واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نیویورک تایمز: داعش یک چالش فوری برای اتحادیه اروپاست
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت تهدید تروریستی گروه [تکفیری صهیونیستی] داعش یک چالش امنیتی فوری برای کشورهای اروپایی است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، در گزارش این روزنامه آمریکایی آمده است پس از حملات ویرانگر در بروکسل -پایتخت بلژیک- دو هفته طول کشید تا مقامات این کشور توانستند دریابند توطئه گران در اصل در تلاش برای حمله دوباره به پاریس بودند یا آنکه این دو مهاجم زیر نظر یک شبکه فعالیت می کردند .
حتی در حال حاضر، مقامات از حجم کامل عملیات شورشیان داعش در اروپا اطلاع ندارند که شامل عناصر جنایی و همچنین تروریستی می شود.
عاملان گروه داعش آزادانه در حال تردد در مرزهای اروپا هستند و مأموران تحقیق، در حال حاضر بر این باورند ممکن است در کشورهایی که در آنها هنوز خشونت رخ نداده است، شبکه های تروریستی وجود داشته باشند و از این حیث، احتمالا انگلیس، آلمان و ایتالیا اهداف بعدی خواهند بود. همه این موارد سبب می شود بر طرف کردن مشکلات امنیتی و نواقص موجود در سیستم های مجری قانون در اروپا به امری ضروری تبدیل شود.
روز جمعه مقامات مجری قانون در بلژیک محمد عبرینی را دستگیر کردند که اعتراف کرد عامل سوم بمب گذاری در فرودگاه بروکسل بوده است. بازداشت ابرینی -که بسیار هم مهم بود- نشان دهنده اهمیت ماهیت عملیات فرامرزی در کشورهای اروپایی است. گفته می شود عبرینی نقشی لجستیکی در حملات پاریس در ماه نوامبر ایفا کرده بود .
از زمان وقوع حملات در بروکسل، نشانه هایی در این باره مشاهده می شود که اروپا در حال جدی تر گرفتن تهدیدات تروریستی است. اما هنوز به نظر می رسد بسیاری از دولت های اروپایی تمایلی به اجرای اصلاحاتی نیستند که به منظور حفاظت از شهروندانشان ضروری است . همچنین به نظر می رسد برخی از آنها قادر به اجرای چنین اصلاحاتی نیستند.
دو نقص مهم در نظام امنیتی اروپا وجود دارد. کشورهای اروپایی غیر از انگلیس، آلمان و هلند، اغلب از تبادل اطلاعاتی با یکدیگر و در برخی موارد در میان دولت های خود خودداری می کنند. این موضوع سبب می شود روشن و مرتبط کردن نقاط مبهم موجود بین رویدادها و اشخاص و تشخیص این موضوع که چه زمانی تروریست ها ممکن است حمله انجام دهند، به کاری دشوار تبدیل شود.
همچنین به سبب اختلافات در بودجهها، قابلیت های اطلاعاتی و حتی قضاوتها در ارتباط با شدت تهدیدهای تروریستی، این گونه همکاری ها به امری دشوار تبدیل شده است. اتحادیه اروپا بیشتر اتحادیهای اقتصادی است تا سیاسی و این بدان معناست که هیچ نظام اطلاعاتی مرکزی در آن وجود ندارد. بیشتر کشورهای اروپایی به صورت قابل توجهی در زمینه اطلاعات به آمریکا وابسته هستند و بیشتر اطلاعات خود را با سیا یا اف بی آی به اشتراک می گذارند تا با دیگر کشورهای اروپایی.
اتحادیه اروپا می تواند از تجربیات آمریکا پس از وقوع حملات یازدهم سپتامبر استفاده کند. پس از حملات یازدهم سپتامبر، کنگره آمریکا یک کمیسیون مستقل را برای انجام تحقیقاتی در این باره ایجاد کرد که القاعده چگونه این حملات را انجام داد و این تلاش ها به اجرای اصلاحات بسیاری در ساختار دولتی منجر شد. این سیستم کامل نیست اما در موارد زیادی بهبود یافته و در بخش امنیت داخلی سرمایه گذاری معادل ششصد و پنجاه میلیارد دلار انجام شده است.
بی شک اروپا در مقایسه با آمریکا آسیب پذیرتر است زیرا آمریکا تنها دو مرز بین المللی دارد. باید خاطرنشان کرد حملات تروریستی پس از یازدهم سپتامبر، سبب کشته شدن چهل و پنج نفر در آمریکا شد و این در حالی است که در چهار حمله بزرگ در اروپا -مادرید، لندن، پاریس و بروکسل- بعلاوه برخی حملات کوچک شمار تلفات ده برابر تلفات در آمریکا بوده است.
یک ماه قبل از وقوع حملات در بروکسل، دولت اوباما تیمی متشکل از کارشناسان را برای همکاری با بلژیکی ها با هدف تقویت توان دفاع آنها در مقابل حملات تروریستی به این کشور اعزام کرد. از آن زمان، تدابیر امنیتی در فرودگاه های اروپایی تشدید شده است اما باید گفت میزان موفقیت در مبارزه با تروریسم به تعهدات هر یک از کشورها بستگی دارد. پس از وقوع حملات یازدهم سپتامبر، اتحادیه اروپا قوانینی در زمینه حفاظت از فرودگاه ها و دیگر اقدامات امنیتی تصویب کرد اما اجرای این قوانین را بر عهده هر کشور قرار داد.
باید گفت بمب گذاران در فرودگاه بروکسل از نبود یک نهاد منسجم مجری قانون بهره برداری کردند.
لیزا موناکو مقام بلندپایه در کاخ سفید در امور مبارزه با تروریسم در سخنان ماه گذشته خود به این موضوع پرداخت. او گفت اروپا به منظور «خنثی کردت توطئه ها، افزایش همکاری ها و روند تبادل اطلاعات در میان نهادهای اطلاعاتی» باید اقدامات بیشتری انجام دهد. جوامع دموکراتیک همواره باید بین امنیت و آزادی توازن ایجاد کنند اما اروپا باید رویکردها و ساختارهایی را کنار بگذارد که سبب ایجاد اخلال در روند همکاری ها در مبارزه با تروریسم می شوند.
سه شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]