واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز:این کارشناس اقتصادی با اشاره به ضعف های اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها و نقش آن در مقاوم سازی اقتصاد تصریح کرد: در ابتدای اجرای این طرح بحث یارانه تولید مطرح شد که قراربود بخش قابل توجهی از یارانه ها به تولید و حمایت از آن اختصاص پیدا کند که این امر نه در دولت گذشته و نه در این دولت محقق نشد.
به گزارش تراز ،حسین زندی کارشناس و پژوهشگر اقتصادی درباره نقش و اهمیت تولید در اقتصاد مقاومتی به خبرنگار تراز گفت: ایجاد تحول در تولید و حرکت به سمت تبدیل شدن کشور به یک اقتصاد تولید محور هدف اساسی اقتصاد مقاومتی است کما اینکه شاه بیت اقتصاد مقاومتی نیز بهبود و ارتقاء تولید ملی است، که در حال حاضر دارای چشم انداز مناسبی نیست.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به ضعف های اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها و نقش آن در مقاوم سازی اقتصاد تصریح کرد: در ابتدای اجرای این طرح بحث یارانه تولید مطرح شد که قراربود بخش قابل توجهی از یارانه ها به تولید و حمایت از آن اختصاص پیدا کند که این امر نه در دولت گذشته و نه در این دولت محقق نشد. وی درباره شناسایی دهک ها و حذف برخی از افراد از دریافت یارانه نقدی نیز اظهار داشت: به نظر می رسد حذف دهک های بالای درآمدی کار چندان دشواری نبوده و اینکه چرا تا الان دولت ها برای انجام این کار تعلل داشته اند برای بسیاری از کارشناسان اقتصادی مبهم است. زندی با مشترک خواندن موضوع عدالت اجتماعی در مکاتب اقتصادی مختلف به تراز گفت: در همه سیاست های کلی موجود در کشور ما نیز، از برنامه های توسعه تا اسنادی که مرکز ایرانی اسلامی پیشرفت تنظیم می کند همه بر تحقق عدالت اجتماعی تاکید دارد. وی ادامه داد:هیچ مکتبی در دنیا نمی گوید ما به دنبال عدالت نیستیم حتی لیبرالیسم هم خودش را طرفدار عدالت دانسته و معتقد است آنچه لیبرالیسم به دنبال اجرا و تحقق آن است عدالت واقعی می باشد.
این پژوهشگر اقتصادی درباره افزایش درآمدهای دولت از طریق دریافت مالیات خاطرنشان کرد: مقدمات ضروری و اولیه این کار این است که شرایط فضای کسب و کار بهبود پیدا کند. وقتی شرایط برای فعالیت تولید کننده مهیا بوده و تولید کننده بتواند خوب فعالیت کند طبیعتا مالیات نیز خواهد پرداخت. وی افزود: مشکل اساسی کشور این است که امروز اوضاع فضای کسب و کار کشورمان فشل بوده و شاید نباید در این شرایط انتظار داشت این بند از بندهای 24 گانه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که ناظر به وجود یک شرایط مطلوب است آنچنان که باید محقق شود.
زندی درباره دریافت مالیات از واحدهای تولیدی در شرایط فعلی تصریح کرد: اخذ مالیات از بنگاه های اقتصادی که در وضعیت رکود و کسادی هستند به صلاح نیست. بلکه در شرایط ایده آل آن هم به این شرط که دولت واگذاری ها را به درستی انجام داده باشد، می توان به درآمدهای مالیاتی به عنوان یک منبع مهم درآمدی برای دولت نگاه کرد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به افزایش درآمدهای مالیاتی دولت و ارتباط آن با اصل 44 قانون اساسی اظهار داشت: شاید به نحوی می توان گفت اجرای اصل 44 قانون اساسی و سیاست های کلی آن مقدمه اجرای این بند از سیاست های اقتصاد مقاومتی باشد، که در نهایت منجر به اصلاح نظام درآمدهای دولت شود. وی در خاتمه گفت: یعنی تکیه بر درآمدهای مالیاتی زمانی معنا دارد که بخش خصوصی جایگاه خودش را در اقتصاد ایران پیدا کند.
زمانبندی انتشار: 23 فروردين 1395 - 13:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]