تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805669913




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوستالژی قهرمان فراموش‌شده در «بادیگارد»


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نوستالژی قهرمان فراموش‌شده در «بادیگارد»
«حیدر ذبیحی» شخصیت اصلی فیلم «بادیگارد»، پس از سال‌ها تصویر یک قهرمان واقعی را برای مخاطبان سینما تداعی کرد.


حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دو دهه از کمرنگ شدن نقش قهرمانان مخاطب‌پسند در فیلم‌های سینمای ایران می‌گذرد. قهرمانی که مخاطب در سینماها برایش سوت و دست می‌زد و منتظر صحنه‌‍‌‌های دراماتیک از او بود تا موجب وجد و هیجانش شود. در واقع سینمای ایران در دهه هشتاد و نود، به ندرت شاهد تصویر یک قهرمان بوده است؛ ولی برای مخاطبان سینمای هالیوود خلاف این روال اتفاق می‌افتد. آن‌ها هر سال و با هر اثر سینمایی یا مجموعه‌های دنباله‌دار قهرمان مرد و زن جدیدی به مخاطب معرفی می‌کنند و او را تا سر حد اسطوره‌ ماندگار می‌کنند.


ابراهیم حاتمی‌کیا هر زمان به سراغ سو‍ژه‌ای رفته، یک قهرمان مردمی و نه لزوماً سینمایی را به مخاطب معرفی کرده است. یک آدم خاکی از عالم خاکی و از جنس مردم که حالاتی فرای تصور ندارد و ملموس و باورپذیر است. قهرمانی برخاسته از دل مردم؛ اما بی‌مانند. 


فیلم «بادیگارد» آیینه نگرانی‌های حاتمی‌کیاست. نگران از اینکه مسائل حساس، حیاتی، امنیتی، سیاسی کشور و منطقه چرا دغدغه فیلمسازان ما نیست؟! «بادیگارد» مورد نظر حاتمی‌کیا «حیدر ذبیحی» و تیم او نیست. در واقع بادیگارد کسی است که حیدرذبیحی از او به‌عنوان مزدور یاد می‌کند. کسی است که بدون ایمان و اعتقاد، فکر و هیچ فلسفه‌ای، صرفا بر حسب وظیفه از جان یک شخص حفاظت می‌کند و حقوق و مزایایش را می‌گیرد یا حتی ممکن است در موقعیتی مبلغی دریافت کند که از جان همان شخص محافظت نکند. در مقابل حیدر ذبیحی‌ها هم هستند  که جان بر سر اعتقاد می گذارند تا محافظ کسی باشند که وجودش برای نظام ضروری و مفید است. در سال‌هایی که دانشمندان ارزشمند هسته‌ای ایران، به دست مزدوران خودفروخته و وابسته به بیگانه ترور می‌شدند، این حاتمی‌کیا بود که با وجود احتمال حواشی و عواقبی که ممکن بود با ساخت این فیلم گریبانش را بگیرد، دغدغه ساخت اثری را داشت تا یک خطر را به طور ملموس نشان دهد. 


«حیدر ذبیحی» قهرمانی مانند حاج کاظم «آژانس شیشه‌ای» و با همان اخلاق و قلق ‌است. همان خصلت پشت پا زدن به دنیا و مبارزه برای یک ارزش واقعی.


او سرتیم حفاظت از شخصیت‌های نظامی و سیاسی است که در یک برهه زمانی خاص، تصمیمی سرنوشت‌ساز و پرحاشیه می‌گیرد. او تمام سختی‌ها و ناملایمات حفاظت از یک نابغه‌ هسته‌ای سرسخت را به جان می‌خرد تا محافظ یک شخصیت سیاسی نباشد. 


ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد شخصیت «حیدر» از جدیت و سرسختی در سکانس اول فیلم در سفر و همراهی با شخصیت نظامی به جنوب کشور (محمود عزیزی) و زمان عملیات انتحاری تا دیالوگ‌های پراحساس در دفتر کار فرمانده خود (امیر آقایی) و صبر و حوصله در راضی کردن نابغه‌ هسته‌ای میثم زرین (بایک حمیدیان) و مهر و صمیمیت با راضیه همسر و همراه همیشگی‌اش (مریلا زارعی)، ارتباطش با دخترش که نگران شغل همسر آینده‌اش است (دیبا زاهدی) و در آخر تصمیمی که در سکانس فراموش‌نشدنی تونل گرفت، بازنمایی اسطوره‌ای است که حاتمی‌کیا قصد معرفی کردنش را دارد.
 
تاثیری که نگاه حاتمی‌کیا و فیلم‌هایش بر مخاطب سینما می‌گذارد، همان سیمرغ طلایی بی‌همتای سینماست که بسیاری از سینماگران در حسرت دریافت آن هستند. سیمرغی که با رأی هیات داوران مردمی در حافظه تاریخ سینما ثبت و ضبط خواهد شد و نه در میان طوفان شات‌های متوالی و رنگارنگ عکاسان.




یادداشت از: شیما شفیعی 









۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن