واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دوران آن حضرت جزو دوران های بسیار سخت و پر التهاب هم برای خود حضرت و هم برای شیعیان به شمار می رود. دستگاه ظالم وقت فشار زیادی بر علویان و شیعیان وارد می آورد...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: امام هادی النقی (ع) در زمینه زندگی شخصی بسیار ساده زیست بودند. اگر اموالی هم بدست حضرت می رسید بین فقرا و نیازمندان تقسیم می نمود ومال را ذخیره نمی نمود. همواره به نیازمندان و حوائجشان توجه داشت. از دیگر کارهای حضرت در زمنیه مسائل اقتصادی این بود که آن امام مردم را مرتبا نسبت به آثار و نتایج مال حرام آگاه می کرد. توجه به همین نکات به ظاهر ساده می تواند در حل بسیاری از مشکلات امروز کشورمان موثر و راهگشا باشد.
* وضعیت شیعیان در دوران امام هادی (ع)
دوران آن حضرت جزو دوران های بسیار سخت و پر التهاب هم برای خود حضرت و هم برای شیعیان به شمار می رود. دستگاه ظالم وقت فشار زیادی بر علویان و شیعیان وارد می آورد. نقل است در زمان متوکل تنها مرقد آقا اباعبدالله الحسین (ع) در کربلا 17 بار تخریب شد. به تبع این فشارها، اوضاع اقتصادی شیعیان نیز سخت و در تنگنا بود. (اصفهانی، مقاتل الطالبین، ص346)
** رسیدگی به فقرا در سخت ترین شرایط
امام ارتباط تنگاتنگی با فقرا داشت و از احوالشان غافل نمی گشت. افرادی که توسط حکومت دچار مشکل می شدند و مورد بی مهری قرار می گرفتند به حضرت پناه می آوردند. حضرت نیز با اموالی که از طریق خمس و زکات و صدقات و دیگر اموالی را که شیعیان از نواحی گوناگون به محضر ایشان تقدیم می کردند، غالباً برای کمک به درماندگان اختصاص می دادند. البته همین اموال به طرق سخت و از طریق سازمان وکالت و نواب مخفی به دست حضرت می رسید. حتی آن حضرت هرگاه پولی نداشت، از افراد معتبر مبلغی را قرض می گرفت و در اختیار نیازمندان می نهاد و اجازه نمی داد گرفتاران مزبور سرگردان و افسرده شوند. (زندگانی دهمین پیشوای شیعه حضرت امام هادی (علیه السلام)، ص79 ـ 89)
*** بهترین نعمت ها برای شکرگذاری کدامند؟
آن حضرت برخی اوقات سرمایه ای را در اختیار ضعفا قرار می داد تا به کسب و کار بپردازند و به استقلال در کار برسند. ابوهاشم جعفری نقل می کند که من در فشار اقتصادی شدیدی قرار گرفتم، به محضر امام هادی (علیه السلام) شرفیاب شدم، به من اجازه فرمود که بنشینم و بعد فرمود: «ای اباهاشم می خواهی شکر کدام نعمت الهی را به جا آوری؟» گفت: متحیر ماندم که در پاسخ امام چه بگویم. امام فرمود:
«خداوند تبارک و تعالی به تو روزی ایمان عنایت فرموده، بدنت را به آتش جهنم حرام کرده، به تو برای انجام طاعات، عافیت و سلامتی داده، تو را در روزی قناعت داده تا به ابتذال کشیده نشوی». بعد آن بزرگوار فرمود: «ابتدا من شروع به صحبت کردم زیرا گمان بردم که می خواهی لب به شکایت بگشایی و دستور دادم که صد دینار برایت بیاورند و تو آن را قبول کن.» (شیخ صدوق، امالی، ج1، ص 412)
زمانبندی انتشار: 23 فروردين 1395 - 13:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]