واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انتظار یک ماهه و صف 5 كيلومتري كاميونها در بارگیری از بندرعباس
بارها خارج از سیستم پایانه توسط دلالان توزیع میشود / دلايلي چون ركود اقتصادي، افت تجارت خارجي كشور، دلال بازي انجمن صنفي كاميونداران شركتي بندرعباس و توزيع ناعادلانه بار در بندرعباس...
نویسنده : هادی غلامحسینی
دلايلي چون ركود اقتصادي، افت تجارت خارجي كشور، دلال بازي انجمن صنفي كاميونداران شركتي بندرعباس و توزيع ناعادلانه بار در بندرعباس (مادر شهربار ايران) موجب شده تا صفهاي انتظار كاميوندارها براي بارگيري از 500 متر به 5 كيلومتر و مدت زمان انتظار براي بارگيري از شش روز به 31 روز افزايش يابد. اين در حالي است كه 14 هزار كاميوندار از اسفندماه سال گذشته تاكنون موفق به اخذ بار در بندرعباس نشدهاند.
اعتراض 14هزار کامیوندار مستقل
يك منبع آگاه در گفتوگو با «جوان» از اعتراض كاميوندارها به توزيع ناعادلانه بار در بندرعبارس (مادرشهر باري ايران) و خواب بيش از يكماهه 14 هزار كاميوندار در اين استان خبر داد و گفت: دلالبازي موجب شده تا به گواه آمارهاي سازمان پايانه حمل و نقل جادهاي 14 هزار كاميوندار در بندرعباس درحدود يك ماه در صف بار بمانند. اين در حالي است كه دلالها اغلب چنان بارها را به كاميونهاي شركتي و بومي منطقه ارائه ميدهند كه صف كاميونهاي مستقل در انتظار بار از 500 متر به بيش از 5 كيلومتر رسيده است.
وي با بيان اينكه دهها هزار كاميوندار به دليل توزيع ناعادلانه بار مجبور شدند سال 95 را در بندرعباس تحويل كنند، اظهار داشت: متأسفانه مسئولان با وجوديكه در ايام عيد صفهاي كيلومتري انتظار براي اخذ بار را به چشم ديدند كار خاصي براي حل مشكل كاميوندارهاي مستقل نكردند، اين در حالي بود كه دلالان پيش از آنكه بار به تابلوي اعلام پايانه حمل و نقل بيايد بارها را در خارج از سيستم پايانه خريد و فروش ميكنند.
وي گفت: انجمن صنفي كاميوندارهاي مستقل استان هرمزگان مدتي است كه نام خود را به انجمن صنفي كاميوندارهاي شركتي بندرعباس تغيير داده است و متأسفانه اين انجمن مهم به جاي آنكه كلاننگر باشد و منافع تمامي اعضا و فعالان حوزه باربري و كاميونداران را لحاظ كند، به دام رانتخواري و دلالبازي افتاده است و عملاً در پازل برخي از مسئولان دولتي، كاميوندارهاي شركتي و بومي بندرعباس بازي ميكند. وي افزود: متأسفانه بخشينگري چنان به انجمن صنفي كاميوندارهاي شركتي بندرعباس كه حتي 500 دستگاه كاميون هم ندارد، مستولي شده كه كاركرد انجمن به طور كل زير سؤال رفته است و عمده اعضاي اين انجمن از مديران و عملكرد آنها ناراضي هستند.
وي گفت: بندرعباس يكي از مناطق مهم باربري ايران به شمار ميآيد و انجمن صنفي حمل و نقل شركتي در اين منطقه بايد منحل و به جاي آن انجمن حمل و نقل كشوري شكل بگيرد تا بار و ترانزيت جادهاي كالا به شكل عادلانه به كاميوندارها توزيع نشود نه اينكه در ازاي هر شش، هفت باري كه به كاميوندارهاي شركتي و بومي داده ميشود يك بار به پايانه حمل و نقل جادهاي ارائه شود.
وي اظهار داشت: دهها هزار نفر از اعضاي كاميوندارهاي مستقل كه به دليل بيكفايتي انجمن صنفي كاميوندارهاي مستقل استان هرمزگان و دلالبازي كاميوندارهاي شركتي و بومي منطقه نتوانستند عيد سال 95 را در كنار خانواده باشند و هزينههاي شب عيد را تأمين كنند، از اينرو خواستار انحلال انجمن صنفي كاميونداران مستقل استان هرمزگان و تشكيل انجمن صنفي كشوري كاميوندارهاي مستقل شدهاند.
وي بابيان اينكه درخواست انجمن صنفي كشوري كاميونداران مستقل را تقديم وزارت كار و تأمين اجتماعي كردهايم، گفت: تمامي اعضاي انجمن كاميوندارهاي مستقل خواستار تشكيل انجمن صنفي كشوري هستند كه اعضاي آن از تمامي استانها تعيين شده باشند و به مقوله توزيع بار در نقاط مختلف كشور نگاه كارشناسي و كلان داشته باشند تا فعالان اين عرصه در اثر توزيع ناعادلانه بار در استانهاي كشور با ورشكستگي روبهرو نشوند.
وي در پاسخ به اينكه آمارها از افت واردات و صادرات و همچنين ركود در صنايع و واحدهاي توليدي حكايت دارد، آيا افزايش دوره انتظار براي اخذ بار با ركود در ارتباط است، گفت: در اينكه ركود در صنايع حاكم است و نقل و انتقال بار افت داشته بحثي نيست، اما بحث بر سر توزيع ناعادلانه همان ميزان باري است كه در بندرعباس، مادرشهر باربري ايران وجود دارد.
وي گفت: علاوه بر 14 هزار كاميوني كه طبق آمار پايانه در صف نوبت براي اخذ بار در بندرعباس هستند، كاميونهاي كفي، چادري، كمپرسي و ترانزيتهاي خارجي نيز وجود دارد كه جمعاً بيش از 20 هزار دستگاه كاميون در اين استان در صف اخذ بار به سر ميبرند. وي گفت: متأسفانه با وجوديكه بار در بندر وجود دارد اما اين بارها در تابلوي اعلام بار پايانه حمل و نقل نميآيد و در خارج از سيستم بارها توزيع ميشود.
هادي جوادي، نايبرئيس انجمن صنفي حمل و نقل بندرعباس در تاريخ 94/11/21 طي گفتوگويي با فارس مدعي شده بود كه هماكنون به طور متوسط روزانه بالغ بر 2 هزار کاميون از بندرعباس بارگيري ميكنند که بدون شک اين ميزان با رفع تحريمها به دو تا سه برابر افزايش مييابد، حال بايد ديد چرا بهرغم ادعاي نايبرئيس انجمن صنفي حمل و نقل بندرعباس در حدود يك ماه است كه بيش از 14 هزار كاميوندار مستقل كه از طريق پايانههاي حمل و نقل جادهاي بارگيري ميكنند، موفق به اخذ بار نشده و هنوز صفهاي كيلومتري كاميونها در بندرعباس به چشم ميخورد؟! يا ركود اقتصادي و رفع تحريمها تأثيري در ميزان بارگيريها در بندرعباس نداشته است يا اينكه دلالبازي انجمن صنفي شركتهاي حمل و نقل بندرعباس دچار انحراف و دلال بازي شده و بارهاي بنادري چون بندر شهيدي رجايي بندرعباس و ساير بارهاي منطقه را خارج از سيستم پايانه حمل و نقل جادهاي به برخي از كاميوندارهاي شركتي و بومي نورچشمي توزيع ميكند.
از سوي ديگر مديرکل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي مدعي شد: طي سال ۱۳۹۴ از ۳۲ مرز فعال و ترانزيتي زميني، آبي و قلمرو جمهوري اسلامي ايران ۱۰ ميليون و ۹۱۹ هزار و ۲۲۲ تن انواع کالا ترانزيت شد. محمدجواد عطرچيان، مديرکل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي با اشاره به فعال بودن ۳۲ پايانه مرزي شامل ۲۲ مرز جادهاي و ۱۰ مرز آبي افزود: در سال گذشته از ميان مرزهاي کشور، بندرعباس با ۳ ميليون و ۲۰۱ هزار تن معادل 3/29درصد فعالترين مرز در زمينه ترانزيت ورود کالا به شمار ميرود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]