واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: واردات چوب «درد» است يا «درمان»؟!
در اين روزها و در واپسين روزهاي پاياني سال گذشته موضوعي مدام در اظهارات خانم دكتر ابتكار مكرر ميشد كه خبر از توسعه واردات چوب براي مصارف گوناگون ميداد.
نویسنده : علي خدايي بيجاري
در اين روزها و در واپسين روزهاي پاياني سال گذشته موضوعي مدام در اظهارات خانم دكتر ابتكار مكرر ميشد كه خبر از توسعه واردات چوب براي مصارف گوناگون ميداد.
ناگفته پيداست كه توسعه واردات چوب در ظاهر امر – و مشروط بر آنكه با نفس اقتصاد مقاومتي همسو و همراستا باشد- اقدامي ارزنده به شمار ميآيد. آن هم در شرايطي كه انواع بحرانهاي زيست محيطي هر يك به انحاي مختلف سلامت و حيات درختان را تحتالشعاع مخاطرات خود قرار دادهاند!
اما با اين اوصاف چند مانع و رادع بر سر راه اين اقدام است كه خواسته و ناخواسته بر اهداف ارزشمندي كه بر پروسه واردات چوب ترسيم شده سايه خواهد انداخت و چه بسا نتيجه كار را خنثي يا بدتر از وضع فعلي كند. با اين حال در ادامه به ذكر چند نكته بسنده ميشود.
يكم: با توجه به نامگذاري سال جديد و لزوم هماهنگسازي اقدامات اجرايي دولت روي ريل اقتصاد مقاومتي، اين الزام پيش ميآيد كه قبل از هر چيز دولت يازدهم در راستاي محقق شدن كامل دولت الكترونيك بكوشد. به اين معنا كه دولت قدم آخر را در مسير ايجاد شبكهاي ارتباطي ما بين ادارات و دستگاهها و ساير كاربران حقوقي و حقيقي بردارد تا در اين رهگذر نياز به كاغذ مرتفع شود و به حداقل مصرف كمي برسد.
دوم: محقق شدن دولت الكترونيك نه تنها ضامن بقاي درختان خواهد بود، بلكه بسياري از معضلات شهري را رفع و رجوع كرده يا كاهش خواهد داد. مثلاً اگر تصور كنيد كه يك كاربر از طريق اينترنت بتواند كار اداري و نياز خود را مرتفع كند، بديهي است كه در وادي امر سوخت كمتري مصرف ميشود و روياي هواي پاك محقق شده و شلوغي معابر و ادارت و ترافيك حل خواهد شد. در صرف زمان صرفهجويي ميشود و مهمتر از همه مصرف كاغذ به حداقل خواهد رسيد. اما متأسفانه وضعيت كنوني عكس اين اوضاع را رقم زده است. آن هم در حالي كه مسئولان مدعي هستند كه بخش مهمي از دولت الكترونيك محقق شده و فاصله كمي تا احقاق كامل دولت الكترونيك دارند!
سوم: بر اساس آمارها و اظهارات كارشناسان نياز به توليد كاغذ در ميان ساير نيازها علت اصلي قطع درختان را رقم ميزند. بر اين اساس در چند سال گذشته حركتهاي مقطعي و صد البته ناكافي و ناكارآمدي در زمينه حذف مصرف كاغذ در برخي از ادارات دولتي كه براي صدور قبوض آب و برق و تلفن و... صورت گرفت كه در نهايت امر اين اقدامات نتوانست متضمن حيات و بقاي درختان و جنگلها شود.
چهارم: وضعيت فعلي دولت الكترونيك مصداق حكايت قوز بالا قوز است! چراكه هم كاغذ به وفور مصرف ميشود و هم رفت و آمد و هزينههاي گزاف اينترنت پابرجاست. براي مثال نيمنگاهي به معضل نوروزي تهيه بليت اينترنتي اتوبوس خواهيم كرد. اگر شما به صورت اينترنتي بليت تهيه كنيد، ناگزيريد كه پرينتي از صورت وضعيت و اطلاعات مندرج در سايت تعاونياي كه به شما بليت ارائه كرده، تهيه كنيد و قبل از حركت به متصدي تعاوني تسليم كنيد تا بليت كاغذي براي شما صادر شود. بنابراين مصرف كاغذ با احتساب كاغذ پرينت و كاغذ بليت در خوش بينانهترين حالت به دو برابر ميرسد. تازه اين در حالي است كه برخي از تعاونيها مسافر را ملزم ميكنند كه يك روز قبل از حركت در محل تعاوني حضور يابد و بليت كاغذي خود را تحويل بگيرد. با اين حساب تردد، ترافيك، مصرف سوخت، شلوغي، آلودگي و ساير معضلات نيز دوبرابر ميشود و همين اوضاع كميك حكايت قوز بالا قوزي است كه به خالهبازي بچهها شبيهتر است تا محقق شدن دولت الكترونيك! آن هم درحالتي كه بودجه و هزينه بسيار بيشتري از جيب مملكت كسر خواهد شد و اين با نفس اقتصاد مقاومتي در تعارض و تضاد است!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]