تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828681513




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبود یك مهندسی كارا و كاربردی در تجلی «هنر انقلاب» حس می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نبود یك مهندسی كارا و كاربردی در تجلی «هنر انقلاب» حس می‌شود
به‌یقین هزینه‌های زیادی در راه هنر انقلاب شده، اما هنوز هم نبود یك مهندسی كارا و كاربردی در تجلی «هنر انقلاب» حس می‌شود.



به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ زهره‌سادات میرعارفین نویسنده رمان «فرمان یازدهم» و مجموعه داستان «روی موج 14» معتقد است، «هنرانقلابی» گسترده‌تر از «هنر انقلاب» است. در ادامه مشروح گفتگو با این نوسنده توانمند را می‌خوانید.



تعریف شما از هنر انقلاب چیست؟


«هنر انقلاب»، به طور طبیعی هنری است برخاسته از انقلاب. هنری كه با انقلاب آفریده می‌شود و با بزرگ شدن انقلاب شكل می‌گیرد و جدای از جنبه‌های هنری‌اش، مولفه‌های خاص خود را یدك می‌كشد. این هنر تلاش می‌كند تا مقاصد انقلاب را استخدام كند. به طوری كه هرجایی این هنر دیده شود، نمادها و نشانه‌های آن، بیان‌گر اهداف انقلاب باشد. این نمادها و سمبل‌ها با توجه به جغرافیا و فرهنگ مردم كشورهای مختلف با یكدیگر متفاوت است. به مثل هنر انقلاب در ایران، افكار اسلامی را نیز همراه خود دارد. مثل سرودهای اول انقلاب، یا پوسترها و نقاشی‌هایی كه دارای نمادهایی چون الله، لاله، كبوتر و رمز پیروزی و... هستند.



آیا هنر انقلاب را ژانر مستقلی از دیگر ژانرها می‌دانید؟


خیر. مفهوم ژانر گسترده‌تر از این تركیب است. «هنر انقلاب» را می‌توان به عنوان هنر یك دوره و یا یك سبك، به حساب آورد. اگر جای این تركیب، «هنر انقلابی» بگذاریم، آن‌وقت می‌توانیم بگوییم: «هنرانقلابی» گسترده‌تر از «هنر انقلاب» است. «هنر انقلابی»  ژانر است و مفهوم كلی انقلاب را بر دوش دارد؛ اما وقتی می‌گویم «هنر انقلاب» منظورمان مناسبات هنر است با انقلابِ خاصی مانند انقلاب ایران.



آیا جامعه امروز ما به هنر انقلاب نیاز دارد؟
 
انقلاب‌ها تنها در سال‌های اول خود مفهوم حقیقی دارند و پس از آن بخشی از تاریخ می‌شوند و مردم در دهه‌های پس از انقلاب نمی‌توانند در حال و هوای انقلاب بمانند. برای همین باید آن حال و هوا را از راه‌های مختلف و به شیوه‌های متفاوت بازآفرینی كرد. 


هر هنری برای زنده ماندن وابسته به مخاطب خود است. اگر زمینه‌های این پذیرش برای مخاطب ساخته شود، نیاز به حضور این سبك نیز حس می‌شود و این هنر نیز پله‌های ترقی را طی می‌كند. در كشور ما مثل بسیاری از كشورهای انقلابی تمهیداتی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره انقلاب اندیشیده شده‌است. جشن سالانه دهه فجر و جشنواره‌های هنری وابسته به آن، نشان می‌دهد كه جامعه ما به حضور «هنر انقلاب» در میان آحاد هنرمندان نیازمند است. چون هنر انقلاب چیزی جدای از دیگر شئون انقلاب نیست. ما در «هنر انقلاب» همان‌قدر رشد كرده‌ایم كه در اقتصاد و در فرهنگ و سیاست‌؛ ولی از آنجایی كه هنر، راه میان‌بری برای رسیدن به اهداف است، و اثرگذاری غیرمستقیم بر مخاطب دارد، بایسته است كه توجه بیشتری به آن داشته باشیم.



چگونه می‌توان به جذب مخاطب حداكثری در قالب  هنر انقلاب پرداخت؟


مخاطب هر هنری وقتی به سمت آن جذب می‌شود كه در آن هنر عوامل دافعه‌زا به حداقل و عوامل جاذبش به حداكثر برسد. این یعنی كیفیت؛ پس لازم است آنچه را كه در این سال‌ها تولید شده و مخاطب با آن همراه نشده‌است، آسیب‌شناسی كنیم. به یقین هر ساله حجم زیادی از انواع هنرها به «هنر انقلاب» تخصیص داده شده، اما آثار ماندگار و فاخر در این حوزه كمتر آفریده شده‌ است. به‌یقین هزینه‌های زیادی نیز در این راه شده، اما هنوز هم نبود یك مهندسی كارا و كاربردی در تجلی «هنر انقلاب» حس می‌شود. از طرفی هر هنر پیشرفته‌ای نیازمند یك تئوریسین است. ما درد را حس كرده‌ایم، ولی به جای رفتن پیش یك متخصص، به پزشك عمومی اكتفا كرده‌ایم. تا كار مهندسی نشود و افراد خبره و متخصص به كار گرفته نشوند، ما قدمی پیش نخواهیم رفت. باید هنرمندان متخصص دعوت به كار شوند و مورد حمایت همه‌جانبه قرار گیرند تا هنری در خور انقلاب‌مان آفریده شود.  


از طرفی برای جذب مخاطب توجه به ضرورت‌های دیگر نیز لازم است. برای مثال مسئله‌هایی چون «معنای زندگی» و «فرهنگ شهروندی» از جمله ضرورت‌هایی هستند كه با موضوع انقلاب رقابت می‌كند و سهمی برای خود می‌خواهد. «هنر انقلاب» نمی‌تواند به رقبای خود بی‌اعتنا باشد و راه خودش را برود. «هنر انقلاب» می‌تواند در عین رقابت با موضوع‌هایی كه مورد توجه مردم هستند، از آن‌ها برای رشد و ترقی خود نیز بهره‌مند شود.







۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن