واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اعلام برندگان جشنواره «روحانی و سینما»
حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک دبیر دومین جشنواره «روحانی و سینما» تاکید کرد سوءتفاهم هایی که فضای بین روحانیت و سینما را غبارآلود کرده باید برطرف شود.
خبرگزاری مهر: حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک دبیر دومین جشنواره «روحانی و سینما» تاکید کرد سوءتفاهم هایی که فضای بین روحانیت و سینما را غبارآلود کرده باید برطرف شود.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین علی سرلک دبیر دومین جشنواره «روحانی و سینما» در مراسم اختتامیه این جشنواره که امروز جمعه ۲۷ فروردین ماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، گفت: امیدواریم جلسه ما مورد تایید امام زمان(عج) قرار بگیرد تا یادمان باشد توجه ما در دل جشنواره ها به آقا وجود دارد. همچنین در صدر کسانی که به آنها توجه داریم شهدا و امام عظیم الشأن قرار دارند.
وی ادامه داد: سینما زبان بیان حقیقت است و باید به آن ابعاد حسی این بیان را افزود: در این مسیر سینما می خواهد در تاریکی سالنش از حقیقت و از نور حقیقت بگوید. بنابراین اگر چه که سینما یک صنعت، هنر، تفنن و ... است اما به دلیل ظرفیت شگرف آن به تعبیر آیت الله جوادی آملی اگر در زمان ما پیامبری ظهور می کرد از ابزار دوربین کمک می گرفت.
دبیر جشنواره «روحانی و سینما» با اشاره به هدف این جشنواره عنوان کرد: امیدوارم روزی انسان ها به تجربه بیشتری در مسیر تعالی دست پیدا کنند و این جشنواره نیز تلاش کوچکی است برای باز کردن پنجره هایی به سوی درست دیدن و از سر دردمندی سخن گفتن. تمام تلاش جشنواره برای این است که نگاهی از سر شوق و مهر داشته باشیم و زبانی با این ظرفیت گشوده شود و جشنواره دعوتی فروتنانه و از سر شفقت باشد.
وی در ادامه بیان کرد: جشنواره «روحانی و سینما» برای بهتر سخن گفتن سینما از حوزه دین و روحانیت است. البته این هوشمندی، دقت و مراقبت از طرف خانواده سینما نشان داده شده است و من به عنوان یک طلبه از آنان ممنون هستم. روشن است که در این مسیر گریبان یکدیگر را گرفتن راه درستی نیست اگر چه سوءتفاهم گاهی نسبت و رابطه سینما و روحانیت را غبارآلود کرده است اما باید این سوءتفاهم ها را کنار گذاشت. ما وارثان فرهنگ انسان های بزرگی هستیم که می توانند تمام دنیا را سیراب کنند.
حجت الاسلام سرلک با بیان اینکه حق جامعه است که از ظرفیت سینما استفاده های بیشتر ببرد، یادآور شد: خانواده بزرگ سینما اعضای کثیری دارد که در این خانواده همه یکسان به امور نگاه نمی کنند. ما می خواهیم که همه گرایش ها و رفتارها در یک مسیر باشد و حقیقتا همه هم به نفع سینما و هم به نفع دین حرکت کنند. باید سوءتفاهم های تاریخی را تمام کرد.
وی با تشکر از کسانی که در این مسیر در کنار جشنواره «روحانی و سینما» قرار گرفتند، عنوان کرد: در این مسیر از آنهایی که در کنار ما قرار گرفتند ممنون هستیم ما باید باور کنیم که هر فریمی، دوربین، زاویه دوربین و ... می تواند حکایتی از بندگی باشد و یا بازی یک بازیگر بخشی از بندگی او باشد به این ترتیب به قله بلند تعالی برسیم.
دبیر جشنواره «روحانی و سینما» با اشاره به همراهی مسئولان حوزه هنری در برگزاری جشنواره اظهار کرد: این جشنواره در این دوره با همدلی و همراهی حوزه هنری برگزار شد و من از مومنی شریف رییس حوزه هنری ممنونم که مومنانه و از سر شرافت ما را همراهی کرد.
وی با اشاره به اینکه جشنواره در ادامه راهش به حوزه بین الملل هم می پردازد، عنوان کرد: سینمای ما اکنون هم از درون و هم بیرون مورد نگاه های ظالمانه قرار گرفته است و ممنونیم که حوزه هنری بضاعت خودش، همدلی و ارادت و دوستی خود را برای آنکه بتواند به تعالی سینما و فرهنگ کمک کند اعلام کرد. من امیدوارم که با این جشنواره نگاه های تند و تلخ به موضوع همراهی سینما و روحانیت نیز کمرنگ شود.
برترین های دومین جشنواره فیلم «روحانی و سینما»
در ادامه مراسم در بخش اهدای جوایز در بخش مستند ضمن تقدیر از فیلم «فیه ما فیه» تندیس جشنواره و دیپلم از افتخار به سیدوحید حسینی برای کارگردانی فیلم «شیخ حسین» اهدا شد.
همچنین جایزه ویژه دبیر که تندیس و چهار سکه بود به رهبر قنبری برای فیلم سینمایی «او» اهدا شد. همچنین در بخش بازیگری ضمن تقدیر از زندهیاد خسرو شکیبایی تندیس جشنواره و چهار سکه به رضا کیانیان برای «روزگار قریب» و «کیف انگلیسی» تعلق گرفت که به دلیل غیبت وی، پیامی از سوی این بازیگر قرائت شد.
رضا کیانیان که به گفته رسالت بوذری مجری مراسم در آخرین دقایق برای آمدن به جشنواره با مشکل مواجه شده است در پیامی عنوان کرد: ممنونم از دوستان عزیز حوزه هنری و داوران جشنواره از اینکه کارم را دیدند و عذرخواهم که نتوانستم در خدمتتان باشم. ممنونم که آثار مرا شایسته تقدیر دانستید. اینکه بزرگانی بعد از سال ها کار مرا ببینند باعث شعف من است.
در این مراسم علی دهکردی که بازی در نقش روحانیون را در بعضی فیلم و سریال ها بر عهده داشته است پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ایفای نقش روحانی برای ما یک شعل نبوده بلکه به عنوان یک حرکت معنوی مورد توجهمان بود.
وی ادامه داد: امیدوارم سینما و تلویزیون هم با توجه به معنویت به چنین رویکردهایی بازگردد مخصوصا در جهان امروز که جوانان مورد هجوم انواع تخریب ها هستند. امیدوارم بتوانیم نگاه متفاوتی به این معنای مهم و با ارزش پیدا کنیم. همچنین امیدوارم خروجی این جشنواره فارغ از تفکرات جناحی، سیاسی و دسته بندی های رایج که می بینیم نوعی آشتی را در برداشته باشد. این آشتی اتفاق مهمی است و امیدوارم بین سینما و تلویزیون و روحانیت که متولی فرهنگی و فکری حامعه است رخ دهد.
در ادامه این مراسم بهروز شعیبی در بخش بهترین کارگردانی سریال تلویزیونی روی سن قرار گرفت. در این بخش ضمن تقدیر از سریال های کوچک جنگلی و مدرس تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به همراه چهار سکه بهار آزادی به بهروز شعیبی برای کارگردانی سریال «پرده نشین» تعلق گرفت.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم های سینمایی ضمن تقدیر از فیلم های طلا و مس و او تندیس جشنواره و دیپلم و چهار سکه به سیدرضا میرکریمی برای کارگردانی فیلم «زیر نور ماه» اهدا شد.
میرکریمی نیز از غایبان جشنواره بود و جایزه اش را داریوش کاردان به نیابت از او دریافت کرد.
اسماعیل خلج نیز در بخشی از این مراسم بیان کرد: تمام صحبت قرآن در این چند جمله خلاصه شده است که از کجا آمده ام، به چه دلیلی آمده ام و به کجا خواهم رفت و روحانیون هم باید کمک کنند تا مردم این سخنان را در سینما و تلویزیون دریابند.
در پایان این مراسم مخاطبان دعوت شدند که فیلم «بادیگارد» حاتمی کیا را ببینند.
محسن مومنی شریف، حجت الاسلام شهاب مرادی، داریوش کاردان، جعفر دهقان، محمدرضا شریفی نیا و جمع دیگری از مسئولان و سینماگران در این اختتامیه حضور داشتند.
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]