تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835097226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قضاوت اشتباه افراد افسرده


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
depress
کنش متقابل با برداشت تحریف شده افراد افسرده از راه های گوناگونی سبب اشتباه مستمر در منطق و قضاوت آنان می شود. آقای بک این موضوع را مشاهده و آن را در فهرست بلندی طبقه بندی کرده است.
* برداشت افراطی، یا گرایش به این اعتقاد که اگر چیزی یک بار صادق بود به احتمال زیاد همیشه صادق است. فقط به این دلیل ه در یک آزمون نتیجه مطلوب به دست نیاورده ایم نباید به این مفهوم باشد که در همه آزمون ها ناموفق خواهیم بود اما شخص افسرده به احتمال زیاد این گونه فکر می کند.
* دستچین کردن نکات منفی ه شامل دستچین کردن جزئیات منفی از میان یک مجموعه و نادیده گرفتن سایر جزئیات و نتیجه گیری بر اساس همان جزئیات منفی است. فرد افسرده پس از ارائه یک سخنرانی احتمالا فقط سکته ها و کمبودهای خود را هنگام پاسخ دادن به سوالات مدنظر قرار می دهد و به نود درصد دیگر از نکات مثبت سخنرانی اش توجهی نمی کند. بنابراین اگر به این نکته آگاه نباشیم احتمالا همه تجربیات خودمان را بر اساس چند مورد منفی موجود قضاوت می کنیم.
* مسئولیت پذیری خارج از حد. افراد افسرده به این باور گرایش دارند که آنان مسئول هر  اتفاق نامطلوبی هستند و اگر اتفاق خوبی می افتد یا نتیجه کار دیگران است یا از روی خوش اقبالی یا وجود عوامل دیگر به وقوع پیوسته است. مثلا اگر اتومبیل فرد افسرده روی جاده یخ زده لیز می خورد او بر این باور است که نبایستی امروز از اتومبیلش استفاده می کرد و حاضر نیست قبول کند که مشکل لغزندگی جاده بوده است.
* ربط دادن به خود. افسردگی انسان را به از خود نگرانی منفی وا می دارد و سبب می شود که دخالت خود را در بروز مشکلات بزرگ نمایی کند و شاید به این باور برسد که خود مرکز توجه است. مثلا کودک افسرده هنگام بازی در مدرسه ممکن است گمان کند که همه چشم ها به او و اشتباهاتش دوخته شده است و هر اشتباه او موضوع صحبت همگان خواهد شد و هر مشکلی که پیش می آید به علت کوتاهی اوست.
* فاجعه پنداری. انسان های افسرده به افراط در بدتر جلوه دادن هر واقعه ناخوشایند مشهورند. نمونه آن گفته این فرد است: امروز لاستیک اتومبیلم پنچر شد. مثل اینکه باید لاستیک ها را عوض کنم. احتمالا همه لاستیک ها پنچر خواهند شد و من نمی توانم سرکارم بروم پس باید از کارم دست بکشم. کار دیگری هم که نمی توانم پیدا کنم پس مفلس خواهم شد.
* تفکر دو مقوله ای. در این مقوله گرایش فرد بر این است که هر چیز را به صورت خوب یا بد سیاه یا سفید ببیند. شخص افسرده خودش را در گروه بدان و افرادی را که مورد تحسین او هستند در گروه خوبان قرار می دهد. او در افراد مورد تحسین خود هیچ گونه خطا یا نقطه ضعفی نمی بیند. نقاط قوت خود را هم مشاهده نمی کند و این گرایش را به گونه ای تعمیم می دهد که گویی کسانی هم که او را دوست دارند باید در گروه بدان باشند و در واقع چون آگاه نیستند یا ساده لوح اند او را دوست دارند مثلا چنین اظهار می دارند: من حتما شایستگی عضویت در باشگاهی که مرا به عضویت قبول کند ندارم.
* استدلال هیجانی. یعنی بر این باور بودن که آنچه انسان احساس می کند واقعیت است یعنی ترجیح دادن احساسات به عقل. نمونه اش این گفته است: خانم جین الالن خنده مشکوکی به من کرد که مرا بترساند. فکر می کنم می خواهد حسابم را برسد.
واضح است که این گونه اشتباهات شناختی از نوع پیشگویی های خود ارضا کننده هستند. اگر انسان انتظار داشته باشد ه در یک آزمون ناموفق خواهد بود احتمال موفقیت در آن کاهش می یابد و این انتظار منفی احتمالا سبب می شود ه وی خود را برای آزمون آماده نکند و دچار اضطراب شود و تمرکز و حافظه اش کاهش یابد. اگر دختر بچه ای که مشغول بازی در مدرسه است دچار از خود نگرانی افراطی باشد مهارت هایش مختل می شود و نمی تواند کارش را به خوبی عرضه کند. همواره انتظار بدترین ها را داشتن می تواند سبب شود که فرد هیچ گاه به طور واقعی تلاش خود را به کار نبرد. تفکر دومقوله ای یعنی اینکه انسان هرگز نتواند خود را همسان دیگران ارزیابی کند. این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد
22 فروردین 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن