واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شاعر جشنوارهای، از نتایج نبود شرایط مناسب برای نقد اشعار است
شعر به واسطه بیتوجهی متولیان امور فرهنگی کشور همچون کودکی یتیم است که شاعر جشنوارهای را آموزش میدهد.
رضا اسماعیلی، شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص ارزیابی خود از وضعیت فعلی شعر گفت: ما سالهاست که میگوییم شعر متولی ندارد و این فرزند یتیم است. البته هر ساله جشنوارهای با عنوان جشنواره شعر فجر برگزار میشود اما اگر در طول سال برای تشویق شاعران جوان و رسیدگی به وضعیت کارشان متولی نداشته باشیم و اگر شعر را صرفا بیان احساس بدانیم، باید متوجه باشیم که این برای تبدیل شدن شاعران جوان به چهرههای شاخص عرصه شعر کافی نیست و باید برای رسیدن به چنین هدفی شرایطی را فراهم کنیم که بتوانیم آثار شاعران را نقد کنیم.
وی افزود: آموزش شاعر جشنوارهای از نتایج نبود شرایط مناسب برای نقد اشعار شاعران جوان به حساب میآید.
این شاعر در بخش دیگری از سخنانش به ارزیابی میزان اهمیت برگزاری جشنوارههای فرهنگی همچون «جشنواره هنر انقلاب» پرداخت و گفت: طبیعتا برگزاری هر جشنوارهای میتواند برکاتی داشته باشد البته اینکه صرفا به برگزاری فکر کنیم و به ریشهها توجهی نداشته باشیم، برد جشنوارهها را محدود میکند.
اسماعیلی ادامه داد: در کنار برگزاری جشنوارهها باید نیازها و ضرورتها را بشناسیم و با نقشه راه در همه زمینهها برنامهریزی کنیم و جشنواره فقط یک پیشخوان باشد.
این شاعر اظهار داشت: امروزه با اینکه مقام معظم رهبری و اصحاب فکر و فرهنگ مکرراً فریاد زدهاند که باید به ضرورتها توجه کرد، در عمل حرکتی جدی و ریشهدار کمتر دیده میشود.
امروزه همه ادعای هنرمندی دارند
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تاثیر فضای مجازی بر روی فضای حاکم بر هنر و ادبیات گفت: هم اکنون فضای مجازی شرایط متفاوتی را برای هنر و ادبیات کشورمان ایجاد کرده و در این شرایط همه افراد بدون مانعی آثار خود را عرضه میکنند و گاهی هم در این آشفته بازار متوجه میشویم که آثاری تولید میشود که ارتباطی به هنر و ادبیات ندارد.
وی با تاکید بر اینکه هنرمند متعهد به دنبال هدایت جامعه است، اظهار داشت: امروزه همه ادعای هنرمندی دارند و با انتشار هرگونه اثری در فضای مجازی فضای هنر و ادبیات را کمی مسموم میکنند. در این فضا نحلههایی مطرح میشوند که شبیخون و تهاجم فرهنگی را تقویت میکنند و این شرایط اقتضا میکند که سیاستگذاران فرهنگی نیز همچون رهبر معظم انقلاب، دغدغه فرهنگ و هنر را داشته باشند.
این شاعر افزود: امیدوارم که تاکیدات مقام معظم رهبری تلنگری به مسئولان فرهنگی باشد که دورخیزی برای تقویت فرهنگ و هنر متعهد کشور داشته باشند؛ زیرا ما امروز دچار روزمرگی شدهایم و باری به هر جهت و بدون برنامهریزی حرکت میکنیم.
اسماعیلی در ادامه سخنانش به تمرکز نهادهای فرهنگی بر روی ثبت امضایشان بر پای جشنوارهها و جوایز فرهنگی اشاره کرد و گفت: امروزه هر نهادی فقط به شرط آنکه امضایش پای جشنوارهها و جوایز ادبی ثبت شده باشد، در این گونه برنامهها مشارکت میکند و این در صورتی است که فضای فرهنگی کشور میطلبد، شورای هماهنگی و سیاستگذاری فعالیتهای فرهنگی شکل بگیرد و برنامه کلان و گستردهای برای تقویت ادبیات متعهد شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در جامعه همه به دنبال امضای خودشان هستند و هنر و ادبیات انقلاب غریبانه و به همت اهالی قلم و هنر به حرکت خود ادامه میدهد.
۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]