واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرمايه 20 ميليوني براي پرورش اردك كفايت ميكند
يک پرورشدهنده موفق اردک در توصيه به علاقهمندان تصريح ميکند: با سرمايهاي ۲۰ميليون توماني ميتوان کار پرورش اردک را آغاز کرد.
به گزارش «جوان»، يک پرورشدهنده موفق اردک در توصيه به علاقهمندان به اين عرصه، تصريح ميکند: «حتي با سرمايهاي 20ميليون توماني هم ميتوان کار پرورش اردک را آغاز کرد. اگر اعضاي يک خانواده با تأمين اين مقدار سرمايه کار توليد را آغاز کنند، به شرط اينکه خودشان عرق بريزند و کارگر نگيرند، همه هزينههاي زندگيشان تأمين و صاحب شغل ميشوند.» گوشت اردک يکي از مطلوبترين انواع گوشتها در ميان ماکيان است. اين گوشت منبع غني پروتئينهاي با کيفيت بالا، نياسين، فسفر، ريبوفلاوين، تيامين، آهن، روي، ويتأمين ب٦، ويتأمين ب١٢، سلنيوم، فولات و منيزيم است.
چند سالي است که از توليدکنندگان اردک در کشور به دليل برخورداري اين عرصه از ظرفيت کارآفريني و نيز اثر مثبت مصرف آن روي سلامت عمومي، در راستاي سياستهاي اقتصاد مقاومتي با پرداخت تسهيلات حمايت به عمل ميآيد. شهرستان ورامين و به ويژه منطقه جوادآباد، يکي از اصليترين قطبهاي توليد اردک است که بخش عمده نياز کشور به گوشت اردک را تأمين ميکند.
خبرنگار ما در همين زمينه با محسن مهابادي، مدير يکي از موفقترين واحدهاي پرورش اردک در ورامين به گفتوگو نشسته است. آقاي مهابادي براي 10 نفر اشتغالزايي کرده و هر 50 روز، 120 هزار قطعه اردک يك روزه، 15 روزه و گوشتي توليد ميکند. محسن مهابادي درباره علت تبديل شدن منطقه جوادآباد ورامين به يکي از قطبهاي اصلي پرورش اردک در کشور ميگويد: «تا حدود 25 سال قبل، اکثر واحدهاي پرورش طيور در اين منطقه به توليد مرغ بومي مشغول بودند، اما به مرور با مشخص شدن سازگاري بالاي اردک با آب و هواي ورامين و نيز هزينه پايين پرورش آن، گرايش توليدکنندگان به سوي پرورش اردک سوق يافت تا اينکه امروز منطقه جوادآباد به يکي از اصليترين قطبهاي پرورش اردک تبديل شده است.» او درباره ساير مزيتهاي پرورش اردک ميافزايد: وزن يک جوجه اردک حدوداً 40 گرمي طي 60 روز به حدود 2هزار و 500 گرم ميرسد، يعني 60 برابر ميشود. به عبارت ديگر هر روز به اندازه وزن اوليهاش به وزن او اضافه ميشود. هر پرنده هزار و 500گرمي طي سال حدود 280 تخم توليد ميکند که وزن هر يک حدود 60 گرم است، يعني در طول سال حدود 12برابر وزنش تخم توليد ميکند. به عبارت ديگر هر ماه برابر وزنش تخم توليد ميکند و هر تخم نيز يک وعده غذاي کامل براي انسان محسوب ميشود. اين فعال اقتصادي، بازگشت سريع سرمايه را يکي ديگر از مزيتهاي پرورش اردک عنوان ميکند و ميافزايد: در پرورش جوجه اردکهاي گوشتي طي حدود دو ماه سرمايه برميگردد که نسبت به ساير سرمايهگذاريها سريعتر است. راندمان لاشه اردک نسبت به وزن زنده آن حدود 75 درصد است که نسبت به ساير طيور پرورشي بالاتر است. او درباره بازار فروش اردک در کشور، اظهار ميکند: اردک در حال حاضر بازار مناسبي دارد. مردم ساکن در استانهاي شمالي اصليترين مشتريان اردک در کشور هستند و گوشت اردک را به خاطر گرم بودن آن ميپسندند. به تازگي بحث صادرات اردک به عراق و روسيه نيز پيش آمده که در صورت تحقق فرصت بسيار مناسبي است. در حال حاضر هر اردک دو کيلويي به قيمت حدود 11 هزار تومان در بازار به فروش ميرسد که حدود 30 درصد آن سود خالص است. محسن مهابادي گفت: با دريافت وام 30 ميليون توماني از بسيج سازندگي توانستم به تقويت زيرساختهاي واحد توليدي بپردازم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]