واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ایران میزبان مغزهای جراحی مغز و اعصاب دنیا
پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب به عنوان بزرگترين رويداد علمي كشور و با حضور بيش از 720 متخصص و جراح برجسته از 80 كشور دنيا و هزار متخصص ايراني عصر روز گذشته در تهران آغاز به كار كرد.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب به عنوان بزرگترين رويداد علمي كشور و با حضور بيش از 720 متخصص و جراح برجسته از 80 كشور دنيا و هزار متخصص ايراني عصر روز گذشته در تهران آغاز به كار كرد. هرچند دعوت علمي و خارج از چارچوبهاي سياسي از چهرههاي سياسي و اجرايي كشورهاي مختلف، براي شركت در پنجمين سمپوزيوم جهاني مغز و اعصاب يكي از ويژگيهاي منحصربهفرد اين همايش به شمار ميرفت و حضور رئيسجمهور ميتوانست مكمل حضور شخصيتهاي سياسي كشورها از جمله رئيسجمهور صربستان در يك همايش علمي با مختصات جهاني باشد، با اين وجود وي بهرغم پيشبيني در برنامه پنجمين سمپوزيوم جهاني مغز و اعصاب در آن شركت نكرد. گفتني است عدم حضور رئيسجمهور در اين گردهمايي علمي در حالي صورت گرفت كه پيشرفت دانش و فناوري كشور مورد تأكيد مستمر مسئولان عاليرتبه نظام و از بنمايههاي اقتصاد مقاومتي و دانشبنيان است.
ميزباني كشورمان از پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب از چند جنبه حائز اهميت است. بزرگترين وجه اهميت آن، نخستين بودنش در نوع خود در دوران پسابرجام است. به بيان ديگر بسياري از جنبههاي فرهنگي و اجتماعي و زمينههاي سرمايهگذاري علمي و اقتصادي و جذب نخبگان از پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب فرصتي كم تكرار فراهم آورده است. به طوري كه علاقهمندان به ارتباط با كشورمان و سرمايهگذاري در حوزههاي علم و فناوري ميتوانند نتايج اين سمپوزيوم را نيز براي تصميمگيري خود در حضور مؤثرشان در كشورمان لحاظ كنند.
گزارش ميداني از شرايط رشد علمي و فناورانه كشور و ظرفيتهاي بالفعل و بالقوه در اين زمينه، امنيت و ثبات كشورمان بهرغم گزارشهاي منتشر شده در سطح جهاني از ناامنيهاي كشورهاي منطقه، تبادل فرهنگ و گسترش مناسبات فرهنگي، تحقق سياستهاي زمينهساز اقتصاد گردشگري به ويژه گردشگري علم و فناوري و سلامت و ايجاد ديپلماسي علمي و فناوري را ميتوان به عنوان بخشي از انتظارات و مزاياي پيشبيني شده براي برگزاري همايشهايي از اين دست دانست. به ويژه اينكه سالي كه كشورمان با برگزاري پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب آغاز كرده، به راهاندازي بيمارستان مغز و اعصاب ايران در تهران تا پايان سال جاري ميرسد.
در حال حاضر بزرگترين مركز جهاني مغز و اعصاب در هانوفر به رياست پروفسور سميعي است اما مركزي كه در تهران راهاندازي ميشود با نماي فيزيكي شبيه به مغز انسان، مساحتي سه برابر مركز هانوفر دارد و پيشبيني ميشود با وجود 15 اتاق عمل و تجهيزات نوين جهاني كه تا به حال استفاده نشدهاند، متخصصان بزرگي در سراسر دنيا به همكاري با اين مركز بپردازند و عملهاي بزرگ جراحي در مركز مغز و اعصاب ايران انجام شود.
قرار است 60 نفر از متخصصين داخلي كشور كه به آلمان بورسيه شدهاند به عنوان پروفسور در داخل كشور و در مركز مغز و اعصاب ايران فعاليت كنند. همچنين هشت مركز به عنوان توابع مركز تهران راهاندازي خواهد شد كه تا كنون مركز كرمان راهاندازي شده است و مركز شيراز نيز به زودي راهاندازي خواهد شد.
حضور اساتيد و فول پروفسورهاي دنيا در ايران
عليرضا دليري، دبير اجرايي پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب در اين باره به «جوان» گفت: در ابتدا دغدغههايي مبني بر حضور تعداد زيادي از مهمانان خارجي در كشور وجود داشت و اين موضوع مطرح بود كه آيا ظرفيتهاي لازم براي خدمات رساني به مقامات و متخصصان برجسته دنيا وجود دارد يا خير. اما با توجه به تلاشهاي انجام شده و برنامهريزيهاي لازم شرايط و بسترهاي لازم فراهم شد.
وي با اشاره به اين موضوع كه پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمن جراحان مغز و اعصاب به عنوان بزرگترين رويداد علمي كشور به شمار ميآيد تأكيد كرد: حضور اين افراد متخصص و برجسته دنيا فرصت بسيار مغتنمي است تا متخصصان ايراني بتوانند تعامل بسيار مناسبي با آنها داشته باشند و از تجربيات اين متخصصان استفاده كنند.
به گفته وي، در اين سمپوزيوم فول پروفسورها و اساتيد مغز و اعصاب دنيا حضور دارند و سفيران بسيار خوبي برای بازگويي پيشرفتهاي علمي و فناوري ايران خواهند بود.
تقاضاي بيش از 370 متخصص مغز براي تور ايرانگردي
دبير اجرايي پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب همچنين درباره تور ايرانگردي مهمانان خارجي توضيح داد: تاكنون بيش از 370 تقاضا براي حضور در اين تور ايرانگردي ثبت شده است و پس از اتمام مراسم شش روزه كنگره، ميهمانان از اصفهان، شيراز و كاشان ديدن خواهند كرد.
وي همچنين ابراز كرد: مهمانان خارجي ميتوانند با بازديد از نقاط مختلف ايران اسلامي، نگاه ويژهاي به كشورمان داشته باشند و باور كنند كه جمهوري اسلامي ايران كشوري امن و بسيار زيبا است.
دليري در بخش ديگري از اين نشست، به راهاندازي بيمارستان مغز و اعصاب توسط پروفسور سميعي در كشور در آينده نزديك خبر داد و گفت: با توجه به اقدامات انجام شده از سوي پروفسور کارهای فيزيكي و ساختماني اين بيمارستان انجام شده و تنها كار نصب تجهيزات باقي مانده و مهمانان خارجي حاضر در اين سمپوزيوم از اين بيمارستان نيز بازديد خواهند كرد.
اجراي موضوع «توريسم درماني»
وي همچنين گفت: بسياري از متخصصان برجسته دنيا از كشورهاي مختلف متقاضي انجام عملهاي جراحي در اين بيمارستان هستند و تعدادي از متخصصان داخلي نيز با حمايت مالي معاونت علمي براي كسب تجارب بيشتر از سوي افراد برجسته به كشور آلمان سفر كردهاند.
دبير اجرايي پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمنهاي جراحان مغز و اعصاب از اجرايي شدن موضوع «توريست درماني» به عنوان يكي از دستاوردهاي اين سمپوزيوم خبر داد و گفت: با اجراي طرح توريسم درماني در كشور اميدواريم كه اتفاق بزرگي در اين حوزه رخ دهد و بتوانيم خدمات درماني را با اين تكنيك، براي كشورهاي منطقه نيز انجام دهيم.
گفتني است اين دوره از سمپوزيوم جهاني مغز و اعصاب يك كار ملي به شمار ميرود كه از سوي دولت و فراتر از چارچوب وزارتخانهها و دستگاههاي اجرايي و در عين حال با مشاركت آنها انجام ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]