.
سپس از حضار درخواست کرد که به خاطر سالگرد تولد حمیدرضا سمندریان، به احترام او و بانو هما روستا یک دقیق سکوت کنند.
رجبی معمار مدیرعامل خانه تئاتر از یکسری اتفاقات خبر داد و گفت: نماد و المان تئاتر خنده و گریه است و در این ایام هفته تئاتر امیدواریم که با قسمت خنده آن سر و کار داشته باشیم تا بتوانیم عرض ادبی کنیم به هنرمندان و بزرگانی چون محمد علی کشاورز و ولی الله شیر اندامی. من و همکارانم کلیددارانی هستیم تا بتوانیم حضور همگان را در اینجا فراهم کنیم و هر آنچه داریم را در اختیار عزیزان قرار دهیم.
وی در ادامه اذعان کرد: خانه تئاتر مثل همیشه باید سهمی را از فروش بلیط نمایشهای خانه هنرمندان و تماشاخانه ایرانشهر دریافت میکرد اما امسال به واسطه درخواست تعدادی از بزرگان تئاتر، این مبلغ دیگر دریافت نخواهد شد و تمام مبالغ به برگزارکنندگان نمایش بازمیگردد.
وی در رابطه با ارتقای سطح تسهیلات سالنهای استاد انتظامی، ناظرزاده کرمانی، سمندریان و ارتقای پلکانها جهت افزایش گنجایش تعداد نفرات از 95-90 به 160-150 با در نظر گرفتن شرایط فنی خبر داد.
شکر خدا گودرزی رییس هیئت مدیره انجمن کارگردانان تئاتر در این مراسم گفت: کانون کارگردانان علی رغم اختلاف نظرها نیاز به همدلی دارند و امیدواریم فضایی را فراهم شود تا مطالبات قانونی خودمان را به عنوان صنف از دولت طلب کنیم.
وی ادامه داد: کانون کارگردانان تئاتر به عنوان مرکزی ترین کانون خانه تئاتر ایران مدعی است که میتواند اصناف دیگر تئاتر را نظم بدهد البته این کار چون با همکاری انجمن بازیگران و نمایشنامه نویسان میسر نمی شود.
گودرزی در پایان اظهار داشت: مراسم امشب بدون اسپانسر و به همت کانون کارگردانان برگزار شد.
در ادامه ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر بیان کرد: خوشحالم که این مراسم به افتخار دو هنرمند بزرگ ,محمد علی کشاورز و ولی الله شیر اندامی برگزار می شود این قدم هایی که امروز محمد علی کشاورز به سختی برمیدارد حاکی از قدمهای استوار او در سالن های تئاتر بوده است.
وی افزود: من در کنار استاد محمد علی کشاورز بارها افتخار همکاری داشتم و تجربه هایی بسیاری کسب کردم ایشان به پدر سالار تئاتر ما هستند و در طی این سالها هنرمندانه زندگی کردند.
راد درباره ولی الله شیر اندامی گفت: چهار سال در دانشکده هنر در یک میز کنار استاد نشستم و چیزهای بسیاری از او درس گرفتم شیراندامی با وجود اینکه سن بیشتری نسبت به دانشجویان داشت اما به همه دانشجویان کمک میکرد و حتی استادان هم خجات میکشیدند که از او اتود اجرا بخواهند
راد خاطر نشان کرد: محمد علی کشاورز و ولی الله شیر اندامی هر دو از پیشکسوتان هنرمند وتحصیل کرده کشورمان هستند که تئاتر مملکت را پی ریزی کردند برایشان آرزوی طول عمر و عظت بیشتری از اینها می کنم.
حاشیههای مراسم:
گروه «بیصدا» به سرپرستی چهل امیرانی و خوانندگی مازیار شیرچی در بخش اول برای اجرای موسیقی به روی صحنه آمدند.
در بخش دوم اجرای موسیقی توسط بانوان هنرمند به سرپرستی و نوازندگی دف سارا احمدی و خوانندگی جمشید عزیزخانی نیز انجام شد.
همچنین در بخش پایانی اجرای نمایش توسط کودکان جزو برنامه بود که به علت اتمام زمان جشن اجرایشان نیمه کاره باقی ماند که مراسم با اشکهای این شش کودک به خاطر ارزش قائل نشدن برای وقتشان و بها ندادن به اجرایشان خاتمه یافت.
لازم به ذکر است قبل از شروع در همان حال که حضار در سکوت منتظر آمدن یکایک هنرمندان مدعو بودند، مسئولان به فردی که جزو میهمانان محسوب نمیشد اما در جایگاه ویژه نشسته بود، برای تغییر از جای خود به انتهای سالن تذکر دادند. ولی چون این فرد به تدکر داده شده توجهی نشان نداد، مسئولان مجبور به اعمال خشونت شدند که در راستای آن کمی برخوردهای لفظی و فیزیکی صورت گرفت.
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]