واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: جلالی: مشکل اصلی فعلی در کشور در بخش اقتصاد است
رییس مرکز پژوهش های مجلس تحقق اقتصاد مقاومتی را مستلزم دوری گزیدن از شعارزدگی دانست و گفت: در فرصت پسابرجام که موقعیت مطلوبی پیش روی کشور ایجاد کرده است باید ریل گذاری درستی در جهت رفع مشکلات اقتصادی مردم به کار گرفته شود.
به گزارش نامه نیوز، کاظم جلالی امروز در دیدار نوروزی با کارکنان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک ایام نوروز و میمنت تقارن این ایام با میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا(س) و با گرامیداشت مقام شامخ مادر و روز زن و همچنین تبریک سالروز ولادت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، گفت: امسال سالی متبرک به دخت نبی مکرم اسلام است چرا که سال 95 با ولادت وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) آغاز شده است و با سالروز میلاد این بزرگوار نیز به پایان میرسد.
منتخب مردم تهران در مجلس دهم با تبریک روز زن و مادر و با اشاره به نامگذاری سال 95 به نام سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، تصریح کرد: نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسائل کشور نگاهی دقیق و داهیانه و مبتنیبر ضرورتهای کشور است و امید میرود که تمامی مجموعهها به ویژه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نسبت به تحقق این نامگذاری اهتمام ویژهای داشته باشند و بر اساس این هدف در سال جدید حرکت نماید.
وی یکی از مشکلات در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی را شعارزدگی دانست و تاکید کرد: در بخش اقتصاد مقاومتی باید از شعارزدگی پرهیز کرد و براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب به سمت اقدامی عملگرایانه حرکت کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مشکل اقتصادی و معیشتی را اصلیترین دغدغه مردم در شرایط فعلی دانست و یادآور شد: البته در بخشهای دیگر همچون مسائل فرهنگی، اجتماعی و یا سیاسی نیز مشکلاتی داریم اما مشکل اصلی فعلی در کشور در بخش اقتصاد است.
جلالی تاکید کرد: باید در سال 95 اقدامات جدی از سوی دولت و مجلس در جهت رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم اندیشیده شود.
وی ادامه داد: در فرصت پسابرجام که موقعیت مطلوبی پیشروی کشور ایجاد کرده است باید ریلگذاری درستی در جهت رفع مشکلات اقتصادی مردم به کار گرفته شود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به دوران پسا برجام در کشور، گفت: بحث اصلی در کشور این است که با اجرای برجام باید تلاش شود رکود در اقتصاد از بین برود.
وی افزود: دولت در دو سال اخیر تلاش خود را برای کاهش تورم به کار گرفت که انصافا نرخ تورم به خوبی کاهش پیدا کرده است اما به دلیل کاهش قدرت خرید باز مردم با مشکلات معیشتی روبرو هستند.
جلالی تاکید کرد: مسئولان به ویژه دولت و مجلس باید به گونهای حرکت کنند که مشکل رکود در کشور رفع گردد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای رفع رکود در اقتصاد کشور استفاده از سرمایهگذاری به دو صورت داخلی و خارجی است.
عضو کمیسیون امنیت داخلی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه امروز دنیا به دنبال استفاده از سرمایهگذاری خارجی است، گفت: ما باید به سمت تجمیع سرمایههای داخلی و جذب سرمایههای خارجی حرکت کنیم به نحوی که خروجی آن به بهبود شرایط اقتصادی منجر شود به طوری سرمایه داخلی با سازوکاری مطلوب به سمت تولید هدایت شود و سرمایههای خارجی نیز با برنامهریزی در بخشهای لازم به کار گرفته شود.
وی با اشاره به بازار بزرگ 80 میلیونی ایران و جاذبه آن برای سرمایهگذاران خارجی، توضیح داد: این بازار ارزشمند داخلی و ابراز علاقه سرمایهگذاران خارجی برای حضور در بازار ایران نیازمند تدبیر ماست تا سرمایههای خارجی به اشتغال و تولید و صادرات در کشور کمک کند.
جلالی خاطرنشان کرد: اگر در ورود سرمایهگذاری خارجی مدیریت و برنامهریزی لازم و کارآمد را نداشته باشیم به یک مصرف کننده کالاهای خارجی تبدیل خواهیم شد، لذا در شرایط فعلی باید به دغدغههایی که رهبر معظم انقلاب نسبت به مسایل اقتصادی دارند آگاه باشیم.
وی ادامه داد: با وجود پیشرفتهای علمی و دانشگاهی کشور باید در کنار جذب سرمایههای خارجی به موضوع انتقال دانش و تکنولوژی نیز توجه داشته باشیم تا تنها به یک مصرف کننده کالاهای خارجی تبدیل نشویم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در شرایط فعلی کشور و با توجه به تشکیل مجلس دهم در خرداد ماه بر لزوم توجه و اصلاح پنج قانون سرمایهگذاری خارجی، قانون نظام پولی و بانکی، قانون کار، قانون تامین اجتماعی و قانون تجارت تاکید کرد.
وی با اشاره به برخی مشکلات ناشی از قانون کار در کشور، گفت: بخشی از قانون کار فعلی در کشور تولید بیکاری میکند به طوری که به شکل تابویی برای برخی در بخش اشتغال درآمده است که موجبات بیکاری عدهای را به وجود آورده است از همین رو باید برای اصلاح آن برنامهریزی صورت گیرد.
جلالی با اشاره به نظام بودجه ریزی در ایران توضیح داد: قانون بودجهنویسی در ایران نیز نیازمند بازنگری و اصلاح است.
وی با بیان اینکه کارهای زیادی برای انجام دادن در سال جدید داریم گفت: قوانینی همچون قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون هدفمندی یارانهها که مدت زمان آن پایان یافته است نیز نیازمند بازنگری و اصلاح هستند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در پایان تاکید کرد: به جای آنکه در شرایط فعلی دچار شعارزدگی شویم و یکدیگر را تخریب کنیم باید دستدردست یکدیگر دهیم و با نشاط و تلاش کارها را به پیش بریم.
منبع: ایسنا
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]