واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رشد آفتابگردانها در سایه کمتوجهی رسانهها و مسئولان
دوره آفتابگردانها پنجساله شد؛ دورهاي كه با هدف تربيت نسل جديدي از شاعران برگزار ميشود و با حركت آرام، بدون هياهو و عالمانه خود بر خلاف جشنوارههايي كه به طبل توخالي شبيهند، توانسته تحسين اهالي ادب و هنر را برانگيزد.
نویسنده : مسعود دانشمنش
پنج سال پيش، برگزاركنندگان دوره آموزشي آفتابگردانها كار سختي را آغاز كردند؛ پيدا كردن جوانههاي شعر و همراهي با آنان تا بدل شدن به درختان پرثمر. كار با شناسايي استعدادهاي نوجوان از سراسر كشور شروع شد و به برپايي اردوهاي چند روزه آموزشي و پرورشي رسيد. اعضاي دوره آفتابگردانها طي سال به صورت مستمر از مشاوره و نقد كارشناسان بهرهمند ميشوند، آثار آنان توسط منتقدان سرشناس مورد نقد قرار ميگيرد، به آنها سير مطالعاتي داده ميشود و كتاب هديه ميگيرند. ضمن اينكه با شاعران مطرح و محافل ادبي ممتاز ارتباط برقرار ميكنند. طي چهار دوره اخير آفتابگردانها بيش از 400 شاعرِ جوان تربيت شدهاند و گفتني است رهبر فرزانه انقلاب در ديدار شاعران، ضمن اشاره به اين دورههاي آموزشي، از شيوه برگزاري آن و اهتمام «شهرستان ادب» به آموزش جوانان شاعر ابراز رضايت كرده بودند. فراخوان و ثبتنام دوره آفتابگردانها در سال گذشته انجام شد و ديروز رئيس مؤسسه شهرستان ادب شروع برنامههاي دور پنجم را اعلام كرد.
غفلت رسانههاي مؤثر از شعر جوان
عليمحمد مؤدب در نشست خبري پنجمين دوره آفتابگردانها گفت: بر مديران اجرايي در دستگاههاي فرهنگي فرض است كه حمايت جديتری داشته باشند از حوزه شعر به خصوص فعاليت تربيت نيرو كه مورد تأييد رهبر معظم انقلاب نيز بوده است. وي افزود: خواهش من از رسانه ملي اين است كه نگاه جديتری به يك دوره آموزشي ادبي داشته باشد تا جوانان ببينند و نسبت به فرهنگ و ادبيات علاقهمند شوند. اميدوارم رسانهها اهميت اين موضوع را درك كنند.
مؤدب با بيان اينكه هدف از فعاليتهاي آموزشي ايجاد انگيزه در نيروهاي جوان است، پرسيد مديران اجرايي و رسانهاي براي توليد ادبي شايسته و فاخر چه تلاشي داشته و چه كردهاند كه جوانان به مطالعه و تمرين ادبي علاقهمند شوند؟ وقتي تمام رسانههاي مؤثر صوتي و تصويري به ورزش ميپردازند، چطور ميتوان توقع ايجاد علاقه و انگيزه ادبي در جوانان را داشت. در ادامه اين نشست خبري، ميلاد عرفانپور، مدير دفتر شعر شهرستان ادب اعلام كرد: دوره پنجم آفتابگردانها از 25 استان كشور عضو دارد كه افتتاحيه آن بهمن ماه با ميزباني از بانوان در كردان كرج آغاز شد و در ادامه برنامههاي اين دوره از 24 تا 27 فروردين ميزبان حدود 40 نفر از شاعران جوان برگزيده در تهران خواهيم بود. عرفانپور يادآور شد: همچنين در اين دوره 20 نفر از چهرههاي برجسته اين كشور به عنوان استاد در اين دوره همراه ما خواهند بود. محمود اكرامي، ناصر فيض، مرتضي اميري اسفندقه، سعيد بيابانكي، مصطفي محدثي خراساني، محمدرضا سنگري، قربان وليئي، اسماعيل اميني، بيژن ارژن و ... از جمله اساتيد اين دوره هستند.
دانشگاه آفتابگردانها
سخنان انتقادي مجري آفتابگردانها جاي تأمل دارد. اظهاراتي كه از سياهنماييهاي روشنفكرانه و ژستهاي مخالفخواني به دور است. اين سخنان غرولندهاي يك هنرمندنماي بيخبر نيست، بلكه حرف دل كساني است كه خود در ميدان عمل آستين بالا زدهاند و خاك صحنه خوردهاند. اينان آفتابگردانها را با كار جهادي ساختهاند. نه سر و صداي منممنمشان در رسانهاي بلند است، نه با هنرشان فخر ميفروشند و نه از پشت درهاي بسته به ديگران انتقاد ميكنند. رسانههاي معلومالحال به جرم حزباللهي بودن به آنها بياعتنايي ميكنند و رسانههاي جبهه انقلاب هم با درج يك خبر چند سطري از كنارشان ميگذرند! مجريان آفتابگردانها پنج سال در بطن جامعه شاعران جوان بودهاند. ارتباط مستمر داشتهاند، نفسشان را حس و مشكلاتشان را لمس كردهاند. همه كمبودهاي فرهنگي، علمي، مالي و امكانات را در شهرستانها ديدهاند، با كمكاريهاي مسئولان هم مواجه شدهاند و حالا سخنشان حكم زنگ خطري را دارد كه اگر شنيده نشود، لطماتش به فرهنگ و ادب كشورمان وارد ميشود. همه اينها در حالي است كه فعاليتهاي شهرستان ادب توانسته شعر را از اسارت محافل روشنفكري نجات دهد. آفتابگردانها به واقع شایسته حمایت جدیتر و نگاه بازتر هستند. آفتابگردانها را به جد ميتوان يك دانشگاه ادبيات دانست؛ دانشگاهي كه هم به كار آموزش مشغول است و هم پرورش.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]