واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زمینخواری در پوشش پرورش حیوانات
برای حدود ۷۰ مرکز تکثیر و پرورش پرندگان و پستانداران وحشی در اسارت در استانهای مختلف برای اشخاص حقیقی و حقوقی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست موافقت صادر شده است
کد خبر: ۵۸۰۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۰ - 12 April 2016
پرونده زمین خواری ها چند سالی است در کشور ما به طور جدی باز شده است. هر روز هم اسناد جدیدی در این زمینه پیدا میشوند و ابعاد تازه ای پیدا میشوند که تا قبل از این کمتر کسی فکرش را میکرد زمینخواری به این صورت و با این بهانهها وجود داشته باشد.
به گزارش آرمان، روز گذشته، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیطزیست گفت: برخی، دریافت زمین به منظور تکثیر و پرورش پستانداران و پرندگان وحشی در اسارت را بهانهای برای تصرف زمین ها قرار دادهاند. مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه برخی دریافت زمین به منظور تکثیر و پرورش پستانداران و پرندگان وحشی در اسارت را بهانهای برای تصرف زمینها قرار دادهاند، گفت: به افرادی که بخشی از زمینها را گرفته و فعالیت خود را شروع نکردهاند فرصت سه ماههای داده شده تا در مهلت تعیین شده نسبت به اتمام عملیات اجرائی و دریافت پروانه بهره برداری اقدام کنند.
علی تیموری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته برای حدود ۷۰ مرکز تکثیر و پرورش پرندگان و پستانداران وحشی در اسارت در استانهای مختلف برای اشخاص حقیقی و حقوقی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست موافقت صادر شده است، افزود: از ابتدای سال ۹۴ روند ارائه مجوزهای تکثیر و پرورش برای اشخاصی که متقاضی دریافت زمین دولتی هستند متوقف و مقرر شد بر عملکرد افرادی که با موافقت سازمان زمین اخذ کردهاند نظارت شود. او افزود: به مراکزی که هنوز فعالیت اجرائی خود را شروع نکردهاند فرصت سه ماهه داده شده تا پس از اتمام عملیات اجرائی نسبت به دریافت پروانه بهرهبرداری اقدام کنند. به گزارش ایسنا، مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت صید و شکار اظهار کرد: پس از زمان تعیین شده در صورت عدم انجام هرگونه عملیات اجرائی از سوی مرکز نسبت به ابطال موافقت اولیه و اعلام به مراجع ذیربط اقدام خواهد شد.
روستاخواری حلقه جدید زمین خواری
اما فروردین ماه امسال خبر تکان دهنده دیگری هم در زمینه زمین خواری داشت. زمین خواران که در فهرست دست اندازی هایشان مواردی چون جنگل، دریا، رود و کوه یافت میشد، این بار به روستا هم دست اندازی کرده بودند و از روستاخواری به عنوان حلقه جدید زمین خواری رونمایی شد. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: یک روستای کوچک در دماوند مورد سواستفاده قرار گرفته است به طوری که متخلفین از طرح هادی خلاف هایی را انجام دادند. محمد علی پورمختار با اشاره به اینکه تغییر کاربری اراضی خطراتی را در آینده ایجاد میکند بیان کرد: حدود ۱۰، ۱۵ مورد زمین خواری به ما گزارش شده است که مشخص شد ۵، ۶ مورد آن دلیلی برای تغییر کاربری نداشتند لذا اقدامات لازم در این رابطه صورت گرفته است. او گفت: روستایی در قم مورد تخلفات گسترده قرار گرفته به طوری ۴۰، ۵۰ هکتار مورد تصرف از سوی متخلفین قرار گرفته است. در همین راستا، معاون نظارت بر امور زیربنایی و معاونت توسعه روستایی کشور با اشاره به این که برای مناطق روستایی بنیاد مسکن طرح هادی را تدوین کرده است گفت: ساخت و سازهایی که در روستاها و آبادیهای کمتر از ۲۰ خانوار صورت میگیرد قاعده مشخصی ندارد. نعمتا... رضایی با اشاره به این که مدیریت در روستاها به صورت نقطه ای است، اظهار داشت: هر روستا یک مدیر به نام دهیار و شورا دارد که آن ها بایستی اقدامات لازم را انجام دهند. او با اشاره به این که در دولت به منظور مبارزه با فساد و زمین خواری باید اقداماتی صورت گیرد، گفت: اگر روستا بخواهد توسعه یابد باید ابعاد مختلف توسعه را در نظر بگیریم.
۵ استان در معرض زمینخواری
خبر جالب توجه دیگر هم در این زمینه، گفتههای فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بود که گفت: زمین خواران کشور به زمینها و منابع طبیعی پنج استان، بیش از دیگر مناطق کشور علاقهمندند. قاسم سبزعلی با معرفی استانهای در معرض خطر زمینخواران گفت: در استانهایی که ارزش افزوده زمینها بیش از دیگر مناطق است، طبعا میزان تصرفات غیرقانونی نیز بیشتر است و آمارهای به دست آمده نشان میدهد استانهای تهران، البرز، گیلان، مازندران و گلستان بیش از سایر استانها در معرض دستاندازی سودجویان و زمینخواران قرار دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]