تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827268012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يارگيري جناحي در تنوع‌بخشي به تشكيلات دانش‌آموزي!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: يارگيري جناحي در تنوع‌بخشي به تشكيلات دانش‌آموزي!
در حالي كه تمام اركان نظام و سياستگذاران كلان كشور سعي دارند در عين آموزش مهارت‌هاي زندگي اجتماعي به دانش‌آموزان و دانشجويان...
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 


در حالي كه تمام اركان نظام و سياستگذاران كلان كشور سعي دارند در عين آموزش مهارت‌هاي زندگي اجتماعي به دانش‌آموزان و دانشجويان، ساحت‌هاي مهم آموزشي و تربيتي را از بهره‌كشي‌هاي سياسي دور نگه دارند، آموزش و پرورش ذيل تربيت سياسي، كليدواژه‌هاي جديدي مانند تنوع تشكيلاتي را مطرح مي‌كند كه از آن بيشتر بوي يارگيري جناحي از ميان دانش‌آموزان و خانواده‌ها به مشام مي‌رسد تا تربيت سياسي با نگاه ملي.

 علي‌اصغر فاني، وزير آموزش و پرورش ديروز در حاشيه نخستين كنگره سازمان دانش‌آموزي كشور گفت: نبايد انتظار داشته باشيم همه دانش‌آموزان ذيل يك تشكل جاي گيرند، بلكه مي‌توانيم تنوع تشكيلاتي داشته باشيم اما هماهنگي بين آنها باشد.

به نظر مي‌رسد بيان تنوع تشكيلاتي اتفاقي وارد نظرات وزير نشده باشد و اين جمله بيشتر يك اتخاذ موضع باشد؛ موضعي نسبت به يك تشكيلات خاص، يا آموزش و فراگيري نوع خاصي از زيست سياسي و اجتماعي كه با كليدواژه تربيت سياسي و اجتماعي تعبير مي‌شود.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمين علي ذوعلم، كارشناس حوزه تعليم و تربيت و از مؤلفين سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، براي تربيت سياسي دانش‌آموزان اصولي قائل است كه آنها را اينطور بر‌مي‌شمرد: يكي اينكه متن آموزه‌هاي ديني ما آميخته با مقوله‌هاي سياسي است. آيات قرآن كريم، سنت پيامبر اكرم(ص) و معصومين (ع) مبناي بعد معرفتي تربيت سياسي ماست. نقطه آغاز توجه به موضوعات سياسي در غرب تاريخ معاصر است، در حالي كه بيش از 10 قرن قبل انديشه سياسي در آثار حكما و دانشمندان اسلامي برگرفته از مكتب اسلام بروز قابل‌توجهي داشته است. موضوعاتي از قبيل شورا، امت، بيعت، آزادي، استقلال و منافع مردم، از مفاهيم رايج در جوامع اسلامي بوده است و ديگر اينكه حضرت امام(ره) از پيشتازان مبارزه با استكبار و استبداد بوده است و 10 سال نظام اسلامي را بنيانگذاري و مديريت كرد. بنابراين ديدگاه‌ها و بيانات ايشان از محكمات ما در عرصه سياست است.
 
مديريت مدرسه به خودي خود سياسي است
 وي مي‌افزايد:  اصل ديگر ولايت فقيه مي‌باشد. اين ركن براي ما بسيار مبنايي است به‌خصوص پيوند آن با انتظار و به عنوان نيابت امام زمان(عج) كه از انديشه‌هاي اسلام ناب محسوب مي‌شود. البته عده‌اي امروز سعي مي‌كنند خدشه‌هايي به آن وارد كنند كه جاي نگراني دارد. ذوعلم مي‌گويد: مورد ديگر تحليل‌هاي مقام معظم رهبري است كه بايد منبع اصلي براي تربيت سياسي باشد و نكته آخر قانون اساسي است كه توجه به آن راه‌گشاي فعاليت‌هاي سياسي مي‌باشد. اگر موارد مذكور به عنوان اصول حاكم بر تربيت سياسي قرار گيرد، تربيت سياسي صحيح صورت گرفته، در غير اين صورت اگر جهت‌گيري‌هاي جناحي و فكري محدود غلبه پيدا كند، اين امر مغاير با اهداف آموزش و پرورش مي‌باشد. ذوعلم تصريح مي‌كند: اين موضوع بحث بسيار مهمي است و بايد گفت مديريت مدرسه به خودي‌خود، جنبه سياسي دارد زيرا مدرسه نمونه‌اي از جامعه مدني محدود است، چون مديريت دارد معلمان دانش‌آموزان عضو آن هستند، خانواده‌ها با آن مرتبط مي‌باشند، اينها با هم تعامل دارند. اين وضعيت به ويژه در دوره متوسطه نمود بيشتري دارد. در اين دوره مي‌توان مشاركت بيشتري در اداره مدرسه داشت، نقد و نقدپذيري طرفين، مسئوليت‌پذيري دانش‌آموزان و. . . مي‌تواند زمينه‌هاي علمي را براي نهادينه شدن آن فراهم كند. از طرف ديگر چون اخلاق يكي از عناصر مهم تربيت است اگر به نحو درست ارائه شود خود مي‌تواند در تربيت سياسي و رعايت اخلاقي سياسي تأثيرگذار باشد. وقتي صداقت، پاسخگويي، امانتداري، توجه و مراقبت نسبت به محيط، انگيزه دعوت به خير و امر به معروف و نهي از منكر در وجود دانش‌آموز شكل گرفت، بروز آن را در تربيت سياسي مشاهده خواهيم كرد. هنر مديريت مدرسه اين است كه ذيل رهنمودهاي مقام معظم رهبري تحليل واقع‌بينانه‌اي از اوضاع به دانش‌آموزان ارائه دهد، به عنوان مثال انتخابات اگر مدرسه به‌جاي ارائه مواضع اشخاص تحليل‌هاي منطقي ارائه دهد و معيارهاي انتخاب اصلح را به‌جاي معرفي مصاديق بيان كند عامل توسعه مشاركت شده است و دانش‌‌آموز به بلوغ سياسي مي‌رسد.

با اين حال فاني سازمان دانش‌آموزي را به عنوان مأمور تربيت سياسي و جمعيتي دانش‌آموزان معرفي مي‌كند كه بعيد به نظر مي‌رسد داراي ظرفيت تحقق كامل اهداف حاكميت در امر تربيت سياسي دانش‌آموزان باشد. اين نقصان يا اصلاً اين اهداف را محقق نمي‌كند يا از اساس جهت ديگري مي‌گيرد متفاوت و حتي خلاف آنچه مدنظر نظام است.

 
تشكيل بي‌سر و صداي شوراي عالي تشكل‌ها
در عين حال وزير آموزش و پرورش در خصوص موازي‌كاري بين تشكل‌هاي دانش‌آموزي و اينكه آيا در بازبيني سند تحول بنيادين فكري براي آن شده است، گفت: مصوبه‌اي داريم كه هماهنگي بين تشكل‌هاي دانش‌آموزي را طلب كرده‌ است و در 2/5 سال عمر دولت يازدهم شوراي عالي تشكل‌ها را ايجاد و تقويت كرده‌ايم كه بركات بسيار خوبي داشته است. براي نمونه فعاليت درون مدرسه‌اي مانند برنامه صبحگاهي يا برگزاري نماز جماعت را مي‌توانيم بين تشكل‌ها تقسيم كنيم.
وي خاطرنشان كرد: البته بايد تلاش كنيم هماهنگي و حداكثر استفاده را در ذيل اهداف تعليم و تربيت دنبال كنيم.
براساس گفته‌‌هاي فاني همين مسئله ايجاد و تقويت بي‌سر و صداي شوراي عالي تشكل‌ها كه هنوز كسي نمي‌داند در چه سطحي و با چه برنامه‌اي صورت گرفته، احتمال انحراف برنامه‌هاي آموزش و پرورش از تربيت سياسي به يارگيري جناحي را تقويت و اين سؤال را ايجاد مي‌كند كه آيا با وجود شوراي عالي تشكل‌ها ثبات تربيت سياسي دانش‌آموزان منطبق با انگاره‌ها و الزامات نظام جمهوري اسلامي خواهد بود يا متأثر از چرخش قدرت در ميان جناح‌ها و دولت‌هاست.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن