واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تزريق ۲۵۰ نظامي امريكايي ديگر به بحران سوريه
باراك اوباما رئيس جمهور امريكا و صدراعظم آلمان بار ديگر مشخص ساختند كه حاضر نيستند زير بار ناامني ايجاد منطقه امن در سوريه بروند و با طناب عربي-تركي وارد بحران سوريه شوند.
باراك اوباما رئيس جمهور امريكا و صدراعظم آلمان بار ديگر مشخص ساختند كه حاضر نيستند زير بار ناامني ايجاد منطقه امن در سوريه بروند و با طناب عربي-تركي وارد بحران سوريه شوند. آنها فرمول خودشان را دارند هرچند واقعيت ميداني نشان ميدهد اين فرمولها چندان تغييري در شرايط ايجاد نميكند و با اعزام نهايت يك يا دو گردان نيروي ويژه وضعيتي در چهره نبرد ايجاد نميشود.
يك مقام امريكايي به روزنامه وال استريت ژورنال خبر داد كه باراك اوباما اخيراً طرح افزايش نيروهاي زميني امريكا در خاك سوريه را از 50 به 300 نفر امضا كرده است. هدف اين ۲۵۰ سرباز اعزامي به سوريه حمايت از شبهنظاميان محلي در نبرد با گروه موسوم به دولت اسلامي (داعش) اعلام شده است. البته خبرگزاري آسوشيتدپرس مدعي شده است كه بيشتر نيروهاي اضافي كه به سوريه اعزام خواهند شد كماندو خواهند بود، اما اين نيرو شامل خدمه پزشكي و لجستيكي هم خواهد بود. براساس گزارش اين روزنامه اين تصميم نشاندهنده افزايش فشارها به باراك اوباما براي مقابله با داعش و پاسخي به انتقادها درباره انفعال واشنگتن در اين زمينه است.
اين روزنامه امريكايي تأكيد كرد كه افزايش حضور نظامي امريكا در جنگ سوريه به معني شكست سياست اوباما براي درگير نشدن در يك جنگ ديگر بعد از جنگهاي عراق و افغانستان است، البته مقامهاي امريكايي اعلام كردهاند كه هدف از اين كار تشويق كشورهاي عرب سني به پيوستن به نيروهاي كرد در شمال شرقي سوريه است كه خود اين نشاندهنده شكست سياستهاي رياض و آنكارا در به رسميت نشناختن كردهاست. اوباما پيشتر در مصاحبه با بي. بي. سي اعزام نيروي زميني به سوريه را رد كرده و گفته بود «وضعيت دلخراش سوريه كه بسيار بغرنج است» و فقط با تكيه بر نيروي نظامي قابل حل نيست، با اين حال اعزامهاي تدريجي نيرو به سوريه و عراق ميتواند خود نوعي راهبرد كلان باشد كه در كنار حملات موردي به تروريستها و در عين حال رساندن سلاح به آنها و در واقع زمينهسازي براي ادامه بحران در سوريه، امريكا با ادامه سياست به اصطلاح غيرجنگطلبانه هم حفظ ظاهر ميكند و در عين حال اقدام به افزايش حضور و نقش تدريجي خود در مديريت مستقيم صحنه نبرد در هر دو كشور درگير تروريسم است.
واشنگتن همچنين به دنبال اقدام مشابهي در عراق است به طوري كه هفته گذشته، «اشتون كارتر» وزير دفاع امريكا اعلام كرد واشنگتن درصدد است 217 نظامي ديگر از جمله نيروهاي عمليات ويژه خود را به عراق اعزام كند. بازي احتراز از ورود به جنگ امريكا با دقت تمام طراحي شده است و از فرصتي براي اين بازي بهره ميگيرد. وي روز يكشنبه در كنفرانس مشترك با آنگلا مركل، صدراعظم آلمان گفت كه ايجاد منطقه امن در سوريه روند سختي است و ايجاد اين منطقه بدون تعهد نظامي بزرگ عملي نيست؛ سخناني كه نشان ميدهد امريكا ميخواهد هزينه هر گونه مداخله نظامي گسترده در سوريه توسط اروپاييها پرداخته شود.
از سوي ديگر وزير خارجه روسيه گفت كه مسكو اميدوار است قانون اساسي جديد سوريه ظرف كمتر از شش ماه آماده شود. «سرگئي لاوروف» وزير خارجه روسيه روز دوشنبه در نشست خبري مشترك با همتاي اتيوپيايياش در مسكو صحبت ميكرد، همچنين از گروه موسوم به «كميته عالي مذاكرات» كه مورد حمايت عربستان سعودي قرار دارد، خواست كه از اعلام شرط و شروط و تعيين ضربالاجل دست برداشته و به ميز مذاكرات بازگردد.
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]