تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805748720




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلويزيون بايد به سمت سريال‌هاي بلند فصلي برود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تلويزيون بايد به سمت سريال‌هاي بلند فصلي برود
بخواهيم يا نخواهيم تلويزيون بخش زيادي از اوقات مردم را به خود اختصاص مي‌دهد؛ بيشتر از هر رسانه ديگر. مردم در خانه و محل كار با تلويزيون همراه هستند و حالا به مدد اينترنت و گوشي‌هاي هوشمند، اين همراهي در هر جاي ديگر هم مي‌تواند باشد.
نویسنده : مسعود دانش منش 
بخواهيم يا نخواهيم تلويزيون بخش زيادي از اوقات مردم را به خود اختصاص مي‌دهد؛ بيشتر از هر رسانه ديگر. مردم در خانه و محل كار با تلويزيون همراه هستند و حالا به مدد اينترنت و گوشي‌هاي هوشمند، اين همراهي در هر جاي ديگر هم مي‌تواند باشد.
و باز بخواهيم يا نخواهيم شبكه‌هاي ماهواره‌اي قسمت قابل توجهي از اين وقت را در اختيار دارند. آنقدر كه توانسته‌اند بر سليقه مردم در انتخاب برنامه اثر بگذارند. وقت آن رسيده كه تغيير در سبك برنامه‌سازي در شبكه‌هاي تلويزيون ما هم اتفاق بيفتد. نوسازي شروع شده و در برنامه‌هاي تركيبي اين تغيير ديده مي‌شود. جلب نظر مخاطبان در ايام نوروز نشانه موفقيت اين تغيير و حركت رو به جلو در برنامه‌هاي تركيبي رسانه ملي بود. جايي كه سريال‌هاي نوروزي بر خلاف سال‌هاي قبل موفق نبودند. اما آيا موفقيت چشمگير برنامه‌هاي تركيبي باعث شد سريال‌ها كمتر ديده شوند يا ناكامي سريال‌ها علت ديگري دارد؟ به نظر مي‌رسد تغيير روشي كه از آن صحبت كرديم، در ساخت مجموعه‌هاي نمايشي تلويزيون اعمال نشده است و معاونت سيما بر همان شيوه سنتي يعني ساخت سريال‌هاي مناسبتي اصرار دارد.
   
تجربه‌هاي موفق تكرار نشد
افزايش شبكه‌هاي سيما و موفقيت برنامه‌هاي تركيبي آن، انتظارات را از تلويزيون بالاتر برده است. رسانه ملي بايد به توقع مردم در زمينه آثار نمايشي هم پاسخ دهد و تحرك تازه‌اي در اين بخش ايجاد كند. شبكه‌هاي تلويزيوني پرمخاطب در نقاط مختلف دنيا، به سريال‌هاي بلند و فصلي اهميت زيادي مي‌دهند. حلقه مفقوده در بخش نمايشي تلويزيون ما هم كمبود اين نوع سريال‌هاست.
با وجود اينكه شبكه‌هاي ما تجربه‌هاي موفقي در سال‌هاي دور و نزديك در مورد سريال‌هاي بلند دارند، اما هنوز هم در فصل «فراواني» سريال‌هاي مناسبتي و كوتاه، سريال‌هاي بلند فصلي «نوبر» هستند و كمياب.
سريال‌هايي مثل «كيميا» و «ستايش» در كنار آثاري چون «در چشم باد»، «شهريار» و سريال‌هاي فاخر و تاريخي، مانند ضمانتنامه‌اي معتبر، استقبال از توليد مجموعه‌هاي بلند را حتمي مي‌كنند، اما سؤال بي‌پاسخ اين است كه چه چيزي دست مسئولان سيما را در ادامه روند تجربه‌هاي موفق مي‌بندد و آنان را به پركردن جدول پخش با سريال‌هاي مناسبتي راضي مي‌كند؟ واقعاً منطق توليد سريال‌هاي كوتاه چيست؟
  
فرصت شكل‌گيري قصه در آثار بلند
سريال‌هاي بلند و فصلي مزيت‌هاي آشكاري نسبت به آثار كوتاه و مناسبتي دارند. اين مزيت‌ها را مي‌توان در ابعاد هنري، رسانه‌اي، مديريتي، اقتصادي و غيره جست‌وجو كرد. سريال بلند اين فرصت را به صاحب اثر مي‌دهد كه درام مد نظر خود را پرورش دهد و قصه را آن طور كه شايسته است با ساختن موقعيت‌هاي دلخواه پيش ببرد. سريال بلند مخاطب را با خود همراه و درگير موضوع مي‌كند؛ مزيتي كه در سريال‌هاي كوتاه بسيار سخت به دست مي‌آيد و اگر انبوه سريال‌هاي تلويزيون را مرور كنيم، تعداد انگشت شماري از آنها در اين امر موفق بوده‌ و بقيه به سرعت به فراموشي سپرده شده‌اند. در پي درگير كردن مخاطب، مي‌توان به نمادسازي پرداخت و موضوعات اساسي اجتماعي، تاريخي و ... را مطرح كرد. مسائلي همچون نمايش سبك زندگي فقط در قالب سريال‌هاي بلند اثرگذار است.
  
امكان پرورش شخصيت‌ها و الگوسازي
شخصيت‌پردازي و الگوسازي يكي ديگر از مزيت‌هاي آثار نمايشي است كه مي‌تواند در سريال‌هاي بلند رخ دهد. در سريال‌هايي كه در كمتر از يك ماه يا طي دو هفته پخش مي‌شوند طبعاً فرصتي براي پرداخت شخصيتي نيست و در نتيجه به جز يك شناخت كلي از آدم‌هاي داستان به اضافه معرفي چند تيپ كليشه‌اي كاري نمي‌توان كرد.
  
مناسبتي‌ها قرباني شتابزدگي
سريال‌هاي مناسبتي غالباً با شتابزدگي ساخته مي‌شوند، اما در آثار بلند اين فرصت براي سازندگان وجود دارد كه با تحقيق و مطالعه و تفكر، محتواي پرمعنا و مستحكمي را فراهم كنند. ضمناً خلاقيت به معناي واقعي در چنين فضايي كه در آن آرامش و آگاهي باشد به منصه ظهور مي‌رسد. اگر سازمان صدا و سيما به ساختن سريال‌هاي بلند عادت كند، مسلماً از نظر سازماندهي، كادرسازي و مديريتي شرايط بهتري را تجربه خواهد كرد. از آزمون و خطا و سرمايه‌سوزي جلوگيري مي‌شود. ضمن اينكه از نظر اقتصادي هم توليد سريال‌هاي بلند توجيه‌پذيرتر خواهد شد. همانگونه كه توليد هر محصولي اگر به سطح صنعتي و انبوه برسد ناگزير از هزينه‌هاي اضافي كم خواهد شد. با توليد سريال‌هاي بلند مدت فصلي، سيما جدول پخش خود را بهتر مديريت خواهد كرد و از پخش برنامه‌هاي تكراري يا توليد برنامه‌هاي آبكي آنتن پر‌كن بي‌نياز مي‌شود. سيما براي سامان دادن مجموعه‌هاي نمايشي خود، چاره‌اي جز حركت به سمت سريال‌هاي بلند فصلي ندارد. بخواهيم يا نخواهيم شبكه‌هاي ماهواره‌اي ذائقه مردم را تغيير داده‌اند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن