واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مصرف ويتامينها به روند درمان بيماري سل كمك ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
پژوهشگران در گزارش تازهاي اعلام كردند كه ويتامينها ميتوانند روند درمان بيماري سل را بهبود بخشند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در اين گزارش آمده است كه افزودن مواد ريزمغذي و معدني مهم از جمله سلنيوم و ويتامينهاي آ، ب كمپلكس، ث و اي به رژيم غذايي، نتيجه درمان را در بيماران مبتلا به سل بهبود بخشد.
دكتر ادوارد و ويلامور از دانشكده بهداشت عمومي هاروارد در بوستون ميگويد: وضعيت مواد مغذي، فاكتور بسيار مهمي در نتايج باليني درمان بيماران مبتلا به اين عفونت است.
ويلامور و همكاران وي پيش از آغاز مطالعات خود اين فرضيه را ارائه كردند كه مصرف مكملهاي غذايي ميتواند خطر پيچيدگيهاي اين بيماري و مرگ و مير در بين مبتلايان به سل را به ميزان قابل ملاحظهاي كاهش دهد.
اين پژوهشگران سپس فرضيه خود را در پژوهش روي 887 بيمار در دارالسلام، پايتخت تانزانيا مورد آزمايش و بررسي قرار دادند.
نتايج تحقيقات نشان داد كه در صورت استفاده از مكملها و ويتامين خطر ناموفق بودن درمان تا حدودي كاهش مييابد و در تعدادي از افراد نيز خطر بازگشت بيماري پس از درمان موفقيت آميز تا 45 درصد كاهش پيدا كرد.
هم چنين اين مطالعه نشان داد: مصرف مكملهاي ويتاميني و تغذيهاي خطر بروز مشكلات ناشي از سل در خارج از ريهها را كاهش ميدهد.
درعين حال اين پژوهشگران در گزارش خود كه در مجله «امراض عفوني» به چاپ رسيده، خاطرنشان كردند كه مكملهاي تغذيهاي در نرخ مرگ و مير يا پيشرفت بيماري ايدز تاثيري ندارند.
با اين حال ويلامور توصيه ميكند: نتايج حاصل از يك مطالعه تنها معمولا براي ارائه توصيهها و دستورالعملهاي كلي كافي نيست اما اگر اين تاثير كم هزينه به اثبات برسد، ميتواند روش بالقوه اميدوار كنندهاي براي بهبود حال اين بيماران و بهبود كيفيت درمان آنها باشد.
سل يك بيماري عفوني شايع و كشنده است كه علل آن اساسا باكتري موسوم به مايوباكتري توبركولوسيس است. اين عفونت عمدتا به ريهها حمله ور ميشود اما درعين حال ميتواند سيستم اعصاب مركزي را نيز تحت تاثير قرار دهد.
ساير بافتها كه در صورت پيشرفت عفونت ممكن است آلوده شوند شامل سيستم لنفاوي، گردش خون،استخوانها،مفاصل و حتي پوست هستند.
آخرين آمارها نشان داده است كه تقريبا حدود يك سوم از جمعيت فعلي جهان به بيماري سل مبتلا هستند اما لازم به يادآوري است كه تمام افراد مبتلا لزوما به شكل كامل بيماري دچار نمي شوند. اما از هر 10 مورد آلودگي يك مورد ممكن است به نوع پيشرفته و حاد آن منتهي شود.
آمار ثبت شده در سال 2004 نشان داد كه 6/14 ميليون مورد فعال و مزمن بيماري، 9/8 ميليون مورد جديد ابتلا و 6/1 ميليون مرگ و مير ناشي از ايدز در كشورهاي در حال توسعه رخ داده است.
در سالهاي اخير افزايش شيوع بيماري مرگبار ايدز و كوتاهي در اجراي برنامههاي كنترل سل باعث شده است كه بيماري سل دوباره شيوع پيدا كند كه برخي از انواع آن نيز مقاومتر شدهاند؛ به طوري كه اين همه گيري جديد منجر به ظهور زنجيرههايي از ميكروب بيماري شده كه نسبت به داروها مقاومتر هستند.
طبق مطالعات بين سالهاي 2000 تا 2004 بيست درصد از كل موارد ابتلا به سل نسبت به داروهاي استاندارد و 2 درصد نسبت به داروهاي خط دوم مقاوم شدهاند.
انتهاي پيام
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 361]