پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851172961
اوتیسم و این نشانه های مهم
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
اوتیسم را با چه نشانه هایی می توانیم در اطفال تشخیص دهیم چه نوع درمان هایی برای این عارضه وجود دارد عارضه اوتیسم در خردسالان با برخی رفتارها و علائم بروز داده می شود اوتیسم را خیلی ها نمی شناسند. بیماری ناشناخته ای که بسیاری آن را به عقب ماندگی ذهنی تعبیرش می کنند و همین آغازی می شود برای طرد کردن و بی توجهی هایی که شاید کودک مبتلا به آن را به عدم بکشاند. اوتیسم در سال های اخیر جایی برای خود در ذهن ایرانیان باز کرده و آن را هم مدیون بازیگری است که از نام اوتیسم نترسیده و بیماری دخترش را پنهان نکرده است. هرچند که باز هم این جامعه و تفکر اشتباه آن است که در این بازی پیروز میدان شده اما تلاش لادن طباطبایی و مادرانی چون او برای تغییر نگاه جامعه به این بیماری جای تقدیر دارد. گرچه هر ساله همزمان با روز جهانی اوتیسم کمپین های مختلفی برای حمایت از این بیماری بر پا می شوند تا از بیماران اوتیسمی حمایت کند اما امسال با فراگیرتر شدن شبکه های اجتماعی کمپینی نیز تحت عنوان «صدایم شو» در شبکه های مجازی به همت مادران و حامیان اوتیسم راه اندازی شد که با استقبال بسیاری از هنرمندان چون الهام پاوه نژاد و مهراب قاسمخانی بازیگران مشهور سینما و تلویزیون، بابک برزویه عکاس شهیر سینما و شهاب جعفرنژاد کاریکاتوریست کشورمان روبرو شد. اوتیسم در ایران و جهان
آن طور که آمارها و ارقام می گویند، از هر 100 تولد زنده یک کودک با اختلال اوتیسم به دنیا میآید که از این تعداد تنها 4 هزار بیمار مبتلا به این اختلال دوره آموزشی را سپری میکنند و اغلب این خدمات هم توسط مربیانی که بدرستی آموزش ندیدهاند به آنها آموزش داده میشود. اما آمار بیماران اوتیسمی در ایران به گونه ای دیگر است. بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط سازمان بهزیستی کل کشور، اگر چه بیش از ۲۰۰ هزار کودک اوتیسمی در ایران شناسایی شده اما این آمار جدای از اینکه از میانگین جهانی بالاتر است، با رشد فزآیندهای نیز روبرو بوده و کشور با موجی از این بیماری در سالهای آتی روبرو خواهد بود. چرا هنوز راه درمانی برای اوتیسم پیدا نشده است؟
پیشرفت علم و دانش پزشکی در درمان بیماری ها آنقدر سریع است که شاید در ذهن شما هم این سوال پیش بیاید که چرا راهی برای درمان اوتیسم پیدا نشده است. آن طور که روزنامه گاردین نوشته شده یک چیز در این میان کم است و آن هم مغزهای دچار درخودماندگی برای آزمایش است. به نوشته روزنامه گاردین، پژوهشگرانی که بر روی طرح کشف علل دَرخودماندِگی کار میکنند، میگویند کمبود شدید مغزهایی که به کمک آنها بتوانند آزمایشهای خود را پیگیری کنند، طرح یاد شده را با مانع جدی مواجه کرده است. این درحالی است که به رغم تامین بودجه مورد نیاز توسط موسسه خیریه «اوتیستیکا»، دانشمندان با مشکل پیدا کردن افراد اهدا کننده مغز پس از مرگ، روبرو شدهاند. اگرچه افراد بسیاری به طور داوطلبانه برای اهدای عضو پس از مرگ ثبت نام کردهاند، یافتن داوطلبان اهدا کننده مغز پیچیدهتر از آنی بوده که ابتدا تصور میشد. هم اینک، بانک مغز اوتیسم در بریتانیا به رغم فعالیت چهارسالهاش، تنها موفق به جمعآوری ۲۲ عدد مغز اهدایی شده است. همین مسئله پیشرفت تحقیقها درباره دَرخودماندِگی را دچار کُندی کرده است. وقتی نام اوتیسم به گوش می رسد سوالات بسیاری از نحوه پیشگیری تا آینده این بیماری در ذهن ایجاد می شود. در این رابطه با مسعود ریاحی، کارشناس ارشد مشاوره، عضو انجمن اوتیسم ایران گفت و گو کرده است. بیماری اوتیسم یا اتیسم چیست؟
برای ارایه چنین تعریفی باید نگاهی بیاندازیم که در چه زمانی زندگی میکنیم و تعریفی که در حال حاضر وجود دارد را ارایه دهیم. خوانش علمی میگوید: اوتیسم یک سندرم عصب رشدی است که ناتوانیهای حاصل از آن در سه سال اول پس از تولد پدیدار میشوند و همراه با رشد ادامه مییابند و تعامل اجتماعی کودک، تکلم و خزانه رفتاری او را بهشدت مختل میکنند. در این افراد ارتباط، مهارتهای اجتماعی، یادگیری از راه تقلید، تواناییهای شناختی، بازیکردن، مهارتهای ریز و درشت حرکتی، استقلال شخصی و توجه اشتراکی کودک عمیقا آسیب میبیند، بااینحال، اوتیسم در افراد مختلف علائم متفاوتی دارد و برای جداسازی آن از سایر اختلالات، اصطلاح «اختلال طیف اُتیسم» استفاده میشود. با خوانشی دیگر میتوان اوتیسم را نوعی فقدان «دیگری» برای آن فرد دانست؛ وضعیتی که غیریت سازی آن دچار مشکلاتی شده که ریشه در کارکرد مغز دارد. برخی نشانگان اختلالات طیف اوتیسم نیز این موارد اند: مشکلات آغازگری اجتماعی و پاسخ دهی، مشکلات ارتباط غیر کلامی، اشتغال نا معمول ذهنی با اشیا و موضوع ها، رفتارهای حسی غیر معمولی، رفتار های کلیشه ای علت بروز این بیماری در کودکان چیست؟برخی عوامل ژنتیکی و محیطی را عامل بروز این بیماری می دانند و برخی دیگر این بیماری را به مشکلات دوران بارداری و حمله های عصبی مرتبط می کنند . کدام عامل سبب بروز این بیماری است؟ آیا راهی برای پیشگیری از بیماری در هنگام پیش از بارداری در مادران وجود دارد؟
اگر نگاهی به منابع علمی در این حوزه بیاندازیم، نمی توان توافقی همگانی یافت که علت اختلالات طیف اتیسم، این عامل است. نه تنها اوتیسم بلکه بسیاری دیگر مشکلات نیز چنین اند. همواره، شبکه ای از عوامل هستند که با فرمی درهم آمیخته، یک مشکل یا اختلال را بوجود می آوردند و علم با تمام آنچه در توان داشته، به بخشی از این عوامل دست پیدا میکند. حال برمیگردیم به اتیسم، در زمینه سبب شناسی تحقیقلات بسیاری نشان دهنده همبستگی وجود اوتیسم با عواملی است، مثل آلودگی های زیست محیطی و یا بیماری و مصرف قرص هایی در زمان بارداری. حال اگر معنای همبستگی را بدانیم، متوجه خواهیم شد که همبستگی رابطه علت و معلولی را مشخص نمی کند؛ همبستگی به ما میگوید، زمانی که این متغییر تغییر کرده، آن متغییر نیز تغییر کند، ولی الزاما علت تغییر یکدیگر نیستند و ممکن است تغییرها ناشی از بسیاری از عواملی باشند که علم در شناسایی آن ناتوان است یا هنوز ناتوان مانده است. یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کرد، افزایش توان شناسایی اختلالات طیف اوتیسم است؛ به این معنا که در گذشته اختلالاتی را به اشتباه به چیزهایی نسبت میدادند و حال با توجه به اطلاع از نشانگان اتیسم، جامعه روانشناسی متوجه شده است که این نشانه ها در طیف اوتیسم قرار می گیرد و به این ترتیب به تعداد این افراد اضافه شده است در آمار ها. پیشگیری ای هم اگر وجود داشته باشد، در سطوح متفاوتی است؛ مثلا دوری از شرایط آلوده زیست محیطی یا کنترل بیماری ها در زمان بارداری و عدم مصرف برخی دارو ها، اگر به اوتیسم هم مربوط نباشند، رعایتشان خالی از لطف نیست. و در زمینه شناسایی به مثابه پیشگیری سطح دو یا سه، هرچه زودتر این اختلالات شناسایی شوند، و زمان طلایی از بین نرود قطعا شانس بالایی برای بهبود وجود دارد. آیا راه درمان برای این افراد وجود دارد؟ یا تنها راه توانبحشی و کاردرمانی است؟
اگردرمان به مثابه تمام شدن اختلال و نشانگان آن و تبدیل شدن به یک فرد کاملا عادی است، خیر. چنین درمانی وجود ندارد. اگر هم فردی وجود دارد که کاملا شبیه یک فرد عادی شده است، قطعا به اشتباه اوتیسم تشخیص داده شده است. اختلالات مربوط به اتیسم، یک طیف دارد که سطح هایی با توجه به شدت و کیفیت نشانه ها از هم تمیز داده شده اند و درمان به این بستگی دارد که فرد کجای طیف قرار دارد و نیازمند کدام یک از متخصصین است. چیزی که واضح است، در بحث درمانی نیازمند وجود یک تیم هستیم، تیمی متشکل از روانشناسان، مشاوران، توانبخش ها، گفتار درمانگر ها و گاهی، نه همیشه، نیازمند مصرف قرص هستند که می بایست گاهی روانپزشکان نیز ورود کنند. برخی، مبتلایان به اختلالات طیف اوتیسم را مترادف با عقب ماندگی می پندارند و آینده ای برای بیماران اوتیسمی متصور نیستند. آیا افراد مبتلا به اوتیسم می توانند به زندگی عادی دست پیدا کنند؟
تعریف اختلالات به خصوص در علل بروز، روند های درمان، آینده و حال کودک باهم فرق دارند. هر چند تعداد زیادی از افراد اتیستیک هوش پایین تر از نرمال دارند و همپوشی هایی با کند ذهنی دارند، اما اختلال اوتیسم همان اختلال کند ذهنی و عقب ماندگی ذهنی نیست. افراد دارای اوتیسم عموما تا آخر عمر می بایست که تحت نظارت های درمانی و کنترلی باشند. البته سطح های اختلال اوتیسم متفاوت است، شدت نشانه ها و علایم و مشکلات یکسان نیستند که بتوان نسخه ی همگانی ارایه داد. افرادی در انجمن اوتیسم ایران وجود دارند که در همین جامعه دارای شغل اند، نوازندگان قابلی اند و ارتباطات نسبتا مطلوبی با افراد برقرار می کنند. چه اندازه زمان لازم است که فرد مبتلا به اوتیسم تحت کاردرمانی و توانبخشی بتواند به بهبودی نسبی برسد؟
به هیچ عنوان نمی توان زمانی را مشخص کرد، زیرا که افراد دارای اختلالات طیف اوتیسم، در یک سطح نیستند و در یک زمان شناسایی نمی شوند و به همین ترتیب زمان های کاملا متفاوتی برای بهبود وجود دارد، چیزی که واضح است، این است که هر چه زودتر شناسایی صورت گیرد، شانس بهبودی بالاتر می رود، معمولا زمان طلایی شناسایی، زیر سه سالگی است. از طرفی اختلالات طیف اتیسم، پویا و پیشرونده اند و به مرور به قسمت های مربوط به رشد نفوذ می کنند. این نیز علتی برای عدم توان تعیین زمان درمان است. در ایران چه مراکزی برای درمان و بهبود این افراد وجود دارد؟
والدین پس از احساس کردن نشانه های اختلال کودک طبیعتا ابتدا به متخصص این حوزه نظیر روانشناس و مشاور یا روانپزشک مراجعه می کنند. تشخیص اوتیسم یک کار تیمی بین این دو تخصص است . متخصصی که بر اساس نیاز کودک و سن او و قرار گرفتن در سطح این بیماری درمانی را معرفی می کند. مراکز و کلینیک های خصوصی کاردرمانی، رفتار درمانی، گفتار درمانی و حتی آموزش های مدرسه ای ارائه می دهند. در کنار کلینیک ها مراکز روزانه اوتیسم هستند که کودک مثل مهد کودک یا مدرسه به این مراکز برده می شود و آنجا با رویکرد درمانی خاصی که معمولا ABAاست، تحت درمان و آموزش قرار می گیرد. مدارس اوتیسم هم گزینه دیگری هستند. غیر از این مراکز که برای کودک هستند، مراکز خدماتی مانند انجمن اوتیسم و یا کمپین ها وجود دارد که از والدین حمایت های مادی و معنوی می کند. انجمن ها، مراکز و، چقدر می توانند در بهبود وضعیت این افراد و خانواده هایشان موثر باشند؟ نظرتان در این باره چیست؟ و در انتها اگر حرفی بنظرتان می رسد که گفتنش را ضروری می دانید، بفرمایید.
در این حوزه، انجمن اوتیسم ایران، که بصورت خیریه کار خود را شروع کرده و به همین صورت نیز ادامه می دهد، در بهبود این وضعیت، بسیار موفق بوده است، از کمک هزینه های مالی و معنوی تا درمان و توانبخشی هایی زیر نظر متخصصان، توانسته در این حوزه، بصورت جدی به کار خود ادامه بدهد.
نکته ای می خواستم آن را اضافه کنم این است، به اعتقاد من، روانشناس ها و مشاورین، جزء اصلی ترین افرادی اند که می توانند با حضور پررنگ تر، تغییرات جدی تری در این زمینه ایجاد کنند. اوتیسم صرفا یک اختلال مربوط به یک فرد نیست، اوتیسم تمام اعضای یک خانواده را درگیر می کند، و مشکلات جدیدی را در این بافت بوجود می آورد، به طوری که یکی از عوامل جدید طلاق در جامعه ما، وجود یک فرد دارای اوتیسم در خانواده است. از هزینه های سرسام آور بگیرید تا پایین آمدن خلق اعضای خانواده به علت رفتار های تنش زای یک فرد دارای اتیسم، همگی موجب تشکیل مشکلات جدی ارتباطی میان اعضای خانواده و خلقی شان خواهد شد. در این وضعیت وجود روانشناسان و مشاورین علاوه بر نظارت و کنترل در بحث درمان فرد دارای اتیسم، می بایست به خانوادههای این افراد بصورت جدی تری بپردازند، زیرا که بهبود یک فرد دارای اتیسم، علاوه بر درمان ها به بافت مطلوب و عاری از تنش نیازمند است و می بایست از ورود مشکلات فرد دارای اختلال به زندگی زناشویی والدین، جلو گیری کر
روزنامه ابتکار
16 فروردین 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) طرح مهم حوزه بهداشت در سال 95
سهشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰ ۵۹ معاون بهداشت وزارت بهداشت عملیاتی شدن پرونده سلامت الکترونیک توجه به کیفیت آموزش مراقبین سلامت تقویت مراکز آموزش بهورزی در راستای افزایش کیفیت آموزشها و نظارتها و ساخت پایگاهها و مراکز جامع خدمات سلامت مورد نیاز در سطح کشور را از مهمترین اولوعلل مهم برای دوری اطرافیان از شما
تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا کسی سراغتان را نمیگیرد و تماس ها و دیدو بازدیدهایتان با اطرافیان کم شده است تا کنون به دنبال علت این امر بوده اید هفته ای که گذشت را یک بار مرور کنید چند بار تلفنتان زنگ خورد و یک دوست حالتان را پرسید به چند مهمانی دعوت شدید و چند نفرفیبروادنوم و دانستنی های مهم در مورد آن
فیبرو آدنوم چه نوع کیستی است چه راههای درمانی دارد و چگونه باید آن را درمان کرد توصیه های متخصصین را در این زمینه با هم مطالعه می کنیم مریم پور رضا متخصص زنان و زایمان گفت فیبرو آدنوم نوعی توده خوش خیم است که بیشتر در زنان زیر 30 سال مشاهده شده و بروز مییابد اما در صورتی که فردکشف روش جدید برای تشخیص اوتیسم در کودکان
به گزارش جام جم سرا در روش های فعلی تشخیص اوتیسم پزشکان به گزارشات والدین در مورد رفتار کودکان خود و مشاهدات مستقیم اتکا می کنند که این شیوه همیشه برای رسیدن به تشخیص درست منجر نمی شود از این رو محققین مرکز کلینیک «کلیولند» آمریکا با انجام آزمایشاتی بر روی چشم کهمهمترین آسیب های ناشی از مصرف مواد غذایی ترش!
پوسیده شدن دندان تاثیرات زیادی از خورد و خوراک افراد میگیرد می خواهیم به مهمترین آسیب های ناشی از مصرف مواد غذایی ترش اشاره کنیم مواد غذایی ترشدکتر عبدالحمید ظفرمند دندانپزشک و متخصص دهان و دندان گفت مصرف مواد غذایی ترش باعث اسیدی شدن محیط دهان و دندان و در نتیجه پوسیدگی خواهنشانه شاخص افسردگی
نشانه شاخص افسردگی وجود مزمن و بدون وقفه غم زدگی و احساس تهی بودن از نظر حال و حوصه و خلق و خوست که گاهی به صورت تنش یا اضطراب خودنمایی می کند و لذت بردن از زندگی را غیر ممکن می سازد کسانی که دچار افسردگی ملایم هستند از فعالیت هایی چون خوردن رابطه جنسی کار و تفریح برخوردارندچطور خواب لحظهای پیش میآید؟/فرار از دلیل مهم تصادفات رانندگی
چطور خواب لحظهای پیش میآید فرار از دلیل مهم تصادفات رانندگی دانش > پزشکی - یک لحظه خوابم برد این جمله خیلی از کسانی است که دچار تصادفات رانندگی شدهاند ایرنا در گزارشی به دلایل این خواب لحظهای و اتفاقی که برای مغز میافتد پرداخته است خواب لحظه ای پدیده ای استمشکلات پوستی و این نکات مهم
قبل از این که به مطب متخصص پوست و مو مراجعه کنید بهتر است به این مطلب نگاهی بیندازید چون مهمترین سوالاتی که باید بیماران درباره پوستشان از این پزشکان بپرسند را آورده ایم آخرین باری که وسط متخصص پوست ویزیت شدید کی بود پزشکان توصیه می کنند سالی یک بار توسط متخصص پوست ویزیت شویدانواع و اقسام ویتامین ها و توصیه های مهم در مورد آن ها
می خواهیم در مورد انواع ویتامین ها بیشتر بدانیم چه باورها و شایعاتی در مورد مصرف انواع ویتامین ها در بین مردم رایج است در این مطلب به برخی از آن ها اشاره می کنیم اطلاعاتتان در خصوص ویتامین ها تا چه میزان است آیا شما هم تصور می کنید که مرباها ویتامین های موجود در میوه ها را حفظ منشانه لازم برای تشخیص اختلالات افسرده خویی
افسردگی اساسی بحران حادی در زندگی انسان و اختلال افسرده خویی بیماری طولانی مدتی است نشانه لازم برای تشخیص این بیماری این است که بیمار بیشتر طول شبانه روز و بیشتر روزهای هفته را دست کم به مدت دو سال دارای خلق و خوی افسرده باشد علاوه بر آن باید دست کم دو مورد از شش عارضه زیر نیز-