واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ربانی گفت: اگرچه سود سپرده های بانکی به 18 درصد کاهش یافته است اما ماهیت ماجرا این است که این موضوع برای سپرده های کلان صادق نبوده و بیشتر راجع به سپرده های خرد و پس اندازهای خرد مردم است.
به گزارش پایگاه خبری تراز ،محمدعلی ربانی عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران درباره وام های 160 میلیون تومانی و تاثیر آن بر خروج مسکن از رکود به تراز گفت: ورودی اقساط مسکن مهر در بانک مسکن افزایش زیادی داشته و در حقیقت نوعی ریزش درآمد در بانک مسکن صورت گرفته است که این موضوع باعث تمایل این بانک به تسهیلات دهی شده است.وی در ادامه افزود: بانک مسکن برای این کار دو روش پیش گرفت که روش اول ارائه تسهیلات با سپرده گذاری و روش دوم ارائه تسهیلات از طریق اوراق امتیاز آور است که در هر دو صورت بانک مسکن از ارائه این تسهیلات منتفع خواهد بود.
ربانی با اشاره به اینکه تمام این طرح ها بر اساس منافع سیستم بانکی و بانک مسکن طراحی شده است خاطرنشان کرد: این موضوع در راستای مصالح و منافع بانک مسکن برنامه ریزی شده و از طریق اعمال فشار از سوی بانک مرکزی سعی در جبران ریزش پول موجود در بانک ها به خصوص بانک مسکن دارد.وی درباره تاثیر این تسهیلات بر افزایش قیمت مسکن در سال 95 تصریح کرد: این تسهیلات برای مسکن اولی ها در نظر گرفته شده که طبیعتا این دسته از افراد در ابتدا باید توانایی پرداخت اقساط این تسهیلات را داشته باشند. ضمن اینکه با توجه به خرید اوراق امتیاز آور نرخ واقعی این تسهیلات 14 درصد نبوده و عملا حدود 18 درصد است.
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران با اشاره به اقساط حدود 2 میلیون تومانی این تسهیلات به خبرنگار تراز گفت: افرادی توانایی پرداخت این اقساط را دارند که حداقل درآمدی حدود 4 میلیون تومان در ماه داشته باشند.وی ادامه داد: اگرچه سود سپرده های بانکی به 18 درصد کاهش یافته است اما ماهیت ماجرا این است که این موضوع برای سپرده های کلان صادق نبوده و بیشتر راجع به سپرده های خرد و پس اندازهای خرد مردم است.ربانی درباره وجود چنین مکانیزمی در بانک مسکن توضیح داد: همان طور که الان مکانیزمی در بانک مسکن وجود دارد که طبق این مکانیزم سود سپرده گذاری های کلان تقریبا حدود 26 تا 27 درصد خواهد بود.
این انبوه ساز خاطرنشان کرد: تا زمانی که بانک مرکزی به دنبال کاهش سود سپرده های بانکی نباشد مردم ترجیح می دهند به سمت خرید مسکن نرفته و پول خود را در بانک ها نگه دارند. لذا هر وقت سود سپرده های بانکی به حدود 12 تا 14 درصد برسد این سپرده ها به سمت تولید و ساخت مسکن خواهد رفت.وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر خروج قطعی اقتصاد از رکود در سال 95، درباره ارتباط بخش مسکن به کل اقتصاد کشور افزود: مطمئن باشید در صورت رونق ساخت و ساز بیش از دهها حرفه و صنعت شروع به فعالیت خواهد کرد. شعار ایجاد رونق رئیس جمهور در سال 95 در سال گذشته نیز داده اما هرگز محقق نشد و به نظر می رسد کک هیچ مسئول دولتی از رکود موجود و تعطیلی کارخانجات و کاهش ظرفیت تولیدی کشور نگزیده است.
زمانبندی انتشار: 14 فروردين 1395 - 09:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]