واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نيويورك تايمز: آمريكا داعش را با حملات سايبري هدف مي گيرد
يويورك تايمز نوشت: آمريكا جبهه جديدي عبارت از حمله سايبري براي مبارزه با گروه "داعش" گشوده است.
به گزارش نامه نیوز، اين روزنامه آمريكايي روز يكشنبه گزارش داد: دولت آمريكا به "فرماندهي سايبري" اين كشور كه قدمتي شش ساله دارد، فرمان داده است براي اولين بار اين سلاح سايبري كه متشكل از حمله به شبكه هاي كامپيوتري دشمن است دوشادوش سلاحهاي سنتي به كارزار جنگ فرستاده شود .
نيويورك تايمز در ادامه گزارش خود افزود: "باراك اوباما" رئيس جمهوري آمريكا از ديرباز آرزو داشت تعداد كثيري از سلاحهاي سري آمريكا را كه در ساير ميدان هاي رزم با دشمنان به كار گرفته شده است، وارد مبارزه با داعش كند.
اين سلاح سايبري وارد شبكه هاي ارتباطاتي "داعش" مي شود و تمام سامانه ارتباطاتي نوين اين گروه و عمليات سري آن براي جذب نيرو و اجراي حملات آن را بكلي به هم مي ريزد.
"آژانس امنيت ملي آمريكا" كه تخصصش كنترل الكترونيك اوضاع است، از سالها پيش وارد عمليات شنود مكالمات ارتباطاتي داعش شده است و تمام گزارش هايي را كه از اين طريق كسب مي كند بطور روزمره براي مطالعه و بررسي روي ميز كار رئيس جمهور قرار مي دهد.
دايره "فرماندهي سايبري" كه قرينه نظامي "آژانس امنيت ملي آمريكا" است، تمركز عمده عملياتهايش كشورهاي روسيه ؛ چين, ايران و كره شمالي هستند. اين كشورها در كار حملات سايبري عليه آمريكا و در خاك امريكا دست دارند .
اين اولين بار است كه فرماندهي سايبري آمريكا تصميم دارد عليه داعش، خطرناكترين سازمان تروريستي جهان وارد عمليات شود.
اوباما قرار است امروز (دوشنبه) برنامه هاي مقابله با داعش را بطور كل مرور كند. او در آلمان به سر مي برد و در برنامه دارد كه امروز در كنفرانسي در "هانوفر" آلمان با حضور رهبران كشورهاي آلمان، انگليس، فرانسه و ايتاليا شركت كند .
هدف از اين حمله سايبري اين است كه تمام ظرفيت هاي داعش براي اطلاع رساني، جذب نيرو، گردش بخشنامه هاي فرماندهيش و ابلاغ وظايف محوله نيروهايش كه بطور روزانه تغيير مي كند و نيز شبكه پرداخت دستمزد مبارزانش مختل شود.
طبق اعلام مسوولان بلندپايه و ميان پايه آمريكايي، آمريكا مدتهاست كه مبارزه سايبري عليه داعش را شروع كرده و يك سري ابزارهايي در شبكه ارتباطاتي اين گروه جاسازي شده است تا اطلاعات مربوط به امور روزمره فرماندهان آن در شبكه آن لاين رهگيري شود.
با اين حملات سايبري، از اين برنامه ها در شبكه آن لاين كپي برداري شده و جلوي انتقال پيام آنها گرفته مي شود و افراد داعش به نواحي اي هدايت مي شوند كه در مقابل حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا و يا نيروهاي زميني محلي آسيب پذيرترند.
اين حملات سايبري ضمن آن براي تكميل عمليات بمباران مخازن دارايي هاي نقدي داعش مورد بهره برداري قرار مي گيرد. با يك حمله سايبري تمام راههاي ارتباطات مخابراتي اين گروه منقطع مي شود و راههاي پرداخت مخارج آن هم منحرف مي گردد .
نيويورك تايمز ادامه داد: اين اولين بار است كه دولت اوباما در ملاء عام از مبارزه سايبري صحبت مي كند. تا همين چهار سال پيش دولت هرگز در انظار عموم از تهاجمات سايبري و يا حتي دست داشتن در حمله به شبكه هاي كامپيوتري دشمن سخني به زبان نمي آورد. شايد يك دليل آن اين بوده است كه حمله سايبري در خاك كشوري ديگر، بنوعي تجاوز و نقض حاكميت ملي كشورها قلمداد مي شود.
اوباما چندي پيش در سخناني در دفتر سازمان "سيا" در "لانگلي" در باره مبارزه با داعش گفته بود " عمليات سايبري ما در حال مختل كردن فرماندهي و كنترل و سامانه ارتباطاتي آنهاست ".
"سوزان رايس" مشاور امنيت ملي اوباما هم عنوان كرده است "مبارزه با داعش بايد مبارزه اي در چند جبهه باشد و كامپيوتر، سلاحي ديگر در زرادخانه اين جنگ است" .
وي تاكيد كرد كه اين فقط يك سلاح نيست و بايد متناسب با ساير سلاح ها در اين نبرد به خدمت گرفته شود .
رايس افزود "داعش بنحوي بي نظير از فضاي سايبري كمال استفاده را مي برد و از اين راه اقدام به جذب نيرو ، برقراري ارتباط به صورت رمز و نيز هماهنگي عملياتهايش از سوريه گرفته تا اروپا مي كند ".
"اشتون كارتر" وزير دفاع آمريكا هم از اين موضوع گلايه كرده بود كه سلاح هاي سايبري آمريكا فقط عليه دشمنان سنتي آن استفاده مي شود. وي اشاره كرد كه ضرب الاجلي براي يك سري عملياتهاي جديد سايبري عليه داعش تعيين شده است.
روزنامه آمريكايي در پايان گزارش خود نوشت: آژانس امنيت ملي آمريكا سالهاست كه شيوه نفوذ به شبكه هاي خارجي را دنبال مي كند و اهداف تعيين شده اش هم غالبا ارتش چين، شبكه مخابراتي زيردريايي هاي روسيه، ترافيك اينترنتي و ديگر اهداف بوده است. اين عمليات سايبري با نصب و جاسازي وسائلي براي شنود در اين شبكه ها انجام مي گيرد.
يكي از اشكالات اين عمليات كه آژانس امينت ملي آمريكا آن را مرتب دانسته، اين است كه هرگاه وسائل شنود سايبري جاسازي مي شود، داعش كانالهاي ارتباطاتي خود را قطع مي كند و راههاي ارتباطي ديگري را برمي گزيند و رديابي، نفوذ و رمزگذاري مخفي آن دشوارتر مي گردد.
كشور انگليس هم به فكر افتاده است در مبارزه با داعش متوسل به حملات سايبري شود. "ستاد ارتباطات دولت" كه سازماني است معادل "آژانس امنيت ملي آمريكا" اين طرح را در دست بحث و مطالعه قرا رداده است.
منبع: ایرنا
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]