تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802199936




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه ملي و رابطه ناهمگون با رسانه‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رسانه ملي و رابطه ناهمگون با رسانه‌ها
با گذشت بيش از يك سال از حذف روابط عمومي‌هاي شبكه‌هاي تلويزيوني و راديويي هنوز نوع ارتباط ميان رسانه‌ها و صداوسيما به يك ساختار نظام‌مند تبديل نشده است.
نویسنده : محمد‌صادق عابديني 


هر وقت سازمان صدا‌وسيما مي‌خواهد جامعيت و فرا جناحي بودنش را به رخ ساير رسانه‌ها بكشد از عنوان «رسانه ملي» استفاده مي‌كند. «رسانه ملي» تركيب قشنگي است. تركيبي دو كلمه‌اي كه هر كدام از كلمات آن داراي بار معنايي خاصي است، ولي هر وقت صدا وسيما آن را استفاده مي‌كند توجهش معطوف به بخش دوم اين تركيب يعني «ملي» آن است. «رسانه» در تعريف صدا‌وسيمايي از رسانه در اولويت دوم قرار مي‌گيرد. واقعيتي كه در رفتار سازماني صدا‌و‌سيما نيز به خوبي مي‌توان آن را مشاهده كرد.
بعد از انتصاب محمد سرافراز به رياست سازمان صدا‌و‌سيما، رئيس جديد تصميم گرفت تا دست به اصلاحاتي در ساختار اداري و نيروي انساني سازمان بزند و چارتي كه در طول چند دهه شكل گرفته و بنا به اقتضائات زماني يا ملاحظات رؤساي قبلي هر روز گسترش يافته بود، بخش عمده‌اي از چابكي سازمان را گرفته و تبديل به معضلي شده بود. هر ماه ميزان قابل توجهي از بودجه سازمان جهت حقوق و مزاياي نيرو‌هاي انساني كه عملكرد بسياري از آنها فاقد شاخصه‌هاي بهره‌وري بود، صرف مي‌شد. اگر كشور مشكل مالي نداشت، نفت با قيمت خوبي به فروش مي‌رفت و دولت بودجه مناسبي به سازمان صدا‌وسيما اختصاص مي‌داد شايد سرافراز نيز مانند اسلاف خود كاري به ساختار عريض و طويل سازمان تحت امرش نداشت و تلاش و انرژي‌اش را معطوف به امور ديگر مي‌كرد اما توفيق اجباري كه بعد از كاهش بودجه و درآمد صدا‌و‌سيما به وجود آمد باعث شد تا رئيس سازمان دست به اصلاحات ساختاري بزند. چندين پست اداري در اين بين حذف يا ادغام شد.
كاري كه سرافراز انجام داد مي‌توانست مزاياي خوبي براي سازمان داشته باشد حداقل اين بود كه حقوق و مزاياي كمتري پرداخت مي‌كرد، اما در عمل نتايج ديگري نيز به دست آمد. وقتي «رسانه» بودن در اولويت دوم سازمان قرار داشته باشد، بايد شاهد حذف سازمان يافته روابط عمومي‌ها نيز باشيم. روابط عمومي‌ها در اصلاحات رئيس سازمان مازاد شناخته شده و به راحتي حذف شدند. آنچه هم از روابط عمومي شبكه‌هاي سيما باقي مانده در بسياري از شبكه‌ها كارايي سابق خود را از دست داد. تجميع روابط عمومي‌ها در اداره كل روابط عمومي و حذف زير‌مجموعه‌ها، ساقط شدن روابط عمومي معاونت سيما از جايگاه مهم قبلي و تبديل آن به مجموعه‌اي سرگردان، به هم ريختن ارتباطات رسانه‌اي شبكه‌ها به دليل بازتعريف جديد روابط عمومي و كم شدن برد رسانه‌اي سازمان در ميان رسانه‌هاي جمعي، تنها بخشي از ثمرات تغييراتي بود كه در روابط عمومي سازمان صدا‌و‌سيما به وجود آمده است.
حجم بالاي وظايف كه مدت‌ها در ميان شبكه‌هاي مختلف سيما گسترده شده بود ناگهان به اداره كل روابط عمومي منتقل شد. اگرچه آمارهاي سازماني نشان مي‌دهد تعداد اخبار و گزارش‌هاي تهيه شده توسط اداره كل روابط عمومي در يك بازه زماني بيش از توليدات روابط عمومي‌هاي شبكه‌هاست، ولي قطع رابطه مستقيم رسانه‌ها با شبكه‌ها به شكل محسوس بر پوشش اخبار صداوسيما تأثير گذاشته است. شبكه‌هاي تلويزيوني و راديويي تا پيش از اين براي داشتن ارتباط بهتر و مؤثر‌تر با رسانه‌هاي عمومي با هم رقابت داشتند كه با از بين رفتن چارت سازماني‌شان، هم انگيزه فعاليت خبري و هم توانايي پاسخگويي به سؤالاتي كه درباره عملكرد شبكه‌ها در رسانه‌ها به وجود مي‌آمد را از دست دادند.
سازماني كه قرار بود به سمت چابك‌سازي پيش برود در بخش روابط عمومي‌ها با چالش روبه‌رو شده و اكنون مجبور است براي پاسخگويي و واكنش رسانه‌اي روند طولاني‌تري را طي كند. به نظر مي‌رسد حذف كارشناسي نشده روابط عمومي‌ها از شبكه‌هاي سيما و عدم تعريف درست از جايگاه روابط عمومي سيما در دوران جديد رياست سازمان، باعث پايين آمدن توانايي بالفعل روابط عمومي در «رسانه ملي» شده است؛ مسئله‌اي كه ضرر  آن متوجه كليت صدا‌وسيماست.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن