تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849246412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خودكنترلي فروشندگان مواد‌غذايي با كاهش قيمت‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خودكنترلي فروشندگان مواد‌غذايي با كاهش قيمت‌ها
با كاهش قدرت خريد و عدم استقبال مردم از غذاهاي رستوراني و فست‌فود‌ي، صاحبان اين صنف با ابتكارات جديد، تلاش مي‌كنند كه با كم كردن هزينه‌ها، قيمت را نيز ارزان كنند
نویسنده : بهناز قاسمي 


با كاهش قدرت خريد و عدم استقبال مردم از غذاهاي رستوراني و فست‌فود‌ي، صاحبان اين صنف با ابتكارات جديد، تلاش مي‌كنند كه با كم كردن هزينه‌ها، قيمت را نيز ارزان كنند. دراين ميان، كارشناسان تغذيه نسبت به كاهش كيفيت غذاها و به خطرافتادن سلامتي مردم هشدار مي‌دهند و معتقدند كه دستگاه‌هاي نظارتي بايد بركيفيت غذاها بيش از گذشته نظارت داشته باشند.
برخي معتقدند در سال‌هاي اخير قدرت خريد مردم نسبت به گذشته كاهش يافته و تمايلشان نيز براي غذا خوردن در رستوران‌ها و فست‌فود‌ها كاهش يافته است، از اين رو رستوران‌داران و فست‌فودها به منظور جذب مشتري ابتكارات جديد به خرج داده‌اند و ساندويچ‌ها جاي خود را به بشقاب‌هاي ويژه با  نام‌هاي جديد و تزئينات رنگارنگ و شيك داده‌‌اند. غذا‌هاي پرسي نيز با كاهش حجم خورشت و به ويژه برنج مواجه شده يا غذاهاي برنجي و خورشتي جايگزين غذاهاي جديد حاوي سبزيجات شدند. البته اين ابتكارات جديد با كاهش قيمت همراه شدند به طوري غذاهاي برنج و خورشتي از پرسي ۱۴تا ۱۵هزار تومان به كمتر از ۱۰ هزار تومان كاهش يافتند و در برخي فست فودها نيز به همين نسبت قيمت‌ها ارزان شده است.
هرچند برخي ديگر از رستوران‌ها و فست‌فودهاي بالا شهري قيمت‌هايشان را نه تنها كاهش ندادند بلكه در مقاطعي از سال مانند ماه مبارك رمضان يا تعطيلات نوروز به دليل شلوغي و افزايش مشتريان قيمت‌هايشان را گران مي‌كنند. فعالان اين حوزه معتقدند هرقدركه قيمت‌ها و تورم افزايش يابد، مردم براي خورد و خوراكشان به اصطلاح كم نمي‌گذارند و صنوفي كه با مواد غذايي مرتبط است به ويژه رستوران‌ها و فست‌فودها، حتي در كسادي بازار هم سود مي‌كنند.
با اين اتفاقي كه در اين صنف افتاده براي اولين بار فعالان اقتصادي توانستند بدون دخالت دولت و دستگاه‌هاي نظارتي با ابتكار خود، قيمت تمام شده‌شان را كاهش دهند تا مانع از ايجاد ركود و كاهش تقاضا شوند. شايد ساير صنايع نيز بتوانند با اين روش و با ايجاد رقابت، مصرف‌كننده را مانند سال‌هاي قبل راضي نگه دارند و بازار راكدشان را نجات دهند اما نمي‌خواهند يا عادت كرده‌اند كه طبق روال گذشته در دو مقطع از سال قيمت‌هايشان را افزايش دهند مانند صنايع لبني، كنسروها و....
اما نكته قابل توجه رقابت واقعي‌اي است كه درميان فعالان صنف رستوران‌داران و فست‌فودها ايجادشده و مانند ساير كشورها براي جذب مشتري بيشتر، قيمت‌هايشان را ارزان كردند. اين همان رقابتي است كه دولت‌ها همواره بر آن تأكيد دارند، اما هرگز در پياده‌سازي و واگذاري امور به صنوف موفق نبودند.
يكي از فروشندگان بازار مولوي معتقد است كه در دو سال اخير برخلاف ساير بازار‌ها و صنايع، بازار مواد غذايي هرگز دچار ركود نشده و توليد‌كنندگان هر چقدركه قيمت‌ها را گران كردند، مردم همچنان استقبال كرده و خريد و فروش رونق داشته است. اما در ساير صنايع مانند خودرو و مسكن و... مردم با تشكيل كمپين نخريدن، باعث ايجاد ركود شدند و اين صنايع نه تنها نتوانستند مشتريان را جذب كنند بلكه بيش از گذشته زيان كرده‌اند. وي تأكيد مي‌كند: از اين رو صنايع مرتبط با غذا به خوبي مي‌دانند كه در هر شرايطي مشتريان خود را دارند و كم‌فروشي و افزايش قيمت نيز بازار‌شان را كساد نكرده است. اين درحالي است كه در سال‌هاي اخير كارشناسان تغذيه مدام از مضرات فست‌فودها يا غذاهاي آشپزخانه‌ها و رستوران‌ها سخن گفته‌اند، اما در پايان هفته‌ها يا تعطيلات مي‌بينيم كه صف‌هاي طويلي مقابل فست‌فودها ايجاد شده و برخي از رستوران‌ها نيز با سيستم نوبت‌دهي مشتري مي‌پذيرند.

 خودكنترلي درصنعت غذا ممنوع
اگرچه از نظر كارشناسان اقتصادي رقابتي شدن قيمت موادغذايي و غذاهاي فست‌فودي و رستوراني مطلوب به نظر مي‌رسد و ضروري است كه در ساير رشته‌هاي صنعت غذا و ديگر صنايع اتفاق بيفتد، اما دكتر محمد حسين عزيزي، عضو هيئت مديره انجمن صنايع غذايي معتقد است كه خود‌كنترلي شخصي و بدون اصول مشخص در اين صنعت بايد ممنوع باشد و غير منطقي است. وي در گفت و گو با «جوان» مي‌گويد: در همه جاي دنيا به منظور جذب مشتري و ايجاد رقابت بيشتر، صنايع و توليد‌كنندگان تلاش مي‌كنند كه قيمت‌هايشان را كاهش دهند و البته اين كاهش قيمت تمام شده براساس اصول شفاف و تحت نظارت يك سازمان و انجمن يا اتحاديه صورت مي‌گيرد، ولي در ايران اين روشي كه رستوران‌داران يا آشپزخانه‌ها در پيش گرفتند و به اصطلاح ابتكار به خرج دادند، چون غير‌اصولي است، چندان مورد تأييد كارشناسان صنعت غذا نيست.
عزيزي اظهار مي‌دارد: در كشور ما، دستگاه‌هاي دولتي مانند سازمان غذا و دارو و سازمان حمايت و... به توليدكنندگان و صنايع نظارت مي‌كنند و بعضاً دچار اشتباهاتي مي‌شوند كه ممكن است سلامت مصرف‌كننده را به خطر بيندازد، در حالي كه اگر اين وظايف نظارتي برون‌سپاري شود و به اتحاديه‌ها، تعاوني‌ها و انجمن‌ها سپرده شود، نتايج بهتري مي‌گيرند و اين خودكنترلي‌هاي شخصي نيز برچيده مي‌شود.
اين كارشناس غذايي مي‌گويد: مخالفت با اين نوع رقابت‌ها و كاهش قيمت‌ها، به اين معنا نيست كه تمامي ارزان‌فروشي‌ها، كيفيت مناسبي ندارند، بلكه ممكن است تنها درصد كمي از آنها بي‌كيفيت باشند، اما اگر اين اتفاق رايج شود مانند برخي صنايع كه با كم‌فروشي و ثبات قيمت‌ها، زيان خو‌د را جبران مي‌كنند، ممكن است سلامتي مردم تهديد شود و بايد هرچه زودتر با آن مقابله كرد. وي مي‌افزايد: صنايع لبني، گوشتي، كنسرو‌ها و... انجمن و اتحاديه‌هايي دارند كه نظارت مستقيم بر فعالان صنف خود دارند؛ اما فست‌فودها و رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها اتحاديه مشخصي ندارند كه سر و سامان داشته باشد و بر كيفيت غذاها نظارت كنند. از اين رو اگر انجمن‌هاي اين صنف با سازمان غذا و دارو و ديگر دستگاه‌هاي نظارتي لينك شوند و رقابت ارزان‌فروشي غذا از حالت فردي و شخصي خارج شود، مي‌توان اميدوار بود كه در فضاي گراني و كاهش قدرت خريد مردم، غذاي خوب و باكيفيت و ارزان در اختيار مردم قرار ‌گيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن