واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رایزنی امریکایی – عربی بر سر بحران سوریه و برجام
روز نو : روزنامه "وال استریت ژورنال" با تمرکز بر نگاه اعراب به جان کری برای ایفای نقش در دور تازه مذاکرات صلح در سوریه می نویسد:" جان کری گفت که مذاکرات هفته آینده می تواند مشخص کند که آیا می توان به جنگ پنج ساله در سوریه از طریق راهکار دیپلماتیک پایان داد یا خیر. در میانه خشونت ها میان ارتش دولتی سوریه و معارضان سوری سازمان ملل روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که دور تازه گفت و گوها برای گذار سیاسی ظرف دو روز آینده برگزار می شود و تا چهارشنبه آینده ادامه می یابد. دیدارهای اخیر کری با رهبران عربی در بحرین نیز عموما در این باره بوده است. او در گفت و گو با خبرنگاران در حضور "عادل الجبیر" وزیر امور خارجه عربستان سعودی در طول ملاقاتی با مقام های شورای همکاری خلیج فارس گفت که موضع دولت سوریه، روسیه و ایران در حمایت از طرح امریکا اهمیت دارد".
به گزارش خرداد، این روزنامه در ادامه اشاره می کند که جان کری در این دیدارها با رهبران عربی دغدغه های مشترکی درباره ایران داشت و در این باره می نویسد":نگرانی عمده واشنگتن و متحدان عربی درباره ازمایش های موشکی تازه ایران، حضور مستشاران ایرانی در سوریه و هم چنین درباره حمایت احتمالی ایران از انصارالله در یمن است".
این روزنامه اشاره می کند که کری زمینه دیدار میان باراک اوباما رییس جمهوری امریکا و رهبران عربی خلیجح فارس در ریاض در اواخر ماه جاری را فراهم کرده است. اوباما در دیداری با رهبران عربی امریکا در خلیج فارس تاکید کرد که ایالات متحده متعهد است تا کمک های نظامی به متحدان عربی خود پس از برجام ارائه کند.
جان کری در دیدار با رهبران عربی هم چنین تاکید کرد که ایران در ماه های پس از برجام گام های مفیدی برای اجرای مفاد آن برداشته است. او هم چنین مدعی شد که واضح است که اختلاف نظر درونی در ایران درباره برجام و نحوه اجرای آن وجود دارد.
وال استریت ژورنال اشاره می کند که درباره آغاز قیام مردمی در بحرین از سال 2011 میلادی و سرکوب خونین و بازداشت های مخالفان توسط حکومت آل خلیفه کری لحن "مختاطانه" ای را به کار برده است و گفته که با همتای بحرینی خود برای آن چه لزوم "کاهش اختلافات فرقه ای" خوانده صحبت کرده است. با این حال، این روزنامه اشاره می کند که او انتقاد خاص و قابل توجحهی از نقض حقوق بشر و تبعیض جاری در بحریت توسط حکومت آن کشور نکرد.
در همین حال، سایت تحلیلی "المانیتور" با انتشار گزارشی اشاره می کند با وجود آن که بسیاری از ناظران می گویند که دیدگاه امریکا و عربستان در زمینه سیاست خارجی متفاوت از یکدیگر است اما اشاره می کند که منافع پایه ای دو کشور مشترک است و اساسا تغییرناپذیر است.
این سایت می نویسد:"واقعیت آن است که معادله قدیمی "نفت در برابر امنیت" در چندین دهه گذشته سبب شده تا روابط واشنگتن – ریاض پایدار باقی بماند. دو کشور هم چنان به همکاری های نظامی با یکدیگر به خصوص علیه داعش ادامه می دهند. در یمن نیز علیرغم آن نفش نظامی عربستان در آن کشور کاهش یافته است اما امریکا از ریاض حمایت لجستیکی بعمل می آورد. دو کشور هم چنین در زمینه به اشتراک گذاری اطلاعات در حوزه تروریسم نیز با یکدیگر همکاری دارند. دولت اوباما یک بسته تسلیحاتی کمکی 60 میلیارد دلاری را در سال 2010 میلادی برای عربستان سعودی تعیین کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]